Cellenbeton: energiezuinig (ver)bouwen zonder extra isolatie

Gepubliceerd op 01 Maart 2021

Je gelooft het vast niet, maar (ver)bouwen zonder bijkomende isolatie kan zeer energiezuinig zijn. Een hoogkwalitatieve totaaloplossing van kelder tot dak, zonder extra isolatie. Dat is waar Ytong-bouwmateriaal voor staat.

Geen isolatiezorgen meer

Wie al gebouwd of verbouwd heeft, kan het weten: het isoleren van je woning kan je voor onverwachte problemen stellen. Na-isoleren is immers een complex gegeven en wordt niet altijd perfect uitgevoerd: van te dunne of niet doorlopend geplaatste isolatie tot zelfs gevelschade en vochtproblemen. Opgelopen schade kost je extra budget, bovendien zit je met de vraag of er nog problemen zullen opduiken. Liever geen isolatiezorgen bij jouw bouwproject? Laat je dan verrassen door het licht maar sterk Ytong-bouwmateriaal.

Isolerend cellenbeton bouwt voordeliger

Waar lage-energiebouw uitgaat van het extra toevoegen van isolatie in de bouwschil, hoeft dat met Ytong niet zo te zijn. De duizenden minuscule luchtcellen van Ytong cellenbeton zorgen voor een uitstekende isolatie. Daarmee scoort Ytong beter dan de voorgeschreven EPB-norm. Net daarom verloopt de realisatie van een duurzaam bouwproject met Ytong-bouwmateriaal een pak voordeliger. Zowel de investering in prijzig isolatiemateriaal als de plaatsingskosten (manuren op de werf) vallen weg. Misschien maak je zo wel budget vrij voor je interieurdromen? Ontdek hier hoe je als zelfbouwer aan de slag kan.  

Hoogkwalitatieve totaaloplossing mét tijdswinst

Je woning van kelder tot dak optrekken? Dat is met cellenbeton een koud kunstje. De bouwblokken zijn tegelijk dragend en isolerend. Terwijl isolatiematerialen onderhevig zijn aan slijtage, blijft de isolatiewaarde van cellenbeton onveranderd gedurende de levensduur van de woning. Met dit hoogkwalitatief bouwmateriaal gaat je bouwproces bovendien snel vooruit. De ergonomische blokken, de makkelijke verzaging en het gebruik van lijm in plaats van mortel zorgen ervoor dat je niet langer dan nodig je huurwoning hoeft te betrekken. Ontdek alle merken van deze bouwspecialist en vraag vrijblijvend je brochure aan.

Een warme buitenschil zonder koudebruggen

Ytong combineert thermisch vermogen met de voordelen van massief dragend materiaal. Wanneer je ervoor kiest je woning van kelder tot dak uit eenzelfde materiaal op te bouwen, is van koudebruggen geen sprake. Koudebruggen zijn de onzichtbare energievreters in je huis: ze verlagen je wooncomfort en verhogen je energierekening. Met ook het dak uit cellenbeton, bestaat de complete buitenschil uit EPB-aanvaarde bouwknopen, wat het perfect mogelijk maakt om budgetbewust je lage-energiewoning te bouwen. Graag persoonlijk advies voor jouw project? Vind hier een handelaar in je buurt.

Ytong biedt nóg meer voordelen

Omdat Ytong wordt verlijmd, hebben de muren zeer dunne, luchtdichte voegen. Dat en het feit dat cellenbeton geen holle ruimtes heeft, maakt dat je niet de minste luchtcirculatie of verlies aan isolatie zal aantreffen. Je vertoeft eveneens in een brandveilige woning. De muren houden automatisch vuur en hitte tegen. Ze zullen evenmin vervormen of giftige stoffen afscheiden. Lees meer over de Ytong-producteigenschappen en ontdek de meestgestelde vragen over bouwen met Ytong.
 

Met het dragend en isolerend Ytong-bouwmateriaal verloopt je bouwproces snel en voordelig, zonder dat je moet investeren in bijkomende isolatie. Vraag je gratis brochure aan of bezoek een handelaar in je buurt.