Ontdek het budgetvriendelijke alternatief voor snelbouwstenen (geen dure muurisolatie nodig!)

26/09/2022

Op tijd snelbouwstenen geleverd krijgen voor je (ver)bouwproject is tegenwoordig niet evident. Ook voor dit bouwmateriaal zijn er grote tekorten op de markt. Je bent liever zeker en wil bovendien energiezuinig bouwen? Ontdek dan een vlot verkrijgbaar alternatief, waarmee je de voordelen opstapelt. Zo moet je bijvoorbeeld geen dure muurisolatie meer aankopen. Katsjing!  

Ytong: het voordelige alternatief voor de klassieke snelbouwsteen

Geen zin om slachtoffer te worden van de lange levertermijnen voor snelbouwstenen? Dat hoeft ook niet! Je kan perfect kiezen voor een voordelig alternatief, dat makkelijk verkrijgbaar is. Met de Ytong-bouwblokken in cellenbeton bouw je snel, efficiënt, betaalbaar en duurzaam. Ze beantwoorden ook nog eens aan de strenge normen op het vlak van isolatie en brandveiligheid. Je zal de klassieke snelbouwstenen niet missen, zoveel is zeker. Ontdek alle voordelen in dit filmpje.

Goed om te weten: Dankzij het uitgebreide gamma Ytong oplossingen kan je zelfs je volledige woning optrekken met cellenbeton: van kelder tot dak. Vraag je gratis infogids aan en leer meer over de mogelijkheden.

Bouw en isoleer tegelijk met Ytong

De prijs van isolatiemateriaal is sterk gestegen. Wat als je deze kost zou kunnen vermijden? Dat kan! Door te bouwen met Ytong hoef je geen bijkomend isolatiemateriaal te kopen. Ytong bestaat voor meer dan de helft uit versteende en met lucht gevulde cellen. De stilstaande lucht zorgt ervoor dat cellenbeton uitstekend isoleert, warmte vasthoudt in de winter en de warmte buitenhoudt in de zomer, ongevoelig is voor vocht en brandwerend is. Ytong is dus niet alleen dragend, maar ook isolerend. Lees meer over de isolatiewaarden van Ytong cellenbeton.

Ytong

Of je nu aan de EPB isolatie-eisen wil voldoen, de BEN-normen wil behalen of een passiefhuis wil bouwen, met Ytong is het haalbaar. Bovendien vermindert de isolatiewaarde van je nieuwe woning niet doorheen de jaren.

Tip: Door zelf aan de slag te gaan, druk je de kosten van je project extra. Ytong bouwblokken wegen niet veel en zijn makkelijk te hanteren en te verzagen. Bovendien gebruik je kant-en-klare lijm in plaats van mortel. Zo schiet je project snel op. Xella helpt je met de opstart van je project. Download hier een handleiding.

Bespaar op je energiefactuur

De energieprijzen gaan tegenwoordig door het dak. Je hebt er dus alle baat bij om energiezuinig te (ver)bouwen. Ytong cellenbeton is daarvoor het bouwmateriaal bij uitstek. Want in woningen waarin cellenbeton is toegepast, gaat minder energie verloren. In de winter ontsnapt er minder kostbare warmte. In de zomer hoef je dan weer minder te koelen. Hierdoor bespaar je op je energiefactuur, terwijl je je steentje bijdraagt tot een gezonder klimaat. Want minder koeling en verwarming betekent minder verbruik, en daardoor minder CO2-uitstoot.

Wie energiezuinig wil bouwen, moet luchtdicht bouwen. Door met Ytong te bouwen, kan je luchtlekken vermijden. Ytong bouwblokken worden gelijmd in plaats van gemetst, wat zeer dunne voegen oplevert. Daarom is er veel minder kans op luchtlekken dan wanneer je kiest voor traditioneel metselwerk. Tip: als je een luchtdichtheidstest laat doen, kan dit jou een verbetering met 10 punten opleveren op het E-peil van je woning.

Isolerende bouwblokken: bouw toekomstproof zonder spouwisolatie

Wil je nog een stap verder gaan op het vlak van isolatie? De Ytong 07-producten zijn speciaal ontwikkeld om te bouwen zonder spouwisolatie. Je moet geen extra isolatiemateriaal aankopen, je hoeft niet te betalen voor de plaatsing van isolatiemateriaal, je vermijdt het risico op opstijgend vocht door een slechte plaatsing van de isolatie én EPB-bouwknopen worden eenvoudig opgelost. Budgetbewust, duurzaam en luchtdicht bouwen zonder risico op niet-aanvaarde bouwknopen: check!

Wil je een passiefhuis bouwen? Ook dan kan je rekenen op Ytong. Voor een passiefmuur gebruik je Ytong low energy blokken van 50 cm dik. Die leveren voor de buitenmuren een U-waarde lager dan 0,15 W/m²K.

Ontdek ook de andere bouwoplossingen van Xella

Specialist in duurzame bouwmaterialen Xella heeft oplossingen in huis voor de meest uiteenlopende projecten, zowel nieuwbouw als renovatie. Met de producten van hun verschillende merken, Ytong, Silka, Hebel en Multipor, bouw je jouw energiezuinige en kwalitatieve woning die klaar is voor de toekomst.

Je kon al lezen over de Ytong bouwblokken in cellenbeton, die een uitstekende thermische isolatie bieden. Op zoek naar een bouwmateriaal dat ook uitstekend akoestisch isoleert? Ontdek dan de Silka blokken in kalkzandsteen van Xella. Daarmee trek je een stevige buffer op tegen geluidsoverlast. Wil je je bestaande gevel na-isoleren? Met de Multipor isolatieplaten van Xella geef je de binnenzijde van je muren een isolerende laag, waardoor je energie bespaart. Voor je dak zijn er de dakplaten van Hebel. Deze draagkrachtige platen koppelen een uitstekend isolerend vermogen aan een laag gewicht. En lichter bouwen, da’s goedkoper, eenvoudiger én sneller werken.

Als je bouwt met Ytong, creëer je een warme buitenschil zonder koudebruggen. Met dit bouwmateriaal kan je budgetvriendelijk bouwen zonder extra isolatiemateriaal en toch voldoen aan alle wettelijke eisen. Download de gratis infogids of bezoek een handelaar in je buurt.

In samenwerking met Xella BE nv

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.