Integratie van design en kwaliteit: Niko x Modular

Modular Lighting Instruments en Niko bundelen de krachten. De samenwerking tussen de twee, beiden Friends of Hue partners, maakt het voortaan mogelijk slimme verlichting van Modular te bedienen met draadloze schakelaars van Niko. Design en kwaliteit in het kwadraat.

Belgische topmerken vullen elkaar aan

Niko en Modular zijn twee Belgische referentiemerken in hun domein. Niko als expert in schakelmateriaal en smart home; Modular is de eerste producent van architecturale verlichting die slimme verlichting naar de high-end residentiemarkt brengt. De kruisbestuiving tussen de twee is als een perfect match. Niet enkel vullen deze twee kwaliteitsmerken elkaar perfect aan op vlak van design, ook wat betreft functionaliteit tillen ze elkaar op.

Friends of Hue vinden elkaar

Beide merken maken deel uit van Signify’s Friends of Hue-programma. Modular heeft de Philips Hue-technologie in zijn productportfolio geïntegreerd, Niko lanceert schakelaars die probleemloos slimme verlichting van Philips Hue aansturen. Beide merken communiceren nu met elkaar via het hart van het systeem, de Philips Hue Bridge. Voortaan stuur je de architecturale verlichting van Modular zorgeloos aan met designschakelaars van Niko.

Via de Philips Hue app configureer je de schakelaars naar eigen wens. Schakel je Modular-verlichting aan en uit, roep tot vier voorgeprogrammeerde sferen op of dim het licht tot de gewenste sterkte. En dat allemaal via één schakelaar.

Aangezien ze volledig draadloos zijn, kunnen de schakelaars van Niko eender waar geplaatst worden, zonder dat er een aansluiting op het net nodig is. En omdat ze een power-harvesting technologie gebruiken zijn ze zonder batterijen te gebruiken. De energie wordt opgewekt door het drukken op de knop zelf. Installateurs en consumenten hoeven dus nooit nog batterijen te vervangen of aan onderhoud te denken. De schakelaars werken altijd en overal.

Dankzij de strakke designs van Niko Pure integreren de schakelaars in ieder interieur en sluiten ze perfect aan bij de architecturale designverlichting van Modular.

Design meets design

Als vaandeldragers van design, zijn beide merken uitgegroeid tot trendsetters in het interieurlandschap. Zo kan Modular een indrukwekkend portfolio aan iconische verlichtingsarmaturen voorleggen: van Vaedar over Marbul tot Flat Moon.

Niko bewijst op zijn beurt al jaren dat schakelaars een grote bijdrage kunnen leveren in je interieur. Met Niko Pure bracht het een reeks uit dat uitblinkt in ultrastrak design in tijdloze materialen. Twee uitvoeringen van Niko Pure zullen voor de samenwerking gebruikt worden: Niko Pure white steel en Niko Pure black steel.

In samenwerking met Niko

Meer nieuws van Niko

Niko op Batibouw: de Niko Home app: Iedereen kan de touwtjes van zijn huis in eigen handen nemen

Wie zijn of haar huis verbouwt, kiest zélf de kleur van de muren en de exacte plaats waar de sofa

“Heb ik de lichten wel uitgedaan?” Met huisautomatisatie check je het via een app.

Je kent het wel: je bent op weg naar een afspraak, maar onderweg begin je je zorgen te maken.

Dimmers voor je verlichting: geniet van instant sfeer en een lagere energiefactuur

Een film kijken, ’s avonds nog wat werken of samen gezellig dineren.

Bezoek Niko op Open Bedrijvendag!

Niko groeide in de voorbije 100 jaar uit tot een sterke internationale speler, maar slaagde er oo

GRATIS Nieuwsbrief