Geconnecteerd schakelmateriaal Valena Next with Netatmo: gemakkelijk zelf te installeren!

Gepubliceerd op 15 March 2022

Wat denk je van draadloos schakelmateriaal dat je klassieke schakelaar vervangt door een geconnecteerde versie? Zonder de bestaande bekabeling te vervangen en met de flexibiliteit om bedieningen te plaatsen waar je dat wil? Met ‘Valena Next with Netatmo’ ligt dit binnen handbereik. Bovendien hoef je geen elektricien te zijn om het te kunnen installeren.

‘Valena Next with Netatmo’ maakt van elke klassieke elektriciteitsinstallatie in geen tijd een geconnecteerd systeem. Er zijn geen aanpassingen aan de bestaande bekabeling nodig en er is geen software vereist. Wie kiest voor “Valena Next with Netatmo”, kiest voor draadloze, flexibele én betaalbare connectiviteit. De draadloze schakelaars kunnen op elk moment worden verplaatst en het systeem kan in functie van budget of een veranderde gezinssituatie geleidelijk worden uitgebreid of aangepast.

Dankzij ‘Valena Next with Netatmo’ kan je praten met je woning. Het systeem is een gemakkelijke eerste stap naar een Smart Home en is perfect te integreren in geval van renovaties. Het schakelmateriaal is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en aluminium.

Gratis app Home + Control

In combinatie met de Home + Control app zorgt “Valena Next with Netatmo” voor controle over de woning, thuis en vanop afstand. De app, gratis beschikbaar voor Android en iPhone, toont overzichtelijk de aan/uit-status van een schakelaar, visualiseert het energieverbruik per aangesloten toestel en geeft alarmmeldingen, bijvoorbeeld wanneer er al twee uur geen verbruik werd gemeten bij de koelkast.

Stappenplan van de installatie

Bestaande stopcontacten en schakelaars kunnen eenvoudig vervangen worden door de geconnecteerde versies uit dit gamma. Vervangen gaat snel en is gebruiksvriendelijk. In 10 stappen heb je een geconnecteerde woning:

  1. Zet de stroom af in huis.
  2. Haal het oude stopcontact van de muur.
  3. Vervang het oude stopcontact door de gateway.
  4. Schroef de gateway vast in de muur.
  5. Plaats de afdekplaat erover.
  6. Eenmaal dit gedaan is, zet je de stroom weer aan.
  7. Het geconnecteerde stopcontact laat een rood lampje zien.
  8. Pak de draadloze schakelaar “aankomst/weggaan” en verwijder de batterijbeschermfolie.
  9. Sta in de buurt van de gateway en druk een aantal seconden in het midden van de draadloze schakelaar totdat deze een groen lichtje geeft. Ook het lampje op de gateway zal hierna groen worden.
  10. Plak de draadloze schakelaar op de gewenste plaats op de muur en je huis is geconnecteerd!

Bedienen gebeurt vervolgens via een schakelaar, de applicatie op de smartphone of tablet en ook de sturing via een vocale assistent (Siri, Google assistant en Amazon Alexa) is standaard aanwezig.

Montagevideo’s voor extra hulp

Speciaal voor de doe-het-zelver heeft Legrand verschillende montagevideo’s gemaakt om de installatie bij jou thuis te vergemakkelijken. Vind ze hier terug.

Waar te koop?

Het gamma ‘Valena Next with Netatmo’ is verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten. Vind hier een bouwmarkt in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan