Meer comfort dankzij leef- en woonautomatisering: ontdek de mogelijkheden

Gepubliceerd op

Een slimme elektrische installatie is niet enkel goed voor de veiligheid en monitoring van je woning, je kan er ook je eigen comfort mee verhogen. Denk maar aan het automatisch koelen of verwarmen vanaf een bepaalde kamertemperatuur, het instellen van sferen, het dimmen van verlichting nadat er geen aanwezigheid meer wordt gedetecteerd … Deze features kunnen allemaal geïntegreerd worden in de KNX-apparaten in je woning.

Centrale bediening

Eén touchscreen dat alle technieken in je woning bedient? Dat is niet alleen gebruiksvriendelijk en eenvoudig, maar ook esthetisch verantwoord. Maak met slimme automatisering komaf met verschillende ‘bakjes’ tegen de muur.

Bediening vanop afstand

Wist je dat je een KNX-installatie ook vanop afstand kan bedienen? Via een beveiligde verbinding kan je met je smartphone of tablet eenvoudig bepaalde acties uitvoeren. Zo kan je bv. meldingen ontvangen rond piekverbruik, rook & brand, lekdetectie en deurcommunicatie.

Lokale bediening

Bedien je verlichting, rolluiken en specifieke sferen vanaf dezelfde schakelaar. Dit apparaat kan ook de kamertemperatuur meten, zo blijft de ruimte op de gewenste temperatuur verwarmd. Bij een meer geavanceerde koeling, verwarming of audio-integratie vervang je best de schakelaar door een handige touch display. Op die manier kan je zelf kiezen om de temperatuur te verhogen of beslissen om al dan niet te koelen.

Aanwezigheidsdetectie

Zoeken naar knoppen en verblind worden door het felle licht in de nacht is verleden tijd. Door middel van aanwezigheidsmelders gaat de verlichting aan op het juiste moment. Bovendien gaan de bewegingsmelders naargelang de gewenste ingestelde tijd zelf uit. Zo hoef je je nooit meer af te vragen of je de lichten in de gang of de berging hebt uitgeschakeld.

Alles-uit

De alles-uit functie is een handige functie wanneer je gerust je huis wil verlaten. Met één druk op de knop worden alle werkende apparaten en verlichtingen onmiddellijk uitgezet. Dit is een geweldige oplossing om zeker te zijn dat bv. gevaarlijke toestellen zoals de oven zijn uitgeschakeld.

Sferen

Thuiskomen in een verwarmd huis met je favoriete muziek op de achtergrond? Dat kan! Stel bepaalde sferen in die verschillende acties tegelijkertijd uitvoeren. Zo kan je met de Wake-up functie de rolluiken openen, het licht in de keuken inschakelen en de thermostaat naar comfortmodus brengen.

Probeer de comfortfuncties zelf uit

Bezoek samen met je installateur de state-of-the-art showroom van Vecolux. Daar krijg je meer info over de KNX-mogelijkheden en advies op maat. Klik hier om een afspraak te maken. Je wordt dan zo snel mogelijk verder geholpen.

Interesse in woonautomatisering? Vraag hier je gratis infogids aan en leer meer over de voordelen van KNX Home Control. Handige klussers kunnen hun slimme installatie zelf plaatsen. Bereken jouw project met de handige calculatortool om snel een vrijblijvende kostprijsberekening te ontvangen.