Slim energiebeheer: verhoog je zelfconsumptie en verlaag je energiefactuur

Gepubliceerd op

Maak je je zorgen over je energiefactuur en de schommelende energieprijzen? Eigen opgewekte zonne-energie zoals zonnepanelen kan een mooie oplossing bieden om je energiekosten te verlagen. Hoe ziet dit eruit in de praktijk? Ontdek de werking van slim energiebeheer met KNX.

Energiemanagement Systeem

Het KNX Energiemanagement Systeem heeft als doel om maximaal je eigen opgewekte zonne-energie te benutten. Zo kan je een warmtepomp, airco, elektrische boiler of elektrisch laadpunt aansturen op basis van je eigen groene energie. Dit systeem zorgt ervoor dat je als verbruiker automatisch meer elektriciteit verbruikt, op momenten dat er veel elektriciteit geproduceerd wordt door de PV-installatie. Zo vermijd je dat jouw zonne-energie onnodig geïnjecteerd wordt in het net.

Lees meer over slim energiebeheer met KNX en ontdek een inspirerend project.

Automatisering

Doordat het KNX Energiemanagement Systeem volledig autonoom werkt, hoef je je op een zonnige dag niet ongerust te maken over onnodige injectie in het net. Het systeem zorgt namelijk zelf dat je woning overdag verwarmd wordt door de warmtepomp met gratis zonne-energie en niet pas ’s avonds met dure elektriciteit van het net.

Advies op maat

Graag wat meer uitleg over het systeem van je (toekomstige) slimme installatie? Ga met je installateur gerust eens langs in de showroom. Daar krijg je meer info over de KNX-mogelijkheden en advies op maat. Klik hier om een afspraak te maken. Je wordt dan zo snel mogelijk verder geholpen.

Wil jij ook slim omspringen met energie en zo besparen op je energiefactuur? Vraag dan hier je infobrochure aan en leer meer over KNX Home Control en de mogelijkheden.  Tip: Bereken alvast hier je project. Je kan meteen je gratis offerte aanvragen.

   

standaard