Batibouw 2018 - Niko pure dark bamboo - Een luxueuze, exotische & donkere schakelaar!

Gepubliceerd op 12 December 2017

In 2018 maken in onze woning lichte tinten plaats voor donkere. Verre reizen brengen een vleugje exotisme tot in de woonkamer en met natuurlijke materialen creëren we extra warmte in huis. Met uitgekiende details, al dan niet met een gouden randje, maken we ons interieur picture perfect voor onze Instagramaccount.

Interieurtrends 2018

Ons interieur is non-stop in verandering. Net zoals in de mode, durven we sneller te switchen tussen licht en donker, van trashy naar classy of van ingetogen naar uitbundig. Ook voor 2018 zijn er een paar trends die in het oog springen.

1. Luxe

Luxe in het interieur in 2018 gaat over knappe materialen en een perfecte afwerking. Over een rijker gevoel, alsof je op hotel woont en op vakantie bent bij je thuis. Een badkamer mag weer spiegelen, een gouden randje zorgt voor net dat tikkeltje meer.

2. Instagrammable

Social media zorgen voor een (over)ontwikkeld oog voor detail en tonnen inspiratie. Fabrikanten spelen hier handig op in met producten die tot in de puntjes afgewerkt zijn, zodat ze picture perfect zijn vanuit elke hoek. Hiermee creëer je snel aantrekkelijk fotografeerbare hoekjes in elke ruimte.

3. Donkere tinten

Vergeet het opgeruimde interieur met wit, pastel en blank hout. Net als zwart zijn ook bordeaux, dieporanje, jadegroen en nachtblauw aan een opmars bezig in ons interieur. Aan de muur matchen die tinten perfect met spiegels, kaders en kunst.

Niko pure dark bamboo

4. Natuurlijke materialen en handwerk

Handwerk zorgt voor unieke stuks die we kunnen koesteren in een wereld vol identiek fabriekswerk. We kiezen voor natuurlijke materialen zoals hout, wol en linnen, omdat die zorgen voor extra warmte, mooie structuren en extra tactiliteit in huis.

5. Exotisme

Op verre reizen worden we geprikkeld door spannende kleurcombinaties, items met karakter en nieuwe materialen … die integreren we ook steeds meer in ons interieur. Diepgekleurde stoffen, handgemaakte sierraden, bamboe, rotan … De wereld krijgt een kleine tentoonstelling bij ons thuis.

Niko pure bamboo - Copyright Valerie Clarysse6. Een persoonlijk accent (1)

Decoreren en ornamenteren doe je naar hartenlust met persoonlijke en sprekende details. Kleine accenten tillen elke ruimte in huis naar een hoger niveau. Een bijzondere plantenpot, een origineel schaaltje of een mooie frame zorgen voor de juiste balans in een ruimte.

Een persoonlijk accent (2): Niko Pure dark bamboo

Voor al wie oog voor detail heeft, houden we hier een klein pleidooi voor de liefde voor het perfecte accent aan de muur. Bovendien één dat past bij alle trends van 2018. Niko Pure dark bamboo is een nieuwe afwerking voor je schakelmateriaal. Het is gemaakt van duurzame bamboe en afgewerkt met een antracietkleurig of een gouden randje. Picture perfect bij het interieur van vandaag, dat donkerder, exotischer en luxueuzer kleurt.

Van licht naar donker

Niko Pure heeft al een bleke bamboeafwerking in het assortiment: NikoPure bamboo. Maar doordat we steeds meer kiezen voor een donker en luxueuzer interieur, introduceert het merk nu ook een donkere variant. Net als Niko Pure bamboo is Niko Pure dark bamboo gemaakt van échte bamboe. Daarom is de fijne vezelstructuur op geen enkel exemplaar dezelfde en voelt dit afdekplaatje warm en zacht aan. Het plaatmateriaal wordt met de hand gefreesd, wat het ambachtelijke karakter alleen maar onderlijnt. Niko Puredark bamboo is beschikbaar in twee versies: met een gouden of met een antracietgrijs onderkader in combinatie met een gelijkkleurig binnenwerk van het stopcontact of toets van de schakelaar.

Duurzame bamboe

Zowel voor bamboo als dark bamboo gebruikt Niko ‘Moso© Bamboo’. Bamboe is een van de snelst groeiende hernieuwbare grondstoffen ter wereld en is daarmee een goed alternatief voor schaars en traaggroeiend tropisch hardhout. Het neemt bovendien grote hoeveelheden CO2 op tijdens de groei. Deze bamboe van Moso krijgt het FSC-label en is resultaat van verantwoord bosbeheer. Het is een product dat goed in de cradle-to-cradlefilosofie past. Niko bewerkt het bamboe van Moso in de fabriek in Sint-Niklaas met de hand tot afdekplaatjes.

Met een klik een nieuw interieur

Niko Pure - De luxueuze schakelaarDe meest gekende afwerkingen van Nikozijn er in wit, grijs en antraciet. Maar het merk heeft ook een aparte reeks: Niko Pure. Die afdekplaatjes zijn stuk voor stuk gemaakt van bijzondere materialen, bijvoorbeeld van staal, linoleum of bakeliet. Hun textuur zorgt voor een tactiel en visueel erg aantrekkelijk product. De universele sokkel waarop de plaatjes passen, zorgt ervoor dat – mocht je dat willen – je bij het veranderen van je interieur ook voor een nieuw afdekplaatje kunt kiezen. Met een klik verander je het snel en eenvoudig. NikoPure telt vandaag zestien designs. Nikoheeft daarnaast ook de meer eenvoudig reeksen Niko Original en Niko Intense, met dezelfde universele sokkel trouwens.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan