Het slimme zwembad: minder onderhoud en extra comfort dankzij intelligente zwembadsturing

Gepubliceerd op

Een eigen zwembad is super, maar het onderhoud niet zo. Je kan vast wel iets leukers bedenken dan het onderhouden van je zwembad, niet? Vandaag ontdek je een moeiteloze manier om je zwembad in topconditie te houden. Naast je woning kan je namelijk ook je zwembad ‘slim’ maken. Met intelligente zwembadsturing heb je bijna geen omkijken naar je zwembad, profiteer je van extra comfort en heb je steeds de volledige controle. Ontdek hoe het werkt.

Intelligente zwembadsturing = meer quality time

Meer zwembadplezier, met minimaal onderhoud? Het kan dankzij intelligente zwembadsturing. Met deze geavanceerde technologie en handige automatisering hoef je je nooit zorgen te maken over het regelen van je zwembad. Zwembadfilters bijvoorbeeld worden regelmatig automatisch gereinigd. Zo hou je meer tijd over om zalig te ontspannen. Minder taken en extra quality time, dat went snel! Lees meer over moeiteloos zwembadonderhoud

In een Loxone Smart Home wordt je zwembad slim geïntegreerd, waardoor het automatisch aangestuurd kan worden. Je slimme thermostaten zorgen ervoor dat de watertemperatuur altijd perfect is, aangepast aan de weersomstandigheden of jouw persoonlijke voorkeur. Tegelijk behoud je volledige controle. Je bedient je zwembad volledig naar wens wanneer je maar wil, ook vanop afstand. Vraag je gratis infobrochure aan.

Geautomatiseerde zwembadsturing: hoe werkt het?

Hoe werkt intelligente zwembadsturing? Je hebt vast al gehoord over slimme woningen. Een Loxone Smart Home neemt je heel wat taken uit handen door automatisering. Het draait allemaal om comfort, veiligheid en energie-efficiëntie. Interessant, want in een Loxone Smart Home wordt ook je zwembad geïntegreerd.

De Loxone AquaStar Air is 's werelds meest geavanceerde 6-wegs terugslagklep. Door een combinatie met de Loxone Miniserver of Miniserver Go kan je je zwembad volledig automatisch en intelligent aansturen in jouw Loxone Smart Home. Vanaf dan hoef je je geen zorgen meer te maken over het handmatig beheren en controleren van je zwembad. De AquaStar Air neemt al deze taken op zich, zodat jij maximaal kan genieten van je zwembad zonder gedoe.

De AquaStar Air is ook eenvoudig te integreren in jouw woning. Neem contact op met de Loxone Partner in je buurt.

Voordelen van intelligente zwembadsturing

Met intelligente zwembadsturing profiteer je van belangrijke voordelen:

  • Eenvoudige bediening en controle via je smartphone of tablet. Met de Loxone App heb je altijd en overal toegang tot de bediening en controle van je zwembad. Of je nu thuis bent of onderweg, je kan de watertemperatuur, het waterniveau, de filter, de zwembadcover, de jetstream en nog veel meer eenvoudig sturen en controleren.
  • Maximaal comfort in een mum van tijd. De AquaStar Air zorgt ervoor dat je zwembad altijd in optimale conditie is. Met de automatische zwembadfilterreiniging wordt de waterkwaliteit regelmatig en automatisch verbeterd, waardoor je geniet van schoon en helder water zonder extra inspanning.
  • De beste waterkwaliteit dankzij regelmatige en automatische reiniging van zwembadfilters. Met de AquaStar Air hoef je je geen zorgen te maken over de waterkwaliteit van je zwembad. De intelligente sturing zorgt ervoor dat de zwembadfilter regelmatig wordt gereinigd, wat resulteert in schoon en gezond water.
  • Eenvoudige installatie. De AquaStar Air kan eenvoudig worden geïntegreerd in jouw bestaande zwembadsysteem. Je hoeft alleen maar contact op te nemen met de Loxone Partner in je buurt en die helpt jou bij het installeren en configureren van de intelligente zwembadsturing.
  • Veiligheid voor kinderen en toestellen. Met de AquaStar Air heb jij de volledige controle over de veiligheid van je zwembad. Alleen jij kan de zwembadbeveiliging uitschakelen via de knop of de app, waardoor je gemoedsrust hebt, vooral als er kinderen in de buurt van het zwembad spelen.

Controle vanop afstand via de Loxone App

Beeld het je eens in: je werkdag zit er bijna op en het weer is fantastisch. Je kan niet wachten om in je zwembad te springen. Je neemt je smartphone en opent de Loxone App. De temperatuurmeter laat zien dat jouw gewenste zwembadwatertemperatuur al is bereikt. Met één vingertoets rol je snel de zwembadcover open. Voilà! Zodra je thuiskomt, kan je meteen een verfrissende duik nemen in je zwembad. 

Of je nu thuis bent of onderweg, je hebt altijd alles onder controle. Je kan op elk moment de watertemperatuur, het waterniveau, de filter, de zwembadcover, de jetstream en nog veel meer regelen en controleren.

Extra’s voor meer comfort, veiligheid en tijdbesparing 

Met intelligente zwembadsturing worden bovendien handige extra’s mogelijk. Het zwembad bijvullen, de zwembadcover controleren en bewaken, bij schemering voor sfeer zorgen met spectaculair gekleurd licht, het water verwarmen met energie van je zonnepanelen, het pH- en chloorniveau controleren, het zonnescherm aansturen, de jetstream instellen, en nog veel meer. Je zwembad regelt het allemaal zelf. Enkel je favoriete cocktail moet je zelf nog fiksen.  

Neem contact op met de Loxone Partner in je buurt voor advies op maat. Je bent meteen aan het goede adres voor het plannen van je zwembadsturing. Maximaal zwembadplezier met een minimaal aan onderhoud: check!

   

standaard