Huis drijft op domotica

Een van de belangrijkste zaken in de woning is het gebruik van de allernieuwste domotica, waarbij Duotecno feilloos de integratie van alle technieken aanstuurde. Burt Eeckhout: “Deze woning vormt een heel mooi verhaal, omdat het in zijn totaliteit laat zien waartoe domotica vandaag de dag instaat is. Een belangrijk gegeven daarbij is natuurlijk de verlichting. Alle dimprotocollen kan de eigenaar eenvoudig zelf sturen via zowel de touchscreen als de app op de smartphone. Daarnaast zijn er RGB Led strips aanwezig in de wellness die hij kan aansturen via het digitale protocol DALI en gaat de verlichting van het zwembad uit van een DMX-module. Ook het regelen van de warmtepomp gebeurt op basis van domotica.

In feite is de volledige wellnessruimte aangesloten op het systeem. Zo kan je eenvoudig vanuit de woning de stoomcabine activeren, het rolluik van het zwembad openen en sluiten, de verlichting bedienen en de temperatuur regelen.” De woning is volledig uitgerust met een anti-inbraaksysteem inclusief camerabewaking dat volledig is geïntegreerd in de domotica. Daaraan is een design videofonie/intercomsysteem gekoppeld. Burt Eeckhout: “Als er iemand aan de deur aanbelt, neemt het systeem vier foto’s om die vervolgens door te sturen naar de bouwheer die een melding krijgt op zijn smartphone of tablet, of via de touchscreen in de keuken. Dat is uiteraard enorm handig als je niet thuis bent. Bovendien werken we met gepersonaliseerde codeklavieren, waardoor de eigenaars eenvoudig de woning kunnen betreden.”

Kers op de taart is toch de integratie van audio en video. Daarvoor stelde Duotecno twee systemen door elkaar voor. “In de home Cinema maken we gebruik van een High-End Integra-versterker met KEF-speakers, terwijl we in de andere ruimtes kozen voor het Soundtouch-verhaal van Bose. Alle televisies zijn hieraan gekoppeld, waarbij het toestel in de keuken zelfs automatisch via een liftsysteem uit de kast kan komen. Die combinatie zorgt voor een wervelende cinemaervaring, en dat was exact wat de bouwheer zocht. Dankzij het multiroomsysteem geniet hij bovendien van muziek in alle ruimtes.”

In samenwerking met Duotecno bvba

Meer nieuws van Duotecno bvba

Karakteristieke & landelijke woning

De verlichting regelen in verschillende kamers via de smartphone, tablet of touchscreen.

Samenspel van architectuur, design en functie

Duotecno streeft altijd naar de ideale combinatie van design, comfort en functionaliteit.

The smart subtleties make the interior

Dat het interieur een naadloze vertaling is van de wensen van de klant, etaleert een op maat ontw

Win een draagbare Bose Luidspreker tijdens de open bedrijvendag bij DuoTecno!

Het team van DuoTecno is zich volop aan het klaarstomen voor de Open Bedrijven Dag 2018 op zondag

GRATIS Nieuwsbrief