Maak je huis inbraakveilig met deze tips

Gepubliceerd op 19 Maart 2021

Je bent aan het bouwen of verbouwen en naast een mooi en praktisch huis, wil je ook vooral een veilig huis. Inbrekers houden we liever op afstand, maar hoe maak je je woning zo veilig mogelijk? We geven je enkele tips.

Stevige rolluiken

Naast de stevige en veilige uitstraling van rolluiken, zijn ze gemaakt van polycarbonaat, wat het enorm moeilijk maakt om erdoor te breken. Inbrekers hebben meestal maar weinig tijd en slaan daarom een huis met rolluiken liever over. Naast het tijdsverlies bij het slopen van een rolluik, maakt dit werk ook nog een hels lawaai, waardoor jijzelf of je buren meteen gewaarschuwd zijn. Tegenwoordig hebben rolluiken steeds vaker een optilbeveiliging, wat het voor de inbreker nog moeilijker maakt.

Waarschuwend alarmsysteem

Net zoals bij rolluiken, zullen dieven een huis met een alarmsysteem eerder vermijden. Ze vallen namelijk niet graag op. Een loeihard alarmsysteem waarschuwt je buren, seint de inbraak naar de meldkamer en de politie wordt ingeschakeld. Inbrekers schrikken en slaan op de vlucht. Konden ze toch toeslaan? Dan kan de politie gelukkig wel aan de slag met de bewakingsbeelden.

Een andere oplossing die hier van pas komt, is een videofoon. Wanneer je niet meteen bezoek verwacht, is het veiliger dat je kan zien wie er voor je deur staat, nog voor je deze opent. Dankzij een videofoon zie je je (onverwachte) bezoeker en kan je er al mee spreken, voor je hem/haar binnenlaat.

Beveiligde ramen en deuren

Gelaagd glas vormt voor inbrekers een extra moeilijkheid bij ramen en eventueel glazen deuren. Het glas is moeilijk in te slaan doordat er een schokvaste folie tussen de twee glasbladen zit, die ervoor zorgt dat het glas niet versplintert. Ook opbouwsloten kunnen een extra beveiliging bieden bij de ramen, want zo kan je deze ook effectief sluiten.

Voor je ramen en deuren is het belangrijk dat ze voorzien zijn van een meerpuntssluiting met best drie sluitpunten. Deze zijn steviger dan andere sloten, waardoor de inbreker minder makkelijk binnen kan. Een veiligheidscilinder en -kaart bieden je nog meer veiligheid. De cilinder voorkomt dat een inbreker je slot kan uitboren en met een veiligheidskaart ben je zeker dat niemand je sleutel zomaar kan namaken.

Veilige garagepoort

Ook bij je garagepoort is een meerpuntsvergrendeling aangeraden. Dankzij de haaksloten die boven en onderaan de poort komen, staat je poort steviger vast. De meeste garagepoorten hebben tegenwoordig een optilbeveiliging, waardoor inbrekers niet langs de poort naar binnen kunnen dringen. Ze zullen het veel sneller opgeven wanneer ze veel moeite moeten doen om binnen te geraken. Een automatische sectionaalpoort met deze functie is daarom een goede keuze wanneer je voor veiligheid gaat.

Voorkom dankzij deze tips een inbraak en geef altijd de indruk dat je thuis bent, zo slaan inbrekers jouw huis sneller over. Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met je preventieadviseur.