Gevel en dak: een belangrijke esthetische en praktische keuze

Gepubliceerd op
Keramische pannen Wienerberger
Keramische pannen Wienerberger
Eco-Brick Wienerberger
Eco-Brick Wienerberger
Steenstrips Wienerberger
Steenstrips Wienerberger
Linarte Renson
Linarte Renson

Je gevel en je dak zijn het visitekaartje van het huis. Het zijn niet alleen de eerste elementen van je woning die opvallen, ze moeten je ook beschermen tegen koude en vocht. Het uitzicht bepaalt ook voor een groot deel de waarde van je woning als je die later zou willen verkopen. Tegenwoordig kan zowat alles wat gevel en dak betreft, volledig volgens eigen smaak en voorkeur. Je kiest best voor materialen die tijdloos mooi zullen blijven. Zoals bakstenen en kleidakpannen. Of voor designgevels een metaalsoort zoals aluminium. Ontdek enkele kwaliteitsvolle en duurzame materialen. Wil je ook BEN-bouwen? Schrijf je in voor de BEN-challenge!

Keramische kleidakpannen: de totaaloplossing voor gevel en dak

Ruime keuze bouwmateriaal

Schoonheid en duurzaamheid, het zit er bij Wienerberger ingebakken. Met merken als Terca, Koramic en, Porotherm heeft Wienerberger maar liefst 600 verschillende kleidakpannen, gevelstenen en kleiklinkers in zijn assortiment. Een enorme keuze dus.

keramische gevel

Kleidakpannen

De keramische pannen van Wienerberger kunnen tegen een stootje. Ze zijn uv-bestendig en kleurvast, vormvast en krasbestendig, en hebben een vorstbestendigheid van 30 jaar.

Kleidakpannen van Koramic zijn dé creatieve en betaalbare oplossing voor de woning van morgen. Niet alleen geven ze dak en gevel een uniforme uitstraling, ze staan ook garant voor een uitstekende regendichtheid, een grote onderhoudsvriendelijkheid, en een lange levensduur. Door het dak en de gevel als het ware in een enveloppe van kleidakpannen te wikkelen, kunnen koudebruggen tot een minimum worden herleid. Bijkomend voordeel is dat eenzelfde aannemer de werken kan uitvoeren. Zo wordt er tijd gewonnen, zijn er geen coördinatieproblemen en kan je zekerder zijn van een vlekkeloze technische uitvoering.

Meer weten? Ga naar www.wienerberger.be

Eco-brick bakstenen: maximaal isoleren zonder woonruimte verliezen

Eco-Brick

Smalle gevelsteen

De Eco-brick van Wienerberger beantwoordt aan alle kwaliteitsvereisten voor keramische gevelstenen en toch is hij 25 tot 35 mm dunner dan een traditionele keramische gevelsteen. Hierdoor kan bij eenzelfde muurdikte tot 35 mm méér geïsoleerd worden en kan je dus flink wat besparen op je energiefactuur. Zo kan je de isolatiedikte verhogen zonder woonruimte te verliezen.

Eco-brick is verkrijgbaar in tal van tijdloze kleuren, waaronder enkele volstrekt nieuwe tinten. De steen kan bovendien verwerkt worden volgens de klassieke technieken met de traditionele tools. Er is geen aparte kennis of extra ervaring voor vereist.

Eco-brick: méér dan enkel een slanke lijn

De Eco-brick heeft ook voordelen voor ons milieu. Door zijn kleinere volume en gewicht vergt hij minder grondstoffen, en ook voor de productie en het transport is er minder energie nodig. Het gevolg: minder uitstoot van CO2.

