Budgetvriendelijk, snel en duurzaam (ver)bouwen? Bezoek Xella op de Bisbeurs.

Gepubliceerd op

Wil jij energiezuinig bouwen of verbouwen, en tegelijk de kosten onder controle houden? Met de duurzame bouwsystemen van Xella bespaar je tijd, geld en energie. In één moeite voldoet je project aan de strenge normen voor isolatie en brandveiligheid. Kennismaken doe je op de Bisbeurs in Gent tussen 7 en 15 oktober. Kijk uit naar stand 1117 en krijg professioneel advies van experten. We lichten alvast een tipje van de sluier. 

Bouwen zonder isolatiematerialen met YTONG

Met YTONG kan je budgetvriendelijk (ver)bouwen zonder extra isolatiemateriaal, terwijl je toch aan alle wettelijke eisen voldoet. De YTONG-totaaloplossing van kelder tot dak is speciaal ontwikkeld voor het bouwen zonder spouwisolatie. Hierdoor bespaar je niet alleen op de kosten van isolatiematerialen, maar ook op de plaatsingskosten. Bovendien vermijd je het risico op opstijgend vocht door verkeerde plaatsing van de isolatie. Koudebruggen zijn eenvoudig opgelost, zeker wanneer je ook het dak in cellenbeton laat uitvoeren.  

Het duurzame en milieuvriendelijke YTONG cellenbeton maakt budgetbewust bouwen mogelijk zonder risico op niet-aanvaarde bouwknopen. Vraag hier je gratis infobrochure aan.

Esthetische SILKA-muren die geluid blokkeren

Er bestaat maar één supersterke blok waarmee je muren kan bouwen die aan beide zijden geen afwerking nodig hebben: de SILKA-blok met vellingkanten. Deze wordt verlijmd, waardoor de voegen ultradun zijn en de esthetiek van de afgeschuinde kanten volledig tot uiting komt. Opvoegen is niet nodig, en slijpwerk is overbodig omdat de blok is voorzien van een gatenpatroon voor leidingen. Dit zorgt voor efficiënt en snel werk. Bovendien vormen de muren een uitstekende buffer tegen geluid. Niet verwonderlijk dat de SILKA-muren terug te vinden zijn in talloze sporthallen, scholen, kantoren, ziekenhuizen en meer.

Brandveilig isoleren van bestaande gevels met MULTIPOR

Het energiepeil van een gebouw verbetert aanzienlijk door (na)isolatie van de gevels met de minerale MULTIPOR isolatieplaten. Wanneer aan de gevel niets mag veranderen, wordt MULTIPOR als na-isolatie langs binnen toegepast. Het dampopen materiaal is geschikt voor alle gangbare types massieve muren zonder dampscherm. De platen worden tegen de bestaande ondergrond gekleefd en zijn daarna eenvoudig af te werken met een MULTIPOR afwerkingslaag en binnenpleister. Ook bestaande, te renoveren woontorens kunnen aanzienlijk profiteren van MULTIPOR minerale isolatieplaten. Hier worden ze tegen de bestaande buitengevel bevestigd. Zo voorzien ze het gebouw van een onbrandbare, isolerende mantel.

Kennismaken met de nieuwste oplossingen van Xella? Zorg dan dat je erbij bent op de Bisbeurs (5 t.e.m. 15 oktober). Rep je naar stand 1117 en krijg advies van experten. Je bezoek voorbereiden kan met deze gratis infobrochures

   

standaard