Must-have voor een gezond binnenklimaat? Een CO2-sensor!

Gepubliceerd op 16 April 2021

Een goede luchtkwaliteit en het CO2-gehalte binnen heeft een grote invloed op onze prestaties en op ons welzijn. Dit kun je meten met Loxone Ruimteklimaat Sensor Tree met geïntegreerde CO2-meting. Zo geniet je elk moment van de dag van het perfecte ruimteklimaat met elke Loxone-installatie. Het maakt niet uit of dit nu in een Smart Home, op kantoor, op restaurant of ergens anders is. Benieuwd? Lees er gauw meer over.

Loxone Ruimteklimaat Sensor Tree - CO2-sensor inclusief

Door middel van de geïntegreerde CO2-sensor levert de Ruimteklimaat Sensor Tree naast gegevens over temperatuur en vochtigheid ook betrouwbare gegevens over het CO2-gehalte in een gebouw. Kortom: het meet de luchtkwaliteit. Dankzij de exacte meting van de temperatuur, vochtigheid en het CO2-gehalte kun je bijna instant zorgen voor het perfecte binnenklimaat.

CO2-meting in elk soort ruimte 

Wij mensen stoten van nature een aanzienlijke hoeveelheid CO2 uit met de lucht die we uitademen, ongeveer 40 milliliter zo'n CO2 per liter ingeademde lucht. Het CO2-gehalte in een ruimte kan snel tot 1.000 ppm stijgen door slechts één persoon.

Vooral op plaatsen waar een grote hoeveelheid mensen samenkomen in een relatief kleine ruimtes: scholen, kantoren, vergaderzalen, enzovoort, worden vaak verhoogde CO2-niveaus gedetecteerd. Maar ook thuis meten CO2-sensoren steeds vaker verhoogde waarden. De oorzaak hiervan is het feit dat de bouwschil van moderne huizen zo dicht is geworden dat er weinig tot bijna geen sprake is van 'natuurlijke' luchtuitwisseling.

Hoe kunnen CO2-sensoren helpen?

Dankzij de Ruimteklimaat Sensor Tree en de geïntegreerde CO2-sensor kan je thuis, op school of op kantoor elk moment van de dag de binnenluchtkwaliteit meten.

CO2-sensor gemakkelijk geïntegreerd in het intelligente gebouw

Of het nu via een pushmelding op jouw smartphone is, via e-mail, text-to-speech aankondiging, CO2-stoplicht of … Dankzij de volledige integratie in het Loxone-systeem, ben je altijd verzekerd over de exacte CO2-waarde van de Ruimteklimaat Sensor. Via de app heb je de huidige waarden op elk moment binnen handbereik. 

Bovendien kan een Loxone-installatie actief maatregelen nemen om de binnenlucht te verbeteren en bijvoorbeeld ramen openen, of het ventilatiesysteem verhogen. Talrijke interfaces maken het mogelijk.

Optimale positie van de CO2-sensor

Voor een precieze meting van het CO2-gehalte bevelen wij een montagehoogte van 1 à 2 meter aan. Het is de bedoeling dat de lucht op de plaats van installatie de werkelijke luchtkwaliteit zo dicht mogelijk benadert. Daarom plaats je de sensor best niet naast deuren, ramen en luchttoevoerleidingen.

Ingebruikname Ruimteklimaat Sensor

Dankzij de Tree technologie verloopt de inbedrijfstelling van de Ruimteklimaat Sensor eenvoudig via Plug & Play.

Interesse in een Ruimteklimaat Sensor? Vraag ernaar bij een Loxone-partner in je buurt.