Uw energieverbruik onder controle

Energie-efficiëntie. Daar streven we thuis allemaal naar. Aan de ene kant omdat we zo duurzaam mogelijk willen omgaan met de waardevolle energiebronnen die we ter beschikking hebben, maar aan de andere kant natuurlijk ook om onze bankrekening te sparen. Laat dat nu net één van de troeven zijn van het domoticasysteem bij BTicino!  Uw energieverbruik in beeld gebracht om het zo efficiënt mogelijk te organiseren.

Scenario’s voor verwarming

De organisatie van uw verwarming, dat is één aspect. Energie-efficiënt verwarmen betekent werken met individueel ingestelde scenario’s.  Concreet gebeurt dat door bepaalde zones in functie van tijd en de gevraagde temperatuur al dan niet te verwarmen. De bewoner anticipeert met andere woorden op het gebruik van de verwarming in elke kamer afzonderlijk. Dat kan hij bijzonder makkelijk doen via een vooraf geprogrammeerde instelling van zijn domoticacentrale of op het gewenste moment zelf via de ‘alles uit’-toets. Daar blijft het niet bij, want ook vanop afstand kan de verwarming geactiveerd of op het basisregime gezet worden.

Dit onderdeel van het domoticasysteem is geschikt voor toepassing bij verwarming met ventilo-convectoren en radiatoren. Bovendien kan ook de airconditioning ermee worden aangestuurd.

Verbruik in kaart

Meten is weten, dat is een waarheid als een koe. En wie geconfronteerd wordt met zijn verbruik gaat vaak beter opletten. Of het een defect toestel of een grote verbruiker is die aan de basis ligt van bepaalde verbruikspieken bijvoorbeeld.

Dus visualiseert het domoticasysteem van BTicino uw verbruik van elektriciteit, gas en water én toont het de opbrengst van uw zonnepanelen. Per dag, per maand of per jaar. U bepaalt de termijn waarin uw verbruiksgegevens door het systeem in Excell worden opgelijst. Raadplegen doet u via touch screen, app of een webpagina.

In samenwerking met BTicino

Meer nieuws van BTicino

eSAFE Pakt uit met oplossing voor 'Last mile' problematiek

In zijn vorige job was Leon Renson specialist koerierdiensten en werd hij regelmatig geconfrontee

Legrand Group Belgium op Batibouw 2019: De geconnecteerde woning staat centraal

Op Batibouw 2019 trekt Legrand Group Belgium resoluut de kaart van de geconnecteerde woning.

Project AZ Sint-Maarten: Legrand zorgt voor extra flexibiliteit

Automobilisten die dezer dagen aan de noordkant van Mechelen over de R6 rijden, kunnen er niet na

GRATIS Nieuwsbrief