Zelf je huis bouwen? Met dit type ruwbouw is dat eenvoudiger dan je denkt!

Gepubliceerd op 02 February 2021

Heel wat mensen overwegen om zelf hun woning te bouwen, al dan niet met de hulp van handige papa’s en nonkels. Zelf nutsvoorzieningen zoals elektriciteit en sanitair plaatsen zijn voor veel mensen een fluitje van een cent, maar zelf een ruwbouw plaatsen schrikt toch wat meer mensen af. Onterecht, want er is een bouwmethode beschikbaar die eenvoudiger, sneller, goedkoper en energiezuiniger is dan de klassieke bouwmethodes. Tijd voor een kennismaking!

Eenvoudige ruwbouw voor de zelfbouwer

We stellen graag het Euromac2 bouwsysteem voor.  Een eenvoudig en geniale bouwmethode van Franse oorsprong met meer dan 40 jaar bewezen dienst.

De geïsoleerde wanden worden als Lego blokken op elkaar gestapeld en op verdiephoogte gevuld met beton. De geïsoleerde welfsels wegen 6kg/m, worden manueel op de muren geplaatst en eveneens gevuld met beton. De zelfdragende dakelementen (wegen eveneens 6kg/m) en sluiten het geheel af met een koudebrugvrije woning als resultaat.

Deze Euromac2 bouwmethode heeft heel wat voordelen voor de zelfbouwer:

  • licht hanteerbaar
  • weinig gereedschap nodig
  • weinig afval
  • snel gebouwd
  • geen beperking in type woning (bungalow, rijwoning, modern, landelijk,…)
  • Energiezuinig in de basis (E-peil < 30)

Plaatsen van technieken zonder slijpen

Tijdens de opbouw worden al meteen alle leidingen van de technieken (afvoer, water, elektriciteit, ventilatie,...) in de wanden en  vloeren voorzien.  Dit bespaart achteraf heel veel tijd en werk.

Op deze manier is het heel plezant om je woning te bouwen.  Na 1 weekend heb je al vlug de helft van de verdieping (inclusief leidingen) gebouwd.

Zelfbouw met begeleiding

De benodigde ruwbouw- en technieken- materialen worden als een bouwpakket op de werf geleverd. Bovendien staan je er niet alleen voor. Onze bouwcoaches staan klaar met raad en daad: voor én tijdens je werf:

  • met opleiding vooraf
  • altijd een woordje uitleg ter plaatse
  • meerdere tussentijdse werfbezoeken

Gedurende het ganse bouw traject kan je bij de bouwcoaches terecht voor opleiding, advies, handleidingen, eventueel werfbegeleiding, …

Meer weten?

Zerobuild.eu is exclusief verdeler van het Euromac2 systeem in België en Nederland en heeft meer dan 20 jaar ervaring met deze bouwtechniek.

Heb je bouw of renovatieplannen? Laat je inspireren door de infobrochure of neem dan vrijblijvend contact op en maak zelf de vergelijking. Je zal versteld staan. De bouwadviseurs staan je graag te woord in de ZeroBuild.eu showroom of op één van de kijkwerven. 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan