Maak zelf je huis slim met Niko Home Control (geschikt voor elke woning)

Gepubliceerd op

Wil je jouw woning slimmer maken zonder de muren open te breken om de bekabeling aan te passen? Of wil je stapsgewijs te werk gaan? Met Niko Home Control kan dat. Je installeert het systeem eenvoudig op de bestaande bekabeling in jouw woning.

Waarom kiezen voor huisautomatisering?

Met Niko Home Control wordt je woning niet alleen comfortabeler en veiliger, je kan er ook heel wat energie mee besparen. Je hebt nog steeds de volledige controle over je toestellen en verlichting via schakelaars, maar je kan ook vertrouwen op intuïtieve schermen, je smartphone, geautomatiseerde routines en zelfs je stem.

Lees meer over Niko Home Control en vraag je gratis infogids aan.

Het centrale brein: de draadloze slimme hub

Alles begint met de draadloze slimme hub, het centrale gedeelte dat de woning slim maakt. Dit onderdeel maakt de draadloze verbinding tussen alle elementen in huis mogelijk, waardoor je niet alleen binnenshuis alles kan bedienen, maar ook vanop afstand met je smartphone. Bovendien kan de hub verbonden worden met de digitale meter, om energie-informatie binnen te halen en die ook te visualiseren in de intuïtieve Niko Home app.

Geconnecteerde schakelaars en dimmers

Om je lichten slim te bedienen, installeer je geconnecteerde schakelaars en dimmers. Die kan je eenvoudig installeren in de plaats van bestaande schakelaars in je huis. Je kan je verlichting aansturen met de bedieningen, maar ze ook opnemen in routines en tijdschema’s of met je smartphone bedienen. Wil je schakelaars waar je momenteel geen bedrading hebt? Dan kan je zelfs draadloze schakelaars toevoegen.

Geschakelde stopcontacten

Ook je stopcontacten kan je slim bedienen, door ze simpelweg te vervangen door geconnecteerde schakelbare stopcontacten. Daarmee kan je de aangesloten toestellen aan- en uitzetten met de app op je smartphone of opnemen in routines. Zo kan je een staande lamp meenemen in een sfeer of het stopcontact van je strijkijzer opnemen in de alles-uitroutine. Daarnaast meet het stopcontact ook het verbruik van het aangesloten toestel.

Lees meer

Draadloze bewegingsmelders

Wil je dat het licht automatisch schakelt? Dan kan je eenvoudig een draadloze bewegingsmelder toevoegen aan je installatie. Dit is vooral handig op plaatsen waar het licht soms onnodig blijft branden, zoals de gang, de berging of het toilet.

Maak zelf routines aan

Met de Niko Home app kan je niet alleen alle functies in je woning bedienen, je kan hem ook gebruiken om al je slimme toestellen te registreren, je installatie te programmeren en zelf routines aan te maken: met één knop alle verlichting uitschakelen wanneer je het huis verlaat, een solar mode routine die je apparaten inschakelt wanneer je meer zonne-energie produceert dan verbruikt, een gezellige avondsfeer, enzovoort.  

Lees meer over de app

Wil je zelf aan de slag met Niko Home Control? Met de Niko Home Control starterskit slim wonen of de Niko Home Control starterskit energie kan je op een toegankelijke manier het systeem leren kennen. Nadien kan je naar eigen wens verder uitbreiden. Bekijk de online handleidingen of vind hier een verkooppunt.

   

standaard