Inbraakbeveiliging: waarom een buitencamera kopen en waarop letten?

Gepubliceerd op 12 May 2021
inbraakbeveiliging buitencamera waarop letten

Een buitencamera plaatst men meestal preventief om inbrekers af te schrikken, maar je kan er ook allerlei ongewenste bezoekers mee identificeren. Ontdek alle voordelen van een buitencamera en leer welke functies het verschil maken.

Wat zijn de voordelen van een buitencamera?

Denk aan inbraakbeveiliging en je denkt automatisch aan een alarmsysteem. Inbrekers schrikken van het lawaai en slaan hopelijk op de vlucht. Dat is al heel wat, maar zo weet je nog niet wie de (potentiële) daders waren. Ook met een buitencamera kan je inbrekers afschrikken en op afstand houden. Een buitencamera helpt bovendien om ongewenste bezoekers te identificeren. Zelfs sluikstorters en vandalen betrap je dankzij je buitencamera. Dankzij een handige app kan je de beelden bekijken wanneer en waar je maar wil. Vind de beveiligingscamera die bij jouw woning past.

Filmen met een buitencamera, mag dat zomaar?

Indringers op beeld vastleggen om ze te kunnen identificeren, doe je om je veiligheid te waarborgen. Maar mag dat wel van de privacywetgeving? Wie voor 2007 een bewakingscamera installeerde, moest rekening houden met de privacywetgeving. Tegenwoordig geldt er een specifieke camerawet. Op je privédomein mag je camera’s plaatsen, zolang iedereen die gefilmd kan worden hiervan op de hoogte is. Denk maar aan een pictogram tegen de gevel, dat aangeeft dat er camerabewaking is. Verder moet het aantal camera’s overeenstemmen met het doel dat je voor ogen hebt. Ook moet je de plaatsing van je buitencamera aangeven bij de politiediensten. Deze aangifte moet je elektronisch indienen via www.aangiftecamera.be. Op een publiek domein camera’s plaatsen of er filmen mag je als particulier absoluut niet. Hoe plaats je een buitencamera conform de camerawet? Contacteer je beveiligingsspecialist voor advies.

Een buitencamera kopen: de aandachtspunten

Wanneer je een beveiligingscamera koopt, hou je best rekening met een aantal aandachtspunten. Op die manier ben je zeker van een optimale en kwalitatieve beveiliging.

Ga voor een camera met nachtzicht

Inbrekers en vandalen zijn voornamelijk ’s nachts actief. Het is dus belangrijk dat je beveiligingscamera ook in het donker kwalitatieve beelden oplevert. Een camera met nachtzicht is hiervoor ideaal. Hoe werkt een camera met nachtzicht? Mensen zenden warmtestralen uit in de vorm van elektromagnetische golven. Die liggen in het infraroodgebied en zijn enkel zichtbaar voor een infraroodcamera. De lens vangt deze stralen op en zet ze om naar beelden. Kies voor een kwalitatief merk, zo ben je zeker dat je camera ’s nachts even goed werkt als overdag. Liever geen camera met nachtzicht? Plaats dan buitenverlichting met een bewegingssensor, zodat de cameralens altijd genoeg licht kan opvangen. Ontdek de geschikte camera voor jouw woning.

Warm aanbevolen: een inzoomfunctie en een grote kijkhoek

Moet je een groot terrein beveiligen? Dan is een inzoomfunctie mooi meegenomen. Wanneer je denkt iets verdachts te zien, kan je er makkelijk op inzoomen en het van dichtbij bekijken. Daarnaast is de kijkhoek heel belangrijk. Als je een camera met een grote kijkhoek hebt, kan je veel meer in beeld brengen. Een bolvormige camera die je aan het plafond bevestigt, is hiervoor ideaal. Omdat de lens onder een bolvormige koepel van 180° zit, kan die in elke richting filmen. Welke specificaties heb je nog meer nodig? Neem contact op met een beveiligingsspecialist voor advies.

Weersbestendigheid is een must

Als je beveiligingscamera buiten hangt, krijgt hij met allerlei weersomstandigheden te maken. Daarom is het erg belangrijk dat je camera weersbestendig is. De kabels worden best weggewerkt in de behuizing of de voet om ze te beschermen tegen regen, sneeuw, hagel … Hang je camera op een beschutte plaats, zo is die wat meer beschermd tegen mogelijke schade. Als je kiest voor een makkelijk te bereiken plaats, kan je de lens makkelijk schoonmaken als dat nodig is.

Wil jij je woning extra beveiligen? Een buitencamera helpt inbrekers afschrikken, bovendien kan je er ongewenste bezoekers mee identificeren. Ontdek welke camera geschikt is voor jouw woning en vraag advies aan een expert.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan