Woonautomatisering: ontdek de slimme ‘Zennio Tecla’ KNX-schakelaars met moderne touch

Gepubliceerd op

Na het grote succes van capacitieve touchschakelaar Flat reeks, brengt Zennio een gloednieuwe variant uit: de Tecla familie! Deze moderne KNX touchschakelaars hebben een matte afwerking en passen in elk interieur, bovendien zijn ze te personaliseren met iconen. We maken je graag wegwijs in de kenmerken, overeenkomsten en verschillen.

Tecla 55 X: strak en eigentijds

Deze touchschakelaar is niet alleen klein en elegant, maar zit ook boordevol mogelijkheden. Dankzij het onderscheid tussen kort en lang drukken, kan je heel wat technieken integreren. Denk maar aan de bediening van verlichting, het dimmen van lampen, het instellen van sferen en het bedienen van rolluiken of screens. Daarnaast is de drukknop heel gebruiksvriendelijk en heeft deze een ingebouwde helderheids- en benaderingssensor.

Wil je graag de schakelaar ‘s nachts bedienen? Door zijn nabijheidssensor, integratie van een nachtmodus en verlichte iconen, kan je zonder problemen de juiste knop vinden. Door de knop optimaal te programmeren zal je nachtrust niet verstoord worden. Heb je de knop niet nodig? Dan zal de feedback led niet branden. Wanneer je ’s nachts je schakelaar wilt gebruiken, lichten de feedback leds op en kan je de gewenste knop bedienen. Na een tijdje doven de feedback leds automatisch terug uit. Naast alle visuele kenmerken mogen HVAC-technieken ook niet ontbreken. Zo is Tecla 55 X voorzien van één thermostaat en één input voor een temperatuursonde.

Kies voor groots met Tecla XL

Tecla XL is een iets grotere variant (80x120mm) en heeft 4, 6, 8 of 10 drukknoppen. Bewaar het overzicht door een icoon per drukknop toe te kennen, zodat je direct weet wat de functie is van elke toets. Tecla XL en Tecla 55 X hebben heel wat overeenkomsten, maar ook enkele verschillen. Zo heeft Tecla XL een ingebouwde temperatuursensor (i.p.v. een input) en heeft dit product een rechthoekig design. Door deze vorm kan je zelf beslissen om de touchschakelaar horizontaal of verticaal te installeren.

ZS55 schakelmateriaal: subtiel en modern

Schakelmateriaal en stopcontacten mogen zeker ook niet ontbreken in een installatie. Doordat Tecla 55 X past in de afdekramen van ZS55, kunnen schakelaars, stopcontacten en outlets oneindig gecombineerd worden. De kleuren en het materiaal zijn identiek aan elkaar, je creëert dus een rustige sfeer door het bij één type design te houden.

Nog vragen? Mail ze naar info@knx-homecontrol.be en je wordt zo snel mogelijk verder geholpen. Ga gerust ook langs in de state-of-the-art showroom om de KNX-schakelaars uit te proberen. De specialisten geven jou en je installateur graag een rondleiding!

Benieuwd naar leef- en woonautomatisering op jouw maat? Download hier je gratis infogids en maak kennis met KNX Home Control by Vecolux.

Lees ook:
Slim energiebeheer dankzij woonautomatisatie: bespaar op je energiefactuur in alle comfort
Domotica: beheer je technieken via 1 centraal scherm, ook met je smartphone
Welke schakelaars kiezen voor je KNX Home Control-installatie?