Met deze smalle gevelstenen van Wienerberger win je ruimte voor isolatie (nu in 8 nieuwe kleuren!)

Gepubliceerd op 26 September 2022

Wil je energiezuinig (ver)bouwen, maar ook je eigen stempel drukken? Met de smalle Eco-brick gevelstenen van Wienerberger kan je tot 3,5 cm extra isoleren, zonder dat je muur dikker wordt. Omdat er minder energie nodig is om je woning te verwarmen, bespaar je op je energiefactuur. Wienerberger voegde zopas 8 extra kleuren toe aan zijn Eco-brick gamma, zodat je nog meer mogelijkheden hebt om je creatieve gevel te ontwerpen.

Smalle gevelstenen, de nieuwe duurzame standaard

Met gevelstenen uit het Wienerberger Eco-brick gamma kan je 3,5 cm meer isoleren binnen dezelfde muurdikte. Op die manier combineer je een ruime keuze aan esthetische mogelijkheden met een besparing op je energierekening. Maar ook als je liever meer binnenruimte hebt, biedt de Eco-brick collectie een goede oplossing. Tegelijkertijd legt de slanke gevelsteen ecologische troeven voor, want er is minder klei nodig voor de productie én het transport is energiezuiniger. Ontdek alle voordelen van de smalle Eco-brick gevelstenen en vraag je gratis inspiratiegids aan.  

Kortom, iedereen wint bij Eco-brick. Daarom besloten ze bij Wienerberger om hun nieuwe kleigevelstenen standaard ook in het Eco-brick formaat aan te bieden. De Eco-brick groeit in sneltempo uit tot een standaard in het Wienerberger-gamma. Haast alle nieuwe collecties zijn nu van bij de lancering in het tot 3,5 cm slankere formaat te krijgen. Om dat in de kijker te zetten, krijgt de Eco-brick familie er 8 nieuwe varianten bij. Meest in het oog springend zijn een unieke aanvulling op het Nubilum aanbod en de uitbreiding van de populaire Recup collectie.

Unieke kalei-afwerking

De Eco-brick biedt vandaag al heel wat creatieve mogelijkheden. Die nemen alleen maar toe dankzij enkele oogstrelende toevoegingen aan het Terca gevelsteengamma. De meest opmerkelijke innovatie is de aanvulling in de Nubilum collectie. De Eco-brick Wasserstrich stenen kregen een kalei-afwerking over de licht gestreepte Wasserstrich textuur. Dat levert een zeer vernieuwende high end afwerking op. De combinatie Wasserstrich met kalei is uniek in de branche en Wienerberger voegt meteen twee varianten toe aan het Nubilum aanbod. De nieuwkomers zijn modern en fris dankzij hun koel en dynamisch palet van zongewassen wit op een crèmekleurige basis (Velum Beige) of mistig wit op een warm heldere, grijze basis (Stratus Greige). Het duo zal overigens alleen verkrijgbaar zijn in het smallere Eco-brick formaat.

Amfora: sober en warm

Een andere variant in de Wasserstrich-uitvoering is de nieuwe Amfora collectie. De collectie is geïnspireerd op de Griekse kruiken die werden gebruikt om vloeistoffen te bewaren. De Grieken kleurden de kruiken van klei eerst, en bakten ze vervolgens in de oven. De Wasserstrich-techniek knipoogt subtiel naar de vloeistoffen in die Griekse kruiken van destijds. Ze geeft de gevelstenen een allesbehalve alledaagse look. De kleurenkaart van de nieuwe collectie presenteert lichte, neutrale verrijkende kleuren. De kenmerkende tinten beige (Duno Beige) en crème wit (Puro Wit) belichamen een sobere en warme sensibiliteit. Ze fleuren elk project op en verlevendigen de architectuur.

Recup collectie: 4 nieuwe kleuren

De Recup gevelsteen gooit hoge ogen dankzij zijn veelzijdige inzetbaarheid: van klassieke architectuur tot meer hedendaagse stijlen. Met vier nieuwe kleuren maakt Wienerberger het gamma nog toegankelijker. De uitnodigende warme, rode kleuren verlenen een gevoel van rust en geven een geraffineerde, maar ingetogen esthetiek. Sterk en toch levendig: de kleuren bevatten rijke basistinten van warm terracotta-rood, al dan niet puur of met warme grijze en ecru-witte accenten.

Het nieuwe palet bestaande uit Meerse Recup, Desselse Recup, Balense Recup en Olense Recup is authentiek, sterk en robuust met een patina dat met de tijd beter wordt. De flexibiliteit van dit sterke, aardse en rijke kleurenpalet zorgt voor diepte en vitaliteit.

Op zoek naar kwalitatieve gevelstenendakpannen, kleiklinkers of binnenmuurstenen voor jouw project, en benieuwd naar advies op maat? Bezoek een Wienerberger-showroom (Kortrijk of Londerzeel) en laat je begeleiden door de ervaren adviseurs. Van maandag tot vrijdag zijn de showrooms vrij te bezoeken. Voor een bezoek op zaterdag kan je hier een afspraak maken.

Liever eerst wat meer inspiratie? Vraag dan hier je gratis inspiratiegidsen aan.