Maak je woning toekomstproof en geniet meteen van extra comfort

Gepubliceerd op 16 March 2021

Hoe zal je leven eruitzien wanneer je ouder bent? De kans is groot dat je zo lang mogelijk in je eigen woning wil blijven wonen, op voorwaarde natuurlijk dat je gezondheid dat toelaat. Als je nu investeert in extra comfort en veiligheid voor later, geniet je meteen van een pak voordelen.  Ontdek de luxe van een smarthome. 

Smart home: de woning die met je mee evolueert

We verlangen van onze woning dat we er comfortabel kunnen wonen en genieten, in alle veiligheid. Wat dat precies betekent voor jou, hangt af van je situatie en levensfase. De noden van een jong gezin met kinderen zijn anders dan die van een gezin zonder kids. En de wensen van senioren zijn weer anders. Wat als je ervoor kon zorgen dat je woning met je mee evolueert, en steeds biedt waar jullie nood aan hebben? Ontdek flexibele oplossingen voor een slim huis waar alles samenwerkt met één doel: jullie comfort en veiligheid verhogen en alles zo makkelijk mogelijk maken.

Een veilige thuis voor je kids dankzij domotica

Een huis moet in de eerste plaats een veilige omgeving zijn voor jou en je gezin. Met een smarthome-installatie zorg je makkelijk voor extra veiligheid in huis. Denk bijvoorbeeld aan trapverlichting die automatisch aanspringt wanneer er ’s nachts iemand naar het toilet gaat. Bovendien bespaart een smarthome-systeem je dagelijks heel wat taken. Met één druk op de ‘alles uit’-knop doof je snel en makkelijk alle lichten in huis. Tegelijk gaan de geselecteerde rolluiken dicht en de stopcontacten in slaapstand. Da’s tijd gespaard en minder zorgen, want je bent zeker dat er bijvoorbeeld niet nog ergens een lamp bleef branden. Vraag je gratis smarthome infobrochure aan.

Pas je domoticasysteem aan aan je nieuwe situatie

Zodra je kinderen niet langer thuis wonen, zal je bepaalde functies van je smarthome-installatie niet meer nodig hebben. Gelukkig kun je de draadloze verbindingen makkelijk aanpassen aan je nieuwe situatie. Ook kun je makkelijk extra bedieningspunten voor verlichting toevoegen. Zo geniet je altijd van een systeem dat optimaal is ingespeeld op jullie situatie en noden. ’s Avonds de rolluiken naar beneden laten en de lichten doven, zonder dat je op een knop moet drukken? Het is maar één van de talrijke scenario’s die je kunt instellen en aanpassen met je smartphone en de Home + Control-app. Je bepaalt zelf wanneer je welke scenario's wil activeren en stelt herhalingen in. Leer welke scenario’s je kan instellen en ontdek de bedieningsmogelijkheden.  

Langer zelfstandig wonen in je slimme woning

Wanneer je ouder wordt, kan het gebeuren dat je moeite krijgt met bepaalde taken in huis. Dan is het fijn en praktisch dat je bepaalde taken automatisch kunt laten uitvoeren. Met een smarthome-systeem kun je bijvoorbeeld je rolluiken bedienen via een spraakassistent, al dan niet gekoppeld aan een smartspeaker. Daarmee kun je trouwens ook eenvoudig je verlichting, elektronische apparaten en verwarming regelen. Van die extra luxe profiteert iedereen in huis. De klok rond, dag in dag uit. Dat schept mogelijkheden! Leer meer over de voordelen van een spraakassistent (voice assistant).

Extra veiligheid dankzij slimme snufjes

Ook als je niet thuis bent, geniet je dankzij je smarthome-oplossing van een zorgeloos gevoel. Tijdens je vakantie kun je inbrekers om de tuin leiden door je verlichting en rolluiken te bedienen vanop afstand via een app. Tegelijkertijd houdt een slimme buitencamera je oprit en tuin in de gaten. De camera waarschuwt in realtime wanneer er iemand in de buurt van je huis blijft rondhangen, een auto je oprit oprijdt of wanneer er dieren in je tuin zijn. De geïntegreerde intelligente projector schrikt ongewenste bezoekers af en verlicht de weg. Ontdek alle voordelen van de slimme buitencamera. Belt er iemand aan als je niet thuis bent? Dankzij een geconnecteerde deurbel kun je de bezoeker perfect zien, antwoorden en eventueel binnenlaten.

Installeer makkelijk zelf je smarthome-oplossing

Je hoeft geen vakman te zijn of grote verbouwingen te doen om je eigen smarthome te creëren. Via de specifieke apps om de veiligheids- en energiefuncties te bedienen, en de toegang tot het wifi-netwerk kun je gemakkelijk je slimme oplossingen en draadloze bedieningen installeren. Met de Living Now with Netatmo apparatuur creëer je vlot een slim elektrisch systeem, want het geconnecteerd schakelmateriaal installeer je op dezelfde manier als een traditioneel systeem.

Wil jij je woning toekomstproof maken zodat je er je leven lang comfortabel kunt wonen? Een smarthome-installatie evolueert mee met jou en je gezin. Vanaf dag één neemt dit systeem jullie heel wat taken uit handen, waardoor jullie meer tijd krijgen om te genieten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag je gratis smarthome infobrochure aan en laat je adviseren door een specialist.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan