Batibouw 2018 - Het slimme huis van morgen is er vandaag al dankzij Niko Home Control

Niko maakt het slimme huis weer een stuk intelligenter. Zo integreer je voortaan ook je geluidsinstallatie in het huisautomatiseringssysteem Niko Home Control en kan je je brievenbus vanop afstand openen voor pakjes. Bovendien wil Niko samen met de Batibouwbezoeker verder nadenken over de toekomst. Over nieuwe, vooruitstrevende concepten zoals voicecontrol zullen de bezoekers kunnen aangeven welke hun voorkeur geniet.

Een slim huis wordt pas echt intelligent als alle verschillende systemen met elkaar communiceren. Niko Home Control is een betaalbare huisautomatisering die toelaat heel wat systemen te koppelen en centraal te bedienen. Zo win je niet enkel aan comfort, je huis wordt er veiliger én energiezuiniger door.

Niko gaat daarom op zoek naar sterke en betrouwbare partners en ontwikkelt samen met hen kwalitatieve koppelingen die het leven elke dag verbeteren.

Ramen, zonwering, luchtkwaliteit: regel alles vanuit je luie zetel

De eerste stappen werden gezet door integraties van kwaliteitsmerken als VELUX, Renson en Reynaers. De zonwering vanuit je luie zetel bijregelen, een dakraam vanop het gelijkvloers openen of de luchtkwaliteit op gelijk welk moment van de dag controleren: met Niko Home Control kan het allemaal via een touchscreen op een centrale plek in je woning. Of via je smartphone, overal ter wereld.

Er zit muziek in Niko Home Control, met Sonos en Bose

Nu komt daar ook de integratie van geluidsinstallaties van Sonos en Bose bij. ’s Ochtends gehaast en geen tijd om overal de verlichting en muziek uit te schakelen? Geen probleem: één klik volstaat. Niet gehoord dat er iemand aan de deur belt omdat je muziek te luid staat? Verleden tijd: Niko Home Control draait de volumeknop automatisch wat zachter. Hectische dag achter de rug op het werk? Met één druk op de knop zet je meteen de juiste, ontspannende muziek op als je thuiskomt.

Ontvang je pakjes vanop afstand

Niko Home Control laat bovendien partners toe om zelf nieuwe, vooruitstrevende integraties te bedenken die inspelen op nieuwe evoluties, zoals de groeiende e-commerce. Zo heeft het Belgische eSafe de Fenix Front pakketbrievenbus ontwikkeld rond Niko Home Control elementen. Via de naadloos geïntegreerde Niko videofoon kan de koerier contact met je opnemen en ontgrendel jij de brievenbus vanop afstand.

Voicecontrol

Niko blijft dus nieuwe technologieën ontwikkelen om onze huizen volledig klaar te maken voor de toekomst. En dankzij de flexibiliteit van Niko Home Control, kan het systeem verder groeien met de jaren. Op Batibouw zal Niko in een heuse innovation box nieuwe, nog te ontwikkelen concepten aan het publiek tonen, naast de reeds bestaande functies van Niko Home Control.

Zo bestudeert Niko momenteel de integratie van de nieuwste trend op vlak van technologie: voicecontrol. Niko slaagt er namelijk in om systemen zoals Alexa van Amazon, de Apple Home Kit of Google Home te koppelen aan Niko Home Control. Op Batibouw zal bij wijze van test al een werkende Amazon Alexa en Apple Home Kit uitgeprobeerd kunnen worden.

 

 Slimme verlichting en slimme deursloten

En daar stopt het niet, want er zijn nog andere, nieuwe potentiële integraties. Hoe werkt Niko Home Control met smart verlichting van Ikea en Philips? Of wat zijn de voordelen van een integratie van het smartlocksysteem van Yale? In de innovation box zullen deze nieuwe concepten gedemonstreerd worden. De bezoekers mogen stemmen en zo aangeven welke innovatie hun voorkeur geniet.

Veiligheid

Niko zet niet enkel in op een slim huis, maar ook op een veiliger huis. Niko Home Control laat toe om altijd te weten wie er aan de deur belt, zelfs al ben je niet thuis. Is zoonlief zijn sleutel vergeten en staat hij voor een gesloten deur? Geen paniek, met je smartphone laat je hem zo binnen.

Door de integratie van Sonos en Bose kan je ook de alarmfunctie van Niko Home Control koppelen aan je geluidsinstallatie. Wordt er beweging gedetecteerd in je woning terwijl je niet thuis bent? Het systeem zet automatisch muziek op, om zo ongewenste gasten af te schrikken.

In een nieuw jasje

Niet enkel de brains van Niko Home Control evolueren mee, ook de looks krijgen een upgrade, met de lancering van Niko Home Control II. Het centrale configuratiesysteem werd nog gebruiksvriendelijker gemaakt en geeft je de mogelijkheid timings van je verlichting en sferen als eindgebruiker zelf bij te regelen, zonder dat je meteen een installateur moet bellen.

Samen met die upgrade komt ook een nieuwe smartphone-app. Die is een pak intuïtiever en laat gebruikers makkelijker navigeren door de verschillende functies.

Kom het zelf ervaren

Om te ervaren wat de voordelen zijn van Niko Home Control, voorziet Niko op Batibouw een VR-experience waarmee bepaalde scenario’s nagebootst kunnen worden. Zo leer je alle functionaliteiten van Niko Home Control op een interactieve manier kennen.

 

 

 

In samenwerking met Niko

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van Niko

Tips & tricks die je buitenruimte slimmer én mooier maken

Je tuin of terras moet een plek zijn waar je heerlijk kan vertoeven of tot rust kan komen.

Volg gratis inspirerende webinars van Niko

In deze uitdagende tijden wil Niko zijn klanten bijstaan.

Niko Home Control: Groundbreaking, not wall breaking

Volledige controle over elke woning, elke keer weer.

Zo haal je alles uit de nieuwe digitale energiemeter

Met de nieuwe digitale energiemeter is het interessanter dan ooit om je energieverbruik af te ste

GRATIS Nieuwsbrief