De ideale gevelsteen voor je woning? Zo gevonden met deze online tools!

Gepubliceerd op

Een gevelsteen kiezen, daar trek je best wat tijd voor uit. Je keuze bepaalt immers voor jaren de uitstraling van je woning. Een gevel met Terca-gevelstenen bijvoorbeeld, gaat makkelijk 100 jaar mee. Hoe kies je slim uit de vele collecties, formaten, kleuren en structuren? Daarbij helpen de handige tools van Wienerberger. Daarmee kom je snel je ideale match op het spoor: de gevelsteen die perfect bij je woning past.

Baksteen, een duurzame keuze voor je gevel

Bouwen of verbouwen doe je niet elk jaar. Je maakt dus best duurzame keuzes, waarmee je jaren gerust bent. Baksteen blijft met zijn belangrijke voordelen een populair materiaal voor gevels. Gevelstenen blijven er jaren mooi uitzien en vragen haast geen onderhoud. Qua kleur, stijl en structuur kan je alle kanten uit, zodat je makkelijk je stempel drukt. Ook zijn er diverse metselwerkverbanden en speciale effecten mogelijk.

Ontdek het uitgebreid aanbod keramische gevelstenen bij Wienerberger.

De productzoeker: filter het uitgebreide aanbod gevelstenen

Met de productzoeker van Wienerberger filter je hun uitgebreide aanbod gevelstenen eenvoudig op vormgeving (handvorm, strengpers, Wasserstrich), kleur, concept, formaat, structuur, en meer. Zo kom je gauw tot een selectie op maat. Ontdek zeker de Eco-brick gevelstenen van Wienerberger. Met deze smalle gevelstenen kan je tot 3,5 cm extra isoleren, goed voor een terugkerende besparing op je energiefactuur.

Nog niet helemaal zeker van wat je zoekt? Ontdek 7 tips bij het kiezen van jouw gevelsteen en vraag je gratis inspiratiegids aan.

De textuurgenerator: experimenteer online met diverse looks

Een of meerdere kanshebbers gespot? Met de textuurgenerator van Wienerberger kan je online bekijken hoe je gevel er zou uitzien met de gevelsteen van je keuze. Je probeert vlot diverse gevelstenen uit, waardoor vergelijken en kiezen een stuk eenvoudiger wordt. Je kan niet alleen verschillende soorten en kleuren gevelstenen uittesten. Je kan ook het effect bekijken van een ander formaat, een ander metselwerkverband of een andere voeg (kleur en dikte). Je kan zelfs voor een gelijmde gevel zonder voegen gaan, zodat je gekozen gevelsteen extra kan ‘shinen’.

Preview hier je toekomstige gevel.

Graag een speels gevelbeeld? Probeer dan eens het effect van meerdere gevelstenen in één look. In de textuurgenerator kan je tot 4 verschillende stenen uitkiezen per keer. Bovendien ben je altijd zeker dat je gekozen combinatie ook praktisch haalbaar is. De textuurgenerator toont namelijk enkel gevelstenen die in de praktijk met mekaar combineerbaar zijn. Daarbij wordt o.a. gekeken naar de formaten en de mate waarin de stenen water opnemen.

Enthousiast over het resultaat op je scherm? Download je textuur dan als pdf, een handig geheugensteuntje bij de contacten met je architect of aannemer. Goed om te weten: je architect kan in de tool een Revit-bestand genereren voor zijn BIM-model. Zo kan de textuur meteen in het 3D-ontwerp van je woning geladen worden voor een levensechte visualisatie. Je plan is plots heel concreet!

Huizenspotten.be: ga realisaties met je favoriete gevelsteen spotten in je buurt

Wil je je favoriete Terca-gevelsteen graag in het echt zien, binnen een bestaand project? Op Huizenspotten.be vind je eenvoudig woningen in je buurt met de gevelsteen van je keuze. Je kan zowel zoeken op product als op type woning, stijl én locatie. Je verfijnt je zoekopdracht tot een selectie met jouw gewenste referenties, et voilà: je krijgt een overzicht van woningen met jouw favoriete gevelsteen op het scherm.

Kies één of meerdere realisaties die je wil gaan bekijken en de tool stippelt de snelste route uit. Je kan je route meteen afdrukken, downloaden en/of doorsturen naar je mailadres.

Tip: selecteer naast gevelstenen ook Koramic-dakpannen, om de combinatie van je favoriete gevelstenen en dakpannen te zien in één project. 

Probeer hier de referentietool en plan je uitje.

Website met referentieprojecten: ontdek verbluffende realisaties vanuit je zetel

Je doet liever inspiratie op vanuit je zetel? Dat kan! Ontdek de website met referentieprojecten van Wienerberger en laat je verbazen door architectuur met keramische bouwmaterialen. De uiteenlopende projecten laten zien dat je met Terca-gevelstenen alle kanten uit kan. Of het nu gaat over nieuwbouw, renovatie of projectbouw, panden in de stad of midden in het groen, er is voor elke woning een geschikte Terca-gevelsteen.

Spot originele gevels en doe frisse ideeën op voor jouw project.

Met de tools van Wienerberger vind je vlot de ideale gevelsteen voor jouw project. Graag professioneel advies bij je keuze? Bezoek een Wienerberger-showroom in je regio en laat je begeleiden door hun ervaren adviseurs.