Alarmsystemen: voorkom een inbraak tijdens een avondje uit

Gepubliceerd op 17 Maart 2021

We kijken er allemaal naar uit om een avondje uit te beleven. Weldra zullen we weer vaker van huis zijn, waardoor inbrekers op pad gaan. Tijd om uit te kijken naar een goed alarmsysteem waarmee je een inbraak kunt voorkomen. Ontdek de mogelijkheden. 

Draadloze alarmsystemen

Binnen de alarmsystemen zijn er twee groepen: de bekabelde en de draadloze alarmsystemen. We overlopen de belangrijkste voor- en nadelen per type. Een draadloos alarmsysteem is eenvoudig en snel te installeren. Ook kun je makkelijk extra bewegingssensoren toevoegen. Het draadloos systeem is dus zeer flexibel. Een nadeel van een draadloos alarmsysteem is dat de verbinding misschien niet altijd even goed is. Daarnaast is dit systeem gevoeliger voor sabotage. Lees meer over draadloze alarmsystemen.

Bekabelde alarmsystemen

Een bekabeld alarmsysteem neemt meer tijd in beslag bij de installatie. Vaak wordt het geïnstalleerd wanneer je je huis bouwt of renoveert, omdat de kabels moeilijker weg te werken zijn. Een bekabeld alarmsysteem is meestal goedkoper en minder gevoelig voor vals alarm. Dit inbraaksysteem is aangesloten op een vast elektriciteitsnetwerk en vraagt daardoor weinig onderhoud met minder kans op storingen. Ontdek een gebruiksvriendelijk bekabeld alarmsysteem.

Laat je adviseren door een specialist

Ga je voor een draadloos of een bekabeld alarmsysteem? De keuze die je maakt, hangt vooral van je situatie af. Laat je adviseren door je beveiligingsspecialist om zeker te zijn dat je de juiste keuze maakt. Jullie overlopen dan samen welke functionaliteiten het best bij je passen. Vervolgens zal je beveiligingsspecialist je een alarmsysteem aanbevelen dat aansluit op jouw noden. Neem contact op met een beveiligingsspecialist voor advies en een gratis offerte.

Powermaster van Visonic: snel geïnstalleerd en makkelijk uit te breiden

De Powermaster van Visonic beveiligt je woning zonder bekabeling. Dit draadloos systeem is daardoor eenvoudig te installeren en uit te breiden. Dankzij de lange accuduur en een makkelijk bedienbare app is het enorm gebruiksvriendelijk. Een minder goede verbinding is bij dit systeem verleden tijd dankzij de signaalversterker die het bereik verbetert en de accuduur verlengt. Nu rookmelders in alle woningen verplicht zijn, kunnen die dienen als binnensirene. Last but not least: de afstandsbediening van dit systeem is opgewassen tegen hackers. Je kunt dus met een gerust hart vertrekken en genieten van je welverdiende avondje uit. Ontdek dit draadloze alarmsysteem.

Het Paradox systeem: bekabeld systeem met minder kabels

Een bekabeld alarmsysteem gaat meestal gepaard met een ingewikkelde installatie en het trekken van immens veel kabels. Bij het Paradox systeem kan het eenvoudiger. Het bus bekabeling systeem zorgt ervoor dat men minder kabels makkelijk en sneller kan trekken. Het codeklavier dat in verschillende maten touchscreen geïnstalleerd kan worden, kun je uitbreiden met een badge. In tegenstelling tot andere bekabelde alarmsystemen kun je aan het Paradox systeem draadloze componenten toevoegen om het uit te breiden. Net zoals de Powermaster van Visonic werkt het Paradox systeem met een app. Enthousiast om eindelijk nog eens een avondje weg te gaan na al die tijd, maar vergeet je in alle haast het alarmsysteem aan te zetten? Geen paniek! Vanop afstand schakel je het alsnog in via de eenvoudig te bedienen app.

Overweeg je om je woning extra te beveiligen met een alarmsysteem? Vraag je gratis infobrochure aan en vraag gratis beveiligingsadvies aan een expert.