Leef- en woonautomatisering op maat: bereken de kostprijs van je project online

Gepubliceerd op 19 Januari 2023

Aan het (ver)bouwen en op zoek naar een slimme KNX-installatie? Bereken dan zeker jouw project via de calculatortool van Vecolux, volledig vrijblijvend. De tool overloopt stapsgewijs met jou technieken zoals verlichting, energie, veiligheid en lokale en centrale bedieningspunten. Nadat je de nodige info hebt ingevuld, ontvang je meteen een kostenoverzicht van de totale projectberekening via mail. Ontdek hoe eenvoudig het is, en ga aan de slag!

Verlichting en zonwering

De calculatortool invullen duurt slechts enkele minuten. Je start met het in kaart brengen van de verlichting, meer bepaald: geschakelde- en gedimde lichtkringen, geschakelde stopcontactkringen, gedimde- en RGBW ledstrips en tot slot bewegingsmelders. Vervolgens krijg je de optie om je zonwering aan te sturen via je KNX-systeem. Op die manier beperk je het aantal schakelaars en kan je screens in groepen bedienen.

Verwarming en koeling

De integratie van verwarming mag niet ontbreken in een slimme installatie. Vul daarom het aantal verwarmingszones in én het merk van je verwarmingsketel of warmtepomp, zodat de tool de ideale koppeling kan voorstellen. Daarnaast kunnen airco units van bv. Daikin of Mitsubishi geïntegreerd worden. Op die manier werken verwarming en koeling naadloos samen.

Slim energiebeheer

Is je huis voorzien van zonnepanelen? Dan kan je deze energie gebruiken om je warmtepomp te voeden en je laadpaal aan te sturen met groene energie. Duid aan of je een slimme meter hebt, energiemanagement wil inzetten voor je warmtepomp en slimme aansturing kiest voor je laadpaal.

Lokale en centrale bedieningspunten

Schakelaars zijn lokale bedieningspunten en kunnen verlichting aansturen en dimmen, rolluiken aansturen, sferen activeren … KNX Home Control biedt verschillende schakelaars aan, elk met hun afwerking en functionaliteiten zoals temperatuurmeting en statusleds. Maak je keuze uit een mix van drukknoppen en touchschakelaars. Ze zijn steeds beschikbaar in meerdere kleuren en aantal knoppen.

Ook kies je best voor een centraal bedieningspunt in de woning. Dit is een touchscreen waarmee je de ganse woning kan bedienen, audio kan sturen, je energieverbruik kan opvolgen en videofoonoproepen kan beantwoorden. Dit centrale bedieningspaneel is tegelijkertijd de koppeling naar je smartphone, tablet of spraakassistent. Op die manier heb je controle over je woning van overal ter wereld.

Wil je het aanbod aan schakelaars en touchscreens graag eens uittesten? Breng dan samen met je installateur een bezoekje aan de showroom van Vecolux. Klik hier om een rondleiding aan te vragen.

Videofonie en audio

Staat er een gast voor de deur? Spreek hem/haar eenvoudig toe via je centrale bediening en open de deur vanop het touchscreen. Ben je niet thuis op het moment van bezoek? Dan kan je ook oproepen ontvangen vanop je smartphone en de deur openen indien gewenst. In de calculatortool heb je steeds keuze uit meerdere systemen en kleuren. Als je liever geen videofoon wil, kan je dit ook aanduiden. Speel muziek af doorheen heel je huis met behulp van Sonos. Deze luidsprekers kunnen perfect aangesloten worden op KNX en kunnen verdeeld worden in audiozones. Daarnaast is het mogelijk om je deurbel door deze speakers te laten afspelen.

Veiligheid

Als laatste vul je de nodige informatie in over veiligheid, zo kan je: rookmelders, waterlekdetectie en een alarmsysteem koppelen aan je slimme installatie. Vul daarom het gewenste aantal rookmelders in en duid aan of je gebruik wil maken van waterlekdetectie en/of een koppeling naar het alarmsysteem.

Voilà, de calculatortool is nu volledig ingevuld en klaar om berekend te worden! Vul je contactgegevens in en upload de plannen van je project indien mogelijk. Vervolgens ontvang je het kostenoverzicht via mail. Later zal een van de (zelf)bouwpartners van Vecolux je contacteren om een gedetailleerde offerte op te maken.

Heb je bijkomende vragen? Stel ze via info@knx-homecontrol.be en je wordt zo snel mogelijk verder geholpen.

Interesse in woonautomatisering? Vraag hier je gratis infogids aan en leer meer over de voordelen van KNX Home Control. Of ontdek hier inspirerende realisaties.

Handige klussers kunnen hun slimme installatie zelf plaatsen. Bereken jouw project met de handige calculatortool om snel een vrijblijvende kostprijsberekening te ontvangen. Een van de zelfbouwpartners contacteert je dan om de vervolgstappen te bespreken. Doen!

1

2

3

4

5