Uw energieverbruik onder controle

Energie-efficiëntie. Daar streven we thuis allemaal naar. Aan de ene kant omdat we zo duurzaam mogelijk willen omgaan met de waardevolle energiebronnen die we ter beschikking hebben, maar aan de andere kant natuurlijk ook om onze bankrekening te sparen. Laat dat nu net één van de troeven zijn van het domoticasysteem bij BTicino!  Uw energieverbruik in beeld gebracht om het zo efficiënt mogelijk te organiseren.

Scenario’s voor verwarming

De organisatie van uw verwarming, dat is één aspect. Energie-efficiënt verwarmen betekent werken met individueel ingestelde scenario’s.  Concreet gebeurt dat door bepaalde zones in functie van tijd en de gevraagde temperatuur al dan niet te verwarmen. De bewoner anticipeert met andere woorden op het gebruik van de verwarming in elke kamer afzonderlijk. Dat kan hij bijzonder makkelijk doen via een vooraf geprogrammeerde instelling van zijn domoticacentrale of op het gewenste moment zelf via de ‘alles uit’-toets. Daar blijft het niet bij, want ook vanop afstand kan de verwarming geactiveerd of op het basisregime gezet worden.

Dit onderdeel van het domoticasysteem is geschikt voor toepassing bij verwarming met ventilo-convectoren en radiatoren. Bovendien kan ook de airconditioning ermee worden aangestuurd.

Verbruik in kaart

Meten is weten, dat is een waarheid als een koe. En wie geconfronteerd wordt met zijn verbruik gaat vaak beter opletten. Of het een defect toestel of een grote verbruiker is die aan de basis ligt van bepaalde verbruikspieken bijvoorbeeld.

Dus visualiseert het domoticasysteem van BTicino uw verbruik van elektriciteit, gas en water én toont het de opbrengst van uw zonnepanelen. Per dag, per maand of per jaar. U bepaalt de termijn waarin uw verbruiksgegevens door het systeem in Excell worden opgelijst. Raadplegen doet u via touch screen, app of een webpagina.

In samenwerking met BTicino

Meer nieuws van BTicino

Legrand, Netatmo en BTicino bundelen de krachten

 De Legrand Group neemt met zijn merken Legrand, Netatmo en BTicino een leidende rol in de smart

GRATIS Nieuwsbrief