Huisautomatisering: welke slimme toestellen en systemen kan je koppelen met Niko Home Control?

Huisautomatisering: welke slimme toestellen en systemen kan je koppelen met Niko Home Control?

16/11/2021

Diverse functies in je woning automatiseren, opvolgen en regelen vanop afstand? Het kan dankzij het huisautomatiseringssysteem Niko Home Control. Dankzij de handige app heb je altijd de volledige controle, waar je ook bent. De voordelen: meer comfort, meer veiligheid en een lagere energiefactuur. Welke systemen kan je allemaal koppelen aan Niko Home Control? Ontdek een overzicht en leer meer over de mogelijkheden.

Een slim, open systeem voor huisautomatisering

Alle apparaten uitzetten met één druk op een knop? Maximaal je eigen zonnestroom gebruiken? Je woning van op afstand monitoren? Het kan allemaal met één systeem en één app. Met Niko Home Control, een open huisautomatiseringssysteem, bedien je je verlichting, verwarming, ventilatie, ramen, rolluiken, zonwering en nog veel meer vanop een centrale plek met een touchscreen, je tablet of smartphone. Dat betekent extra comfort, maar ook meer veiligheid en energiebesparing. Vraag je gratis infobrochure aan.

Wist je dat je Niko Home Control naadloos kan koppelen met spraakbesturingssystemen als Google Assistent en Amazon Alexa? Op die manier kan je de elektrische installaties in je woning handsfree bedienen. Lees meer over de mogelijkheden.

Niko Home Control helpt energie besparen

Piekende energieprijzen? Niko Home Control helpt jou op tal van manieren om minder energie te verbruiken. Via de app check je of je toestellen niet onnodig energie slurpen en stuur je bij waar nodig, zelfs vanop het werk of je vakantiebestemming. Er is ook goed nieuws voor eigenaars van zonnepanelen: met Niko Home Control kan je grootverbruikers zoals je vaatwasser programmeren om vooral te werken wanneer de zon schijnt. Zo moet je minder energie van het net halen en betaal je minder distributiekosten. Iets voor jou? Ontdek hier een starterskit energie waarmee je makkelijk aan de slag kan.

Naadloze koppeling met de partnermerken van Niko

Niko Home Control stuurt dus diverse elektrische toestellen en systemen in je woning aan. Denk bijvoorbeeld aan je verlichting, je muziek en je zonwering, maar ook je verwarming en je ventilatie.
Toestellen van tal van bekende merken zijn compatibel met Niko Home Control. Van je Velux-dakramen en Sonos-muziekinstallatie tot je Daikin-warmtepomp. Welke slimme toestellen en systemen kan je allemaal verbinden met Niko Home Control? Bekijk een overzicht van partners.

Goed om te weten: De koppeling tussen je Niko Home Control systeem en het externe systeem kan je zelf activeren. Bekijk wat je nodig hebt en leer hoe je Niko Home Control kan koppelen met jouw toepassing. Graag wat hulp? Neem dan contact op met een professionele installateur in je buurt.

Slim verwarmen met Niko

Ontdek wat er allemaal mogelijk wordt als je Niko Home Control aansluit op je verwarmingsinstallatie van Mitsubishi Electric, NIBE, Vaillant, Bulex of een ander merk. Met een simpele aanraking van het touchscreen of je smartphone stel je exact jouw ideale klimaat in. Wanneer je even van huis weggaat, wordt de verwarming automatisch lager gezet. En met de Niko Home app zet je de verwarming alvast aan voordat je thuis bent. Ontdek welke verwarmingssystemen je kan koppelen met Niko Home Control en hoe je dat aanpakt.

Nog meer mogelijkheden

Maar er zijn nog meer interessante koppelingen mogelijk met Niko Home Control. Enkele voorbeelden:

  • Connecteer muziek met Niko Home Control: met één druk op de knop zet je niet enkel het licht op de juiste sterkte en de ventilatie een standje hoger of lager, maar start je ook de muziek van je favoriete afspeellijst wanneer je thuiskomt.
  • Ventileer je woning optimaal met slimme ventilatie: op het Niko Home Control touchscreen en de Niko Home app op je smartphone volg je op hoe gezond de lucht in je woning is. In een handomdraai pas je het ventilatieniveau in één of meer kamers aan of laat je je ventilatie even in ‘boost’ draaien. Met slimme ventilatie ventileer je alleen wanneer het nodig is.
  • Beheer en beperk je energieverbruik: koppel je slimme meter en de omvormer van je zonnepanelen met Niko Home Control en profiteer optimaal van de zonne-energie die je zonnepanelen opwekken. Niko Home Control zorgt er ook voor dat je meteen op de hoogte bent wanneer een toestel niet naar behoren werkt.
  • Connecteer je ramen en zonwering met Niko Home Control. Dankzij een ingebouwde sensor in je dak- of schuifraam check je op je smartphone of je het raam wel dichtgedaan hebt en gaat het automatisch toe wanneer het regent. Met je touchscreen of smartphone zet je je dakramen open en laat je frisse lucht binnen.

Nog meer automatiseren met Niko Home Control dankzij IFTTT

Als je de alles-uitknop indrukt, dan wordt je Honeywell thermostaat lager gezet. Als je bijna thuis bent, dan wordt je ‘welkom thuis’-sfeer in Niko Home Control geactiveerd. Interessant? Dankzij de verbinding met IFTTT kan je Niko Home Control koppelen aan de slimme toestellen van meer dan 500 merken. Verbind zowat ieder toestel, elke app of webtoepassing die je maar kan bedenken en profiteer van het volledige potentieel van je Niko Home Control installatie. Zo kan je allerlei acties via eenvoudige voorwaardelijke verklaringen (ALS/DAN) of applets automatiseren. Je maakt je eigen applets of koppelt één of meer van de duizenden bestaande applets via het IFTTT.com platform. Leer meer over de mogelijkheden.

Technologiefans gebruiken de Niko Home Control API

Gebeten door technologie? Als je het kan bedenken, kan je het maken met de Hobby API. Wil je Niko Home Control laten samenwerken met je eigen applicatie of oplossingen zoals Node-RED, openHAB of Home Assistant voor eigen gebruik? Beheers je MQTT en JSON? Dan kan je zelf aan de slag gaan. Ontdek hoe het werkt.

Het huisautomateringssysteem Niko Home Control wordt nog intelligenter als je het koppelt met slimme systemen van andere merken. Ontdek welke systemen van partners in aanmerking komen. Graag advies voor jouw situatie? Vraag raad aan een verdeler of installateur in je buurt.

Huisautomatisering: welke slimme toestellen en systemen kan je koppelen met Niko Home Control?
In samenwerking met Niko

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.