Meer info? www.wienerberger.be

Steenstrippen: voorbeeldig met energie en ruimte

Wil je je gevels of binnenmuren op een originele manier bekleden? Zoek je een manier om moeilijk bereikbare plaatsen zoals oversteken en plafondafwerkingen van metselwerk te voorzien? Dan zijn steenstrippen dé oplossing: door hun beperkte dikte laten ze zich heel vlot plaatsen zonder dat je daarbij veel ruimte verliest. En eens ze zijn bevestigd, zijn de steenstrippen - die ook als hoekstrippen verkrijgbaar zijn – niet te onderscheiden van een gevel volledig in keramische steen. Op die manier zijn ze niet alleen praktisch en energiebesparend, maar ook heel mooi.

De steenstrippen van Wienerberger zijn ongeveer 22 mm dik en worden gezaagd van de originele volle gevelsteen. Bijna alle gevelstenen van Terca zijn als steenstrippen verkrijgbaar. Ze bezitten alle kwaliteiten en eigenschappen van hun 'grote broers', en beantwoorden dus aan de hoge vereisten van de Belgische Benor-normering, ze zijn CE-gekeurd en worden getest door het eigen Quality Control Labo.

Meer info? www.wienerberger.be 

steenstrips plaatsen

Aluminium designprofielen Linarte van Renson: design, creativiteit en kwaliteit

Linarte gevelbekleding

Met Linarte heeft Renson – specialist in ventilatie en zonwering – nu ook een eersteklas gevelbekledingssysteem in het assortiment. De aluminium Linarte-profielen zijn licht, sterk en onderhoudsvriendelijk, en je kan ze eindeloos combineren en toepassen volgens je eigen smaak. Met Linarte kan je behalve je muren ook je garagepoort of voordeur afwerken. Je kan de profielen eveneens doortrekken tot onder je terrasoverkapping, tot in je interieur , zonder onderbreking, er hout of led-strips in laten verwerken, en ze doortrekken en zelfs tot in de tuin. Het resultaat is altijd een stijlvol geheel met een strakke verticale belijning en een heel persoonlijk karakter.

linearte1linart2

linarte3linarte4

 

Makkelijk te bevestigen

Linarte bestaat uit individuele aluminium profielen die met behulp van kunststof clips één voor één schroefloos en onzichtbaar op een horizontale achterliggende draagstructuur worden bevestigd. Zo kunnen ze uitzetten onder invloed van temperatuurschommelingen en kunnen maatafwijkingen in de breedte worden opgevangen.

Een nieuwe bevestigingsmethode zorgt er nu voor dat een houten lattenwerk overbodig wordt en dat je door middel van een kunststof koppelstuk de draagprofielen rechtstreeks met afstandsschroeven in de binnenmuur kan vastschroeven. Het grote voordeel is dat de totale opbouwdikte van een Linarte-wand 4 cm kleiner wordt. Ook verminderen zowel de kost van het bevestigingsmateriaal als de installatietijd. En doordat er geen hout nodig is, verhoogt de duurzaamheid van de gevel.

Enorm veel mogelijkheden

De profielen zijn verkrijgbaar in heel veel kleuren en in twee uitvoeringen - Block (beschikbaar in twee dieptes: 16 en 30 mm) en Even – die je onderling naar hartenlust kan combineren tot een unieke wand. Een compleet gamma afwerkingsprofielen zorgt voor naadloze aansluitingen op hoeken en aan geïntegreerde ramen en deuren.

Totaalinrichting

Met de aluminium profielen kunnen ook poorten, deuren, de videofoon of de brievenbus haast onzichtbaar in de gevel worden weggewerkt. Je kan nog verder personaliseren met ledverlichting of houten inserts als invullingen. Of laat Linarte van naast de voordeur buiten naar binnen doorlopen tot in de inkomhal. Zo worden buiten en binnen één geheel.

Je kan de Linarte-profielen zelfs doortrekken in de tuin. Een vrijstaande wand (Linarte Icon), design tuinverlichting (Linarte Outdoor Light), een bloembak of een zitbank (Linarte Modulo): alles kan je laten passen in hetzelfde plaatje.

Meer weten? Bezoek www.renson-outdoor.com