Supersnel schakelaars en meer installeren in je smart home? Ontdek de Loxone Tree technologie.

Gepubliceerd op

Als (ver)bouwer wil je dat de installatie van je smart home systeem vlot verloopt. De smart home systemen van Loxone kunnen gebruik maken van de Loxone Tree technologie. Deze communicatietechnologie laat toe om eenvoudig en snel allerlei randapparatuur zoals schakelaars, sensoren en verlichtingsarmaturen te installeren. Ontdek snel hoe het werkt. 

Intelligente automatisering voor je huis 

Profiteer jij al van woningautomatisatie? Met een smart home systeem van Loxone wordt je woning comfortabeler, energiezuiniger, veiliger én efficiënter. Je ontwerpt je huis naar jouw behoeften en levensstijl. Doordat je tal van zaken kan automatiseren, neemt dit systeem veel taken van je over. Zo win jij tijd voor wat er echt toe doet. Vraag je gratis infobrochure aan en vul dit formulier in om advies te krijgen van een gecertificeerde Loxone Partner.

In 5 stappen naar jouw smart home

Loxone systemen zijn doorgaans vrij eenvoudig te installeren. Dankzij hun modulaire opbouw kan je ze vlot uitbreiden en aanpassen. De installatie verloopt in grote lijnen als volgt:

 1. Planning: Bedenk wat je wil automatiseren en hoe je het systeem wil gebruiken. Maak een plattegrond van je huis en markeer de posities van de randapparatuur. De Loxone Partner ondersteunt jou met advies en begeleidt je project van a tot z. Vind hier de geknipte Loxone Partner voor jouw project.
 2. Bekabeling: Leg de bekabeling voor het Loxone systeem aan.
 3. Installatie van de Miniserver: Installeer de Miniserver, de centrale besturingseenheid van het Loxone systeem. Dat is de hub waaraan alle slimme apparaten en sensoren worden gekoppeld.
 4. Installatie van randapparatuur: Installeer de randapparatuur, zoals schakelaars, sensoren en verlichtingsarmaturen. Dankzij de Tree technologie kan je de randapparatuur eenvoudig en snel verbinden met de Miniserver.
 5. Configuratie: Configureer het Loxone systeem met de Loxone Config App.

Randapparatuur installeren in recordtijd 

In een traditioneel smart home systeem moet alle randapparatuur afzonderlijk bekabeld worden met de centrale controller. Er moeten kabels worden getrokken voor elk randapparaat, een tijdrovende klus. Dat kan beter! Bij een smart home systeem van Loxone kan je de randapparatuur vlot verbinden met de Miniserver, dankzij de Loxone Tree technologie.

De Loxone Tree technologie is speciaal ontworpen om de installatie en de bekabeling van drukknoppen, sensoren en verlichtingsarmaturen in een Loxone smart project tot een minimum herleiden. Dat zonder in te boeten aan de flexibiliteit van de bekabelingsvorm (ster/bus) of de communicatiesnelheid tussen de apparaten. Missie geslaagd! De Tree technologie maakt de integratie van de Loxone Tree componenten zoals spots, drukknoppen en sensoren revolutionair eenvoudig.

Met Loxone Tree kan je de randapparatuur flexibel bedraden en alle Tree apparaten met elkaar verbinden. Net als de takken van een boom kan de bekabeling individueel van apparaat tot apparaat verlopen. Je kan de apparaten zeer flexibel aansluiten, zonder dat dit invloed heeft op hun communicatie.

De Tree technologie is geschikt voor een breed assortiment randapparatuur, waaronder schakelaars, sensoren, verlichtingsarmaturen, verwarming, zonwering en beveiliging. Ontdek het Loxone Tree productassortiment.

Voordelen van Loxone Tree technologie

De Loxone Tree-technologie biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditionele bekabelingsmethoden:

 • Snellere installatie: De Loxone Tree-apparaten kunnen met een paar klikken worden ingeregeld. Dit maakt de installatie nog eenvoudiger. In amper 20 seconden kan je al een bewegingsmelder in gebruik nemen. 
 • Flexibele positionering: De randapparatuur kan flexibel worden gepositioneerd. Dit maakt de installatie eenvoudiger en biedt meer mogelijkheden voor ontwerpvrijheid. 
 • Minder kabels: Er is tot 80% minder kabel nodig dan bij traditionele bekabelingsmethoden. Dit bespaart tijd, ruimte en geld.
 • 100% afgestemd op het Loxone Smart Home: De Tree technologie en alle Tree producten worden via Plug & Play geïnstalleerd en werken perfect met alle Loxone componenten samen.
 • Volledig schaalbaar: Er kunnen tot 50 Tree randapparaten per tak aangesloten worden. Ontdek Loxone Tree kabel.
 • Updatebaar met gratis software: Alle Loxone Tree producten zijn volledig updatebaar. Je Loxone smart project blijft dus toekomstbestendig.
 • Ruimtebesparend: Je bespaart ruimte in de verdeelkast.

Ook voor jouw woning

De Loxone Tree-technologie is een veelzijdige oplossing voor een breed scala aan smart home-projecten:

 • Nieuwbouw: Bij nieuwbouw is het vrij eenvoudig om de bekabeling voor de Loxone Tree technologie aan te leggen. Dit kan door de installateur worden gedaan tijdens de bouw.
 • Verbouwing: Bij een verbouwing kan de installateur de bekabeling voor de Loxone tree technologie door bestaande kabelgoten en leidingen trekken.
 • Kleinschalige projecten: De Loxone Tree technologie is ook geschikt voor kleine projecten, zoals een appartement of een studio. Zo moet er geen dure en omslachtige bedrading worden aangelegd.

Nog meer apparaten aansluiten met de Tree Extension 

Veel randapparatuur om aan te sluiten? Met de Tree Extension, een doosje dat mee in het verdeelbord wordt geplaatst, creëer je vlot extra capaciteit voor Tree componenten. Bekijk de specificaties van de Tree Extension.

Dankzij de Loxone Tree technologie kan de installatie van jouw smart home systeem sneller en eenvoudiger verlopen. Je kan je randapparatuur flexibeler positioneren en hebt minder kabels nodig. Zo bespaar je tijd en geld. Iets voor jou? Neem dan contact op met een Loxone installateur. Die geeft advies op maat en kan de installatie voor je uitvoeren.