Beleef een zalige zomer met de Niko Home app

04/08/2021

In de zomer genieten we allemaal graag van wat welverdiende tijd weg van huis. Of je nu een reis naar de zon, een weekend weg aan zee of een zomeravond bij vrienden hebt gepland, sta voor je vertrekt even zeker even stil bij hoe je je woning achterlaat. Geniet optimaal van je vrije tijd buitenshuis met de Niko Home Control en de bijhorende Niko Home app zonder het leven thuis op pauze te zetten.

De alles-uitfunctie voor een zomer zonder zorgen

Iedereen kent het wel, je hebt je overslapen na een bruisende zomernacht en je haast je om op tijd op je werk te geraken. Eenmaal aangekomen op kantoor begin je te twijfelen of je het licht in de badkamer wel hebt uitgedaan. En wat met je stijltang? Met de Niko Home app zijn zo’n zorgen volkomen verleden tijd. In de app kan je namelijk meteen nagaan of alles wat uit moet zijn, ook effectief uit is. Sterker nog, met een gepersonaliseerde alles-uitfunctie ben je er zeker van dat al je geconnecteerde toestellen worden uitgeschakeld, behalve je essentiële verbindingen en toestellen natuurlijk. Ontdek hoe je zelf een alles-uitfunctie maakt.

Mis geen enkele bezoeker met je slimme videofoon

De Niko Home app laat toe om een oproep van je videofoon op je smartphone te ontvangen. Handig wanneer je bijvoorbeeld in de file staat nadat je je kinderen hebt afgezet op zomerkamp, maar ook wanneer je aan zee bent en je poetshulp voor de deur staat. Zo kan je communiceren met je bezoekers aan de deur en als je een elektronisch slot hebt, kan je hen zelfs vanop afstand binnenlaten. Heb je een bezoeker gemist? Daar heeft de app ook een oplossing voor. Via de ‘gemiste oproepen’ kan je met een foto-opname zien wie de gemiste bezoeker aan je deur was. Zo weet jij perfect wie er voor je deur stond wanneer je niet thuis was. Ontdek meer over deze videofoon.  

Hou inbrekers op afstand met de aanwezigheidssimulatie

Het is altijd spannend om je woning voor een tijdje achter te laten. Als je op reis bent, kan je echter snel en eenvoudig een ‘aanwezigheidssimulatie’ aanmaken. Dankzij deze routine lijkt het alsof je thuis bent. Doorheen de dag schakelen lichten, speelt muziek en bewegen je rolluiken. Ideaal om ongenodigde gasten af te schrikken. Benieuwd? Lees meer over de aanwezigheidssimulatie.

Benut je zelfopgewekte zonne-energie optimaal met solar mode

Laat de zomer ook het moment zijn dat je zonnepanelen veel energie opwekken. Je wil natuurlijk niet dat die energie terug naar het net moet, omdat jij niet thuis bent om er gebruik van te maken. Gelukkig krijg je met de Niko Home app een melding als je meer energie produceert dan verbruikt en kan je waar je ook bent je geconnecteerde wasmachine en vaatwasser laten draaien op zonne-energie of je fiets ermee opladen via de solar mode. Niet genoeg zonne-energie? Dan kan je je geconnecteerde toestellen laten overschakelen op elektriciteit van je leverancier. Ontdek de solar mode.

Wil je graag met je eigen ogen zien hoe de Niko Home app werkt? Bekijk hier een reeks interactieve video’s waarin Niko experte Sofie Van Hove uitlegt hoe je eenvoudig en makkelijk routines aanmaakt, activeert en moeiteloos weer aanpast, op elk tijdstip van de dag en waar je ook bent. Wil je nog meer tips & tricks? Vraag dan hier het gratis e-book ""Zonder zorgen op vakantie en terug met de Niko Home app" aan.

In samenwerking met Niko

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.