Creëer in no time een aanbouw met cellenbeton

Gepubliceerd op 17 May 2017

Plannen voor een aanbouw aan je woning? Een garage, berging of wasplaats? Kies je voor cellenbeton, dan zorg je meteen voor een goede isolatie. De witte blokken zijn makkelijk te verwerken, zodat je snel van je aanbouw geniet. 
 

Bouw en isoleer tegelijkertijd

Wil je snel een aan- of uitbouw plaatsen, dan is cellenbeton een prima partner in crime. De grote YTONG-blokken sluiten vlot aan op bestaande constructies. Daarbij komt dat cellenbeton een uitstekende isolator is. Het helpt onderbrekingen in de isolatie te vermijden. Zo reken je af met koudebruggen ter hoogte van de muurvoet, dakopstand, ramen en deuren. Goed nieuws dus voor je energiefactuur en de energieprestaties van je woning!

Van kelder tot dak

Eigenlijk kan je met het YTONG-gamma je volledige huis bouwen: van kelder tot dak. Zo zorg je voor een homogeen geheel. Je riskeert geen scheuren of spanningen, wat wel het geval is als je materialen met diverse eigenschappen gebruikt. Zelfs je dak kan je opbouwen met cellenbeton. Daarvoor gebruik je de YTONG-dakplaten die tegelijkertijd dragen en isoleren.

Ook voor dragende muren

YTONG-blokken zijn licht en belasten de bestaande structuur niet meer dan nodig. Tegelijkertijd zijn ze erg sterk. Je kan ze dus ook gebruiken voor dragende muren. Laat je wel adviseren over de juiste blokken voor jouw toepassing. Een lage energiewoning, een BEN- of passiefhuis? Kijk dan uit naar YTONG Low Energy blokken, daarmee voldoe je aan de strengste energienormen.

Luchtdicht resultaat

Lijmen is het nieuwe metselen! YTONG-blokken lijm je op elkaar met speciale Ytocol lijmmortel. Je voegen moeten slechts 2 tot 3 mm dik zijn, dus je hebt maar weinig lijm nodig. Lijmen heeft nog een ander voordeel: je muur is volledig luchtdicht. Omdat YTONG-blokken massief zijn, kunnen er bij perforatie geen luchtlekken ontstaan.

Vergevingsgezind

Doe-het-zelvers zullen dit waarderen: staat je YTONG-muur niet waterpas, dan kan je hem nog bijschaven. Je muur blijft luchtdicht. Dat lukt niet bij verlijmde snelbouw. Daar moet je de volgende voeg aanpassen, waarbij je muur niet langer luchtdicht is. Of je nu moet bijschaven of niet, let erop dat zeker je eerste laag mooi waterpas staat.

Met de zaag

YTONG-blokken zijn eenvoudig te verplaatsen dankzij de handvaten en hun lage gewicht. Je zaagt ze op maat. Je handelaar in bouwmaterialen heeft daarvoor speciale handzagen met Widia-tanden in huis. Met een elektrische lintzaag gaat de klus nog sneller.

Gratis opleiding

Zin om erin te vliegen? Boek dan nu je gratis opleiding ‘bouwen met YTONG’. Je krijgt een overzicht van de mogelijkheden en leert hoe je YTONG verwerkt. Ook niet mis: specialisten beantwoorden er al je vragen rond cellenbeton. Je wordt nog een pro!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan