Maak je leven makkelijker met slimme domotica

13/04/2021

Ken je smart home? Deze domoticasystemen verbinden alle technieken van je huis met elkaar. Van je toegangspoort en voordeur tot verlichting, verwarming, beveiliging en zonwering. Bestuur alles met je smartphone, thuis of van op afstand.

Extra comfort en veiligheid dankzij je smart home

Uiteraard kan je heel wat zaken automatiseren en laten samenwerken, zodat de lampen elke dag aangaan als het donker wordt. Of de verwarming die automatisch rekening houdt met de buitentemperatuur. De grote troeven van smart home zijn duidelijk: je comfort en veiligheid nemen toe en je energieverbruik daalt. Een Belisol-adviseur bij jou in de buurt helpt je graag op weg.

De nieuwste slimme oplossingen:

1. Open je voordeur zonder sleutel

Je kent het wel: je hebt net boodschappen gedaan en komt met je handen vol bij je voordeur aan. Waar is die huissleutel? Met een keyless slot is dat verleden tijd. Zodra je de deur nadert, met je smartphone op zak, gaat de deur automatisch voor je open. En wil je de poetsvrouw elke vrijdag binnenlaten terwijl jij op je werk bent? Ook dat kan.

2. Een alarm als het raam opengaat of openstaat

Via raam- en deurcontacten kan je op je smart home app zien welk raam of deur openstaat. Heb je een raam laten openstaan, dan helpt de app je kosten te besparen door de verwarming lager te zetten. Wordt er plots een gesloten raam geforceerd terwijl je niet thuis bent, dan krijg je meteen een bericht.

3. Zet je zonwering hoger of lager

Ook je zonwering kan je bedienen via smart home oplossingen. Schijnt de zon iets te enthousiast naar binnen, dan gaat de zonwering naar beneden. Is het nu wat donker binnen? De verlichting steekt automatisch een tandje bij. Als je ziet dat er onweer aankomt, laat je de zonwering weer omhoog gaan.

4. Regel haarfijn je verwarming

Ben je een paar dagen weg, dan volstaan een paar kliks om de verwarming gedurende die tijd een paar graden lager te zetten. Op de terugweg laat je je huis een paar uur op voorhand opwarmen. Zo kom je thuis in een aangename temperatuur.

5. Een bewoonde indruk dankzij verlichting

Ook de verlichting in en rond je huis kan je regelen met smart home oplossingen. Het is een goed idee om op avonden dat je niet thuis bent enkele lichten te laten branden in en om je huis. Zo houd je inbrekers op afstand. Wanneer je de lampen laat aangaan, kies je helemaal zelf.

Wil je samen met je nieuwe ramen en deuren ook smart home oplossingen laten installeren? Vraag raad aan een Belisol-adviseur bij jou in de buurt.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.