Domotica? Slim bekeken!

Gepubliceerd op 08 Juni 2017

Wil jij het comfort en de veiligheid in je woning verhogen én ook nog eens energie besparen? Met domotica is dat een koud kunstje!

Alle wooncomfort

Domotica is vandaag gebruiksvriendelijker dan ooit. De mogelijkheden van een domoticasysteem reiken veel verder dan die van een gewone elektrische installatie. Domotica zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de verlichting, de verwarming en de alarminstallatie op een slimme manier met elkaar samenwerken. Denk aan lampen die vanzelf dimmen als je de televisie aanzet. Of aan screens die naar beneden zakken zodra de zon de temperatuur binnenshuis doet oplopen. Bovendien bedien je al die toestellen in een handomdraai met een smartphone, tablet of touchscreen. Niet verwonderlijk dat domotica sterk in opmars is, zeker nu de installatie ervan binnen ieders bereik ligt.

Wil je ook heel je woning vanop afstand kunnen bedienen? Ontdek hier de mogelijkheden.

Energie besparen

Met domotica bezuinig je fiks op je energie-uitgaven. Het systeem laat immers toe dat je alle ruimten in huis apart kan verwarmen of afkoelen. Jij bepaalt in elke zone de optimale temperatuur en op welke tijdstippen die automatisch moet worden bereikt. Via een touchscreen hou je een oogje in het zeil. Gedaan ook met kostbare energieverspilling. Met één druk op de knop doof je alle lichten wanneer je de woning verlaat. Ben je een raam vergeten te sluiten? Dan warmt de kamer niet op als de centrale verwarming aanslaat. Verder kan je ook het verbruik van elektriciteit, gas en water nauwkeurig meten. Op het touchscreen lees je een schat aan informatie af. Daarmee ben je in staat om op een intelligente manier uit energiebronnen te putten en je verbruik te optimaliseren.

Ontdek hier hoe je je energieverbruik onder controle houdt of hoe je het klimaat kan regelen per kamer.

Veiligheid eerst!

Koppel je alarminstallatie eveneens aan je domoticasysteem. Domotica waakt immers over je veiligheid zodat je dag en nacht beschermd bent. Slimme toepassingen voorkomen inbraken door bijvoorbeeld een paniekscenario te activeren, waarbij alle lichten plots aangaan en de rolluiken worden opgehaald. Daarnaast grijpt het domoticasysteem autonoom in bij een gaslek, brand of overstroming. Onder andere door vooraf ingevoerde telefoonnummers van hulpdiensten en familieden automatisch te kiezen. Via je smartphone en allerlei apps sta je voortdurend in contact met je woning, zelfs wanneer je er niet bent. Vertoef je in een vakantieoord, dan stel je het systeem zo in dat het lijkt alsof er iemand thuis is en de verlichting regelmatig aan- en uitgaat.

Beveilig je woning met domotica

Denk modulair

Wie het handig én budgetvriendelijk wil aanpakken, haalt een modulair domoticasysteem in huis. Zo een systeem bouw je op met behulp van modules. Je kan er zowat alles in je woning mee controleren. Van de verlichting, de rolluiken en de muziekdistributie tot de verwarming, het energiebeheer en het alarm. Nemen je domoticabehoeften na verloop van tijd toe, dan kan je de installatie eenvoudigweg uitbreiden door bijkomende modules toe te voegen. Makkelijk, toch?

 Meer weten of een offerte op maat van jouw project. Klik hier voor een Certified/expert partner in jouw buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan