Domotica: beheer je technieken via 1 centraal scherm, ook met je smartphone

17/06/2022

Vergis je niet, een smart home biedt zoveel meer dan slimme snufjes. Via één centraal bedieningspaneel beheer je eenvoudig de technieken in je woning. Van je audiosysteem tot je zonwering. Je kan ze zelfs op afstand regelen via je smartphone. Dus ook op het werk, onderweg én vanop je vakantiebestemming. Ontdek wat jij te winnen hebt en maak kennis met het hart van de moderne elektrische installatie: het Zennio Z70 v2 bedieningspaneel.

Stoom je elektrische installatie klaar voor de toekomst

De klassieke elektrische installatie lijkt op zijn retour. We kiezen steeds vaker voor een moderne installatie die leef- en woonautomatisatie mogelijk maakt. Niet verwonderlijk, want daarmee profiteer je van de diverse voordelen van een smart home. Je comfort en veiligheid verhogen op diverse manieren, terwijl je energiefactuur daalt. Leer hoe je energie bespaart via woonautomatisatie.

Het smart home: meer comfort en een lager verbruik

Wat kan er allemaal met een smart home? Je zal zien, de mogelijkheden zijn enorm uitgebreid. Je zonwering automatiseren op basis van de stand van de zon, sferen instellen per ruimte, het rendement van je zonnepanelen monitoren, al je toestellen uitschakelen met één commando, inbrekers ontmoedigen terwijl je op vakantie bent, en zoveel meer. Ontdek alle mogelijkheden in de gratis infogids.

Kies voor flexibiliteit met de open KNX standaard

Hoe werkt het? Dankzij de open KNX standaard worden alle technieken in je woning (verlichting, verwarming, energiemonitoring …) met elkaar geïntegreerd. Resultaat: een installatie met minder bekabeling en componenten, meer functies én mogelijkheden voor een efficiënter energiebeheer. Vecolux, gespecialiseerd in automatisering van wooneenheden, werkt graag een plan uit op maat van je woning. Bekijk de verschillende pakketten met KNX Home Control.

Je installatie groeit mee met je noden

KNX is de ‘taal’ die ervoor zorgt dat je KNX-producten van honderden fabrikanten met elkaar kan combineren. Deze standaard omvat al meer dan 500 merken en duizenden producten. Diverse fabrikanten van systemen in de woning bieden de KNX- koppeling al aan. Bijkomend voordeel: een KNX Home Control installatie groeit samen met de noden van jou en je gezin. In één moeite ben je klaar voor de technieken van de toekomst.

Regel je technieken via 1 handige display

Het hart van je installatie is het handige Zennio Z70 v2 bedieningspaneel. Met dit touchscreen bedien en beheer je je technieken eenvoudig vanuit een centrale weergave. Eén scherm volstaat voor een haarscherp zicht op al je technieken (verlichting, screens/gordijnen, verwarming/koeling, ventilatie, energie, deurcommunicatie, audio …). Er is ruimte voor 144 bedieningselementen en indicatoren. Dat scheelt heel wat bedieningspanelen en afstandsbedieningen! Maar er is meer.

24 uur op 24 controle over je woning

Via de Zennio Remote App (IOS & Android) kan je je bedieningspaneel zelfs bedienen vanop afstand, gewoon via je smartphone. Dat is niet zomaar een handig snufje. De technieken in je woning kunnen beheren vanop afstand, biedt belangrijke voordelen. Een voorbeeld: Wanneer je op vakantie bent, kan je laten uitschijnen dat je thuis bent door bepaalde sferen in te stellen. Zo zal je woning minder snel het doelwit worden van een inbraak. Merkt je slimme installatie toch een inbreker op, dan kan je via de KNX-rookmelder van Elsner een alarm laten afgaan. Een handig afschrikmiddel! Ontdek meer voordelen voor jouw veiligheid.

Stel scenario’s in via het aanraakscherm

Je rolluiken omhoog doen, de verwarming aanzetten, het licht aandoen … Je zou ervan verschieten hoeveel van die kleine handelingen we doen per dag. Waarom je leven niet vergemakkelijken door één en ander te automatiseren? Met het bedieningspaneel Zennio Z70 v2 stel je vlot scenario’s in via het scherm. Beeld het je eens in: zodra je je woning binnenkomt, gaan je rolluiken automatisch omhoog, springt de verwarming aan en gaat het licht in de gang aan. Is een ingestelde timer niet wat je in gedachten had? Dan kan je die op elk moment aanpassen. Leer meer over de mogelijkheden.

Zennio Z70 v2 bedieningspaneel met strak design

Ook over design van het Zennio Z70 v2 bedieningspaneel is nagedacht. Dankzij het strakke en tijdloze ontwerp van het 7” kleurenscherm, past het bij diverse woonstijlen. Bovendien kan je de lay-out aanpassen naar je voorkeuren. Zo kan je kiezen hoe groot een icoon moet zijn en kan je custom iconen gebruiken. Jij beslist wat het handigst werkt voor jou. Wist je dat het bedieningspaneel een ingebouwde temperatuursensor met thermostaat heeft? Kom je in de buurt, dan schakelt het scherm in door middel van een benaderingssensor. Dankzij de helderheidssensor wordt de helderheid van het scherm meteen aangepast aan het omgevingslicht.

Ook profiteren van de voordelen van een smart home? Met een KNX Home Control installatie ben je zeker van een gebruiksvriendelijke en toekomstbestendige oplossing. Bereken hier vrijblijvend je project. Je kan meteen je gratis offerte aanvragen. Liever eerst wat meer info? Download dan hier je gratis brochure.

In samenwerking met KNX Home Control by Vecolux

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.