Smalle bakstenen van Vandersanden: lichter voor het milieu én uw budget!

Gepubliceerd op 09 Maart 2023

Worden smalle bakstenen op termijn de nieuwe standaard? Best mogelijk! Vandersanden neemt smalle gevelstenen, onder de naam S-line®, op in zijn assortiment. Met deze smalle bakstenen bewijst u het milieu een dienst. In een moeite komt u 10% goedkoper uit dan wanneer u kiest voor een klassiek formaat. En dat zonder toe te geven op kwaliteit. Zo wordt het wel heel aantrekkelijk om duurzame keuzes te maken voor uw (ver)bouwproject.

Smalle bakstenen voor uw gevel

Smalle gevelstenen staan tegenwoordig volop in de kijker. Niet verwonderlijk, gezien hun duurzame karakter. Omdat er minder materiaal nodig is voor de productie, bespaart men grondstoffen en energie. Tegelijk wordt de CO2-uitstoot verlaagd.

Less is more dus, en dat hebben ze bij Vandersanden goed begrepen. De baksteenfabrikant pakt uit met een breed assortiment smalle eco-bakstenen: S-line®. De nieuwe smalle stenen voor gevels zijn 7 cm dik in plaats van 10. Hierdoor hebben