eSAFE Pakt uit met oplossing voor 'Last mile' problematiek

Gepubliceerd op 13 February 2019

In zijn vorige job was Leon Renson specialist koerierdiensten en werd hij regelmatig geconfronteerd met de problematiek van de ‘last mile’. Ruim twee jaar geleden werd eSafe opgericht en kwam hij als zaakvoerder met het idee van de pakketbrievenbus. Vandaag introduceert eSafe een slimme oplossing: de pakketbrievenbus met geïntegreerd videofoniesysteem van BTicino.

Met eSafe® richtte Leon Renson een merk op voor de ontwikkeling van residentiële pakketbrievenbussen. Daarmee speelt hij in op de nog steeds stijgende trend van online shoppen en het aan huis laten leveren van die bestellingen.

Leon Renson: “We hebben het allemaal druk, druk, druk. De opkomst van e-commerce heeft ons het leven alvast wat makkelijker gemaakt. Online aankopen doen kan in enkele muisklikken, aan huis leveren vaak al de volgende dag. Handig… tenminste, als iemand op het moment van levering thuis is. Maar zeg nu zelf, precies door dat drukke leven van ons, hoe groot is die kans?”

De pakjesdienst die een tweede keer moet terugkomen. De buren moeten inschakelen om leveringen in ontvangst te nemen. Je toch nog moeten verplaatsen naar een afhaalpunt of locker. Wachten tot zaterdag om je pakket op te halen in het postkantoor, dat natuurlijk enkel geopend is tijdens de werkuren. Of een discussie met je werkgever, want het kan echt niet dat iedereen zijn privébestellingen op het werk laat leveren.

“Allemaal redenen om te kiezen voor een flexibele, gebruiksvriendelijke oplossing,” lacht Leon Renson. “Met eSafe® bieden we het antwoord op een actuele vraag. Pakketbrievenbussen voor kleine en grote pakjes, die esthetisch bij de stijl van de woning passen en in exact dezelfde RAL-kleur als voordeur, ramen en poort.”

De pakketbrievenbussen zijn er niet alleen in 8 verschillende groottes, er is ook de keuze tussen vrijstaande en ingebouwde modellen.

Uitgebreide functionaliteiten

De eerste contacten met BTicino dateren van begin 2018.
Jurgen Van Zaelen, Product Manager Legrand/BTicino: “De bal ging aan het rollen tijdens Batibouw. We zijn toen samen beginnen brainstormen over de mogelijke integratie van ons videofoniesysteem, om zo de functionaliteiten van de pakketbrievenbus uit te breiden.”

Er werd snel geschakeld. In het najaar, amper zes maanden later, konden de prototypes met geïntegreerde camera worden voorgesteld.

“We hebben voor dit project geen extra ontwikkelingen moeten doen,” aldus Tom Vergote, productspecialist bij Legrand/BTicino. “Onze Sfera-buitenposten passen perfect in het concept. De uitsparingen in het metaalwerk zijn zo precies uitgevoerd dat de cameramodule discreet in de pakketbrievenbus verwerkt werd.

Voortaan geniet de gebruiker van de voordelen die een geconnecteerde pakketbrievenbus hem biedt. Wanneer de chauffeur van de besteldienst aanbelt, kan de bewoner vanop zijn binnenpost het elektronisch slot van de bus openen of kan hij - wanneer hij niet thuis is - dit vanop afstand doen met zijn smartphone.

Voor wie dat wenst, kan de pakketbrievenbus ook worden uitgerust met een codeklavier. “In dat geval communiceert de bewoner een code aan de leverancier om het elektronisch slot te openen. Het spreekt voor zich dat dit een unieke code is die nadien niet meer gebruikt kan worden. Eens het pakje geleverd, zit het veilig achter slot,” zegt Leon Renson. “En moet de levering worden teruggestuurd, dan gaat het dezelfde weg. De bewoner stopt het pakje in de pakketbrievenbus, waar het weer kan worden opgehaald.”

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan