Inbraakwerendheid bij deuren en schuifdeuren: waar moet je op letten?

Denk bij de aankoop van je deuren en schuifdeuren ook aan de beveiliging. Zonder goed inbraakveilig schrijnwerk heeft een elektronisch alarmsysteem geen zin.

Inbraakwerendheidsattest

Aluminium is een erg sterk en bijna onbreekbaar materiaal. Toch zorgde Aliplast ervoor om de veiligheid nog meer te verhogen. Daarna werden alle deuren en schuifdeuren getest op inbraakwerendheid. Aliplast behaalde op alle isolerende systemen een RC2-attest en voldoet daardoor aan alle Europese normen bij nieuwbouwwoningen. Je kan uiteraard altijd voor de hogere inbraakwerendheidsklasse RC3 gaan. Dit certificaat werd behaald op de vlakke deur Star75.

Extra beveiliging op deuren

Beveilig het standaardscharnier op deuren extra tegen inbraak door de scharnieren te verstevigen met uitliftbeveiliging of dievenklauwen. Hierdoor blijft de deur op zijn plaats als de scharnieren geforceerd worden. Kies naast het verstevigen van de scharnieren voor kerntrekbeveiliging van de cilinder. Zo kan het slot er onmogelijk worden uitgetrokken. Je herkent een kerntrekbeveiliging aan het rechthoekige blokje met afgeronde randen op het schild of de rozet van je cilinderslot.

Meerpuntsslot

Veilig, veiliger, veiligst: kies voor een 3, 5 of zelfs 7 puntsluiting. De sluitpunten zijn verdeeld over de hele lengte van de deur en worden bediend met 1 sleutel. De Aliplast-sloten zijn bovendien SKG goedgekeurd.

Graag meer info over aluminium deuren en schuifdeuren en de beveiliging ervan? Neem dan contact op met een Aliplast verdeler in je buurt voor advies.

Star75 vlakke deur met RC3 certificaat

© foto Bouten kozijn en gevelbekleding

In samenwerking met Aliplast Aluminium Systems

Meer nieuws van Aliplast Aluminium Systems

Ramen kiezen: deze architecturale roestkleur blijft jaren mooi

De laatste jaren waren zwarte ramen dé trend in de woningbouw, maar daar komt mogelijk veranderin

Aluminium ramen met 25 jaar lakgarantie, da’s zorgeloos genieten

Je aluminium profielen kregen een laklaag die ze het hele jaar door beschermt tegen stof en vuil.

Aluminium gevelbekleding: een hedendaagse look voor je woning in 1,2,3

Je houdt van een moderne bouwstijl, maar de gevels van je woning weerspiegelen dit niet.

GRATIS Nieuwsbrief