Smart home realisatie: appartement transformeert tot slimme droomwoning dankzij Loxone Air

15/06/2023

Droom je van een volledig geautomatiseerde woning? Als je al vanaf het begin weet wat je van je droomhuis verwacht, kan je de bouwtechniek daarop afstemmen. Maar soms realiseer je je pas later welke slimme oplossingen je eigenlijk nodig hebt, wanneer de bouw al ver gevorderd of zelfs al klaar is. Geen zorgen, want je kan nog steeds genieten van een moderne oplossing. Ontdek hoe je je woning kan upgraden naar een smart home met behulp van het Loxone systeem. De veelzijdige Loxone Air technologie maakt het verschil!

Je woning slim maken kan op elk moment

De bouw van je woning is bijna afgerond, maar je wil nog graag huisautomatisering laten integreren om te kunnen genieten van de vele voordelen van een smart home. Geen probleem, want je kan op elk moment voor slimme Home & Building automatisering van Loxone kiezen. Dit gebruiksvriendelijke, veelzijdige systeem maakt het mogelijk om draadloze technologie te gebruiken zonder helemaal opnieuw te hoeven beginnen.

Ontdek hier de mogelijkheden voor het automatiseren van jouw woning.

Inspirerend project: industrieel appartement wordt slimme woning

We stellen jou een inspirerend project voor: een industrieel appartement dat in een vergevorderd stadium van de bouw is omgetoverd tot een smart home. Daarbij overlopen we de handige functies die jou kunnen inspireren. Graag advies op maat voor jouw project? Neem dan hier contact op met een Loxone Partner in je buurt.

Slimme verlichting: extra comfort en energiebesparing

In een woning met zo'n uniek industrieel karakter speelt verlichting een belangrijke rol. Daarom zijn er lichtinstellingen gemaakt voor diverse gelegenheden, met behulp van dimbare ledverlichting. Hou je een filmavond? Dan kan je een sfeervolle bioscoopscene creëren met gedimd licht, neergelaten rolgordijnen en ingeschakelde projector en audiosysteem.

Maar er is meer. De verlichting bij de ingang van de woning gaat automatisch aan wanneer je thuiskomt, maar enkel als het buiten donker is. De zonwering wordt geactiveerd wanneer dat nodig is om een comfortabel binnenklimaat te creëren en tegelijkertijd het energieverbruik te optimaliseren. Wil je iets handmatig aanpassen? Dan klik je op het Touch Pure bedieningselement, of je gebruikt de Loxone App. Easy!  

Altijd de optimale temperatuur in huis

De Touch Pure past perfect bij de stijl van het interieur en biedt uitgebreide controle over de technologie. Met één Touch kan je tot wel vijf klassieke schakelaars vervangen, waardoor je muurruimte bespaart en een verbeterde visuele ervaring krijgt. De elegante glazen afwerking van de Pure-versie voegt nog meer stijl toe.

De knop bevat ook een temperatuur- en vochtigheidssensor (en optioneel een CO2-sensor) die helpt om het gewenste klimaat in huis te behouden. In samenwerking met de airconditioning en de draadloze stelventielen op de radiatoren zorgt dit ervoor dat de woning altijd de optimale temperatuur heeft, aangepast aan jouw wensen en aanwezigheid. Zo kan je extra besparen, zonder dat je inlevert op comfort. Dankzij een slim systeem voor het beheer van de verwarming, bespaar je tot 30% op je energiekosten.

Toegangscontrole: volledige controle over wie er binnenkomt

De toegang tot het appartement toont een van de beste functies van Loxone. Het NFC Code Touch bedieningspaneel wordt gecombineerd met een Nuki-slot, zodat je met een toegangscode of een NFC Sleutelhanger toegang kan krijgen. Jij hebt de volledige controle over wie er toegang heeft via de Loxone App. Bovendien is er een alarm gekoppeld aan het toegangssysteem, dat werkt met de Aanwezigheidsmelders Air.

Draadloze installatie met Loxone Air-technologie

Omdat de integratie van Loxone in de laatste fase van de bouw plaatsvond, was er een draadloze installatie nodig. Gelukkig werkt de Loxone Air-technologie perfect. Elk Loxone-apparaat dat op een stroombron is aangesloten, doet dienst als een signaalversterker, zodat er zelfs in de verste hoek van het appartement geen problemen zijn met de verbinding.

Loxone biedt een breed scala aan producten in de Air-versie, zodat je geen compromissen hoeft te sluiten wanneer je kiest voor een draadloze installatie. Ontdek het productassortiment.

Tijd om jouw project met Loxone te starten!

Dankzij de Loxone Air-technologie kan jij je huis of appartement eenvoudig omtoveren tot een slimme woning. Loxone Air is de eigen draadloze technologie van Loxone, perfect voor renovaties en naadloze integratie in een Loxone smart project. Je hoeft geen kabels te leggen, dus je schiet snel op. Bij Loxone vind je alle producten die je nodig hebt voor je bouwproject: moderne ledverlichtingstechnologie, aansturing voor zonwering, het juiste bedieningselement … Alle Loxone Air-producten zijn ontworpen om zo min mogelijk energie te gebruiken. Ontdek ze in de Loxone webshop.

Loxone Air maakt gebruik van bidirectionele mesh-technologie. Elk Air-apparaat dat is aangesloten op stroom vergroot het bereik en de stabiliteit van het hele systeem. Dit betekent dat je elke hoek van je woning kan bereiken en een superstabiel netwerk hebt. Ontdek alle voordelen van Loxone Air technologie

Overweeg je om je woning te automatiseren? De Loxone Partner in je buurt adviseert je graag! Vind hier je dichtstbijzijnde partner en neem vrijblijvend contact op. Ook de professionele installatie en configuratie van je systeem kan je aan hem toevertrouwen.

Graag eerst wat meer info? Download dan hier je gratis inspiratiebrochure.

In samenwerking met Loxone Benelux

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.