Veilig op vakantie!

De zomermaanden komen eraan en dat betekent voor de meeste mensen dat ze kunnen gaan genieten van een welverdiende vakantie. Even de dagelijkse sleur achterwege laten en alle zorgen vergeten. Nu ja, alle zorgen... sommige mensen vinden het jammer dat ze hun huis onbewoond achterlaten en horen binnenin dat kleine stemmetje dat hun waarschuwt voor eventuele inbraken.

Je leeft in een gezellige buurt en naast je wonen twee schattige oudjes van om en bij de 80 jaar. Onnodig te zeggen dat ze de nodige “sociale” controle doen... Als je terugkomt van verlof, weten ze precies te zeggen, wie er aan de deur gestaan heeft en de plantjes in de voortuin hebben er nog nooit zo goed bijgestaan. Dank u, buren!

Maar toch volstaan goede buren niet om met een gerust gevoel op reis te vertrekken. Wat veel mensen niet weten is dat domotica hier een oplossing kan bieden. Bij het renoveren van een woning kiezen veel mensen bewust voor domotica, eerder vanuit het oogpunt comfort. Maar dankzij domotica bekom je een intelligente woning, en zelfs als je op vakantie bent lijkt het alsof je huis steeds bewoond blijft. De aanwezigheidssimulator zorgt ervoor dat de rolluiken naar boven en naar beneden gaan, net aslof je opstaat en gaat slapen. De lichten worden op willekeurige basis geschakeld, kortom als buitenstaander zou je verwachten dat er iemand thuis is. Je kunt de keuze maken voor domotica, met bijhorende investering, maar dat soort functies kunnen de doorslag geven, maar maken de investering echt de moeite waard!

Je kan ook kiezen voor een alarmsysteem. Dit blijft natuurlijk de meest voor de hand liggende keuze om de woning te beveiligen. Het principe is eenvoudig : door bewegingsdetectoren te plaatsen in de belangrijkste ruimtes, zorg je voor automatisch alarm in geval van inbraak. Om inbrekers af te schrikken wordt dan gekozen voor een binnen- of buitensirene, die gelijk ook de hele buurt in rep en roer zet. Wederom kan domotica een handje helpen. Hoezo? Bij detectie kan je rolluiken en lichtkringen schakelen, alsof er iemand wakker geworden is en naar beneden komt. Of laat de muziek maar eens lekker hard knallen vauit de muziekdistributie. Wie zou daar niet van schrikken?

Als je op reis vertrekt, neem dan ook je tablet mee. Zeer handig om boeken op compacte wijze mee te nemen... Zalig... rustig op een bankje met een glaasje rosé en spannende literatuur. Wist u dat u via de tablet ook een oogje in het zeil kan houden? Dankzij een beveiligde webpagina kijkt u van overal in de wereld hoe het met uw huis gaat. Heeft pa de poort gesloten, nadat hij het gras is komen afrijden? Heeft de kuisvrouw alle lichten gedoofd? Je staat er niet bij stil hoe die dingen bijna onmisbaar geworden zijn in ons leven.

We werken het hele jaar hard en vakantie dat betekent 100% ontspannen zonder beslommeringen. Zo hoort het en niet anders.

Bekijk hier een filmpje over domotica!

 

In samenwerking met BTicino

Meer nieuws van BTicino

eSAFE Pakt uit met oplossing voor 'Last mile' problematiek

In zijn vorige job was Leon Renson specialist koerierdiensten en werd hij regelmatig geconfrontee

Legrand Group Belgium op Batibouw 2019: De geconnecteerde woning staat centraal

Op Batibouw 2019 trekt Legrand Group Belgium resoluut de kaart van de geconnecteerde woning.

Project AZ Sint-Maarten: Legrand zorgt voor extra flexibiliteit

Automobilisten die dezer dagen aan de noordkant van Mechelen over de R6 rijden, kunnen er niet na

GRATIS Nieuwsbrief