Maak je huis smart in 5 stappen voor extra comfort en een lager energieverbruik

Gepubliceerd op 03 November 2021

Een lagere energiefactuur, meer veiligheid en meer comfort. Een smart home heeft zo zijn voordelen. Is jouw woning nog geen smart home, omdat je geen zin hebt in een ingewikkelde procedure? Think again, want deze upgrade is makkelijker dan je zou denken. Ontdek hoe je van jouw woning in 5 stappen een smart home maakt. Klaar? En … actie!

Je woning slim maken = energie besparen

Maak je je zorgen over de piekende energieprijzen? Door je woning ‘smart’ te maken, kan je heel wat energie besparen. Daarvoor hoef je zelfs geen comfort op te geven, integendeel! Door stopcontacten en verwarmingen die je op afstand kan programmeren en bedienen heb je veel meer controle over je energieverbruik. Via de Home + Control-app beheer je verschillende thermostaten in de woning. Hierdoor wordt de gewenste temperatuur ingesteld voor elke kamer. Met het MyHOME_Up domoticasysteem past de verwarming zich zelfs aan aan jouw gewoontes. Ook door verbruiksprofielen in te stellen voorkom je energieverspilling. Een extra motivatie om de overstap te maken! Ontdek hier alle voordelen van een smart home en vraag je gratis infobrochure aan.

Stap 1: een slimme deurbel en camera’s voor extra veiligheid

Je thuis moet in de eerste plaats een veilige plek zijn. Daarom is zorgen voor meer veiligheid de eerste stap wanneer je van je huis een smart home maakt. Een geconnecteerde deurbel of videofoon zorgt ervoor dat je, ook wanneer je niet thuis bent, de bezoeker perfect kan zien, antwoorden en eventueel binnenlaten. Leer meer over video-parlofonie in de gratis brochure.

Ook de Netatmo Slimme Buitencamera zorgt voor meer veiligheid. Je ziet in realtime wat er aan je voordeur of in je tuin gebeurt. Bovendien maakt de camera een onderscheid tussen personen, dieren en auto’s. Betreedt een onbekende persoon of auto je eigendom dan krijg je een waarschuwing via de Netatmo Security-app. Daarnaast helpt de ingebouwde ledverlichting indringers af te schrikken. Zo verlaat je je huis telkens met een veilig en gerust gevoel. Ontdek alle functies van de Netatmo Slimme Buitencamera.

Tot slot maakt een Netatmo Slimme Binnencamera mee het verschil. De app waarschuwt je voor ongewenste bezoekers in je huis. Bovendien kan de camera een onderscheid maken tussen bekende en onbekende personen en dieren. De privacy van je vrienden en familie bescherm je gemakkelijk door de camera zo in te stellen dat je over hen geen meldingen ontvangt en ze niet gefilmd worden. Benieuwd? Neem contact op met een verdeler of installateur in je buurt voor advies.

Stap 2: slimme verwarming voor budgetvriendelijk comfort

Besparen en toch genieten van een aangename temperatuur in huis? Dat kan! Door slim te verwarmen kan je de temperatuur per kamer aanpassen en bespaar je heel wat geld en energie. Hiervoor hoef je zelfs geen nieuwe radiatoren te plaatsen, want je kan je bestaande exemplaren makkelijk smart maken. Daarvoor gebruik je een slimme thermostaat en slimme radiatorkranen.

De slimme thermostaat staat in verbinding met het Netatmo relais via je eigen radiofrequentie. Via wifi wordt dit verbonden met het internet. In combinatie met de slimme radiatorkranen kan je je verwarming dan vanop afstand bedienen via de Home + Control-app. Ook kan je je verwarming programmeren, waardoor je huis alleen verwarmd wordt als het nodig is. De slimme thermostaat kan de meeste thermostaten vervangen, of als een nieuwe geïnstalleerd worden. Zo regel je eenvoudig je verwarmingsketel of warmtepomp. Slim omspringen met energie en zo heel wat besparen? Ontdek hoe een slimme thermostaat je op weg helpt.

Stap 3: slimme verlichting en rolluiken voor gebruiksgemak

Vind jij het ook zo’n gedoe om alle rolluiken elke keer weer handmatig te openen en te sluiten? Waarom niet kiezen voor een slimme bediening van je rolluiken met een geconnecteerde schakelaar? Vanop één punt kan je zo alle rolluiken bedienen. Het kan zelfs nog slimmer! Je kan je rolluiken namelijk ook met je stem openen en sluiten. Via een spraakassistent of de Home + Control-app stel je vlot programma’s en scenario’s in voor vertek/aankomst of opstaan/slapen. In het weekend word je rustig wakker met het binnenvallende licht terwijl je rolluiken automatisch omhooggaan.

En heb je al aan geconnecteerde verlichting gedacht? Zo’n overstap is eenvoudiger dan je zou denken. Je vervangt je bestaande schakelaars door geconnecteerde schakelaars, of je voegt draadloze bedieningen toe. Door ook verlichting toe te voegen aan programma’s of scenario’s geef je voorbijgangers makkelijk de indruk dat je thuis bent wanneer dit niet zo is.

Stap 4: een spraakassistent voor handenvrije controle

Door een spraakassistent te gebruiken kan je je verlichting, rolluiken en verwarming makkelijk met je stem bedienen. Zo’n spraakassistent maakt je dagelijkse leven niet alleen veel eenvoudiger, maar ook comfortabeler en veiliger. De spraakcommando’s zorgen ervoor dat je efficiënt kan multitasken. Bovendien wordt de assistent slimmer naarmate je hem meer gebruikt. Ontdek welke voice assistants jij kan gebruiken in je slimme woning.

Stap 5: automatisch comfort dankzij scenario’s

Je woning klaarmaken voor de toekomst? Met het Valena Next with Netatmo schakelmateriaal creëer je makkelijk een slim elektrisch systeem in je huis. Want het geconnecteerd schakelmateriaal van Legrand installeer je volgens de regels van een traditioneel systeem. Met de innovatieve Home + Control-app ga je aan de slag om van je huis een comfortabele, zuinige en veilige woonomgeving te maken. Je apparaten bedienen met één druk op de knop of met spraaktechnologie wordt kinderspel. Door scenario’s toe te voegen in de app kan je je dagelijks leven automatiseren. Zo kan je bijvoorbeeld beslissen dat de rolluiken ’s morgens om acht uur moeten openen en dat het warm is in huis als je uit bed komt, maar eens je van huis bent de verwarming weer een paar graden lager gaat. Zo heb je meer tijd om te spenderen met je gezin en minder zaken waar je aan moet denken. Zorgeloos comfort dus!

Overweeg je om van je huis een smart home te maken? Een strak plan! Vraag je gratis smarthome infobrochure aan en neem contact op met een verdeler of installateur in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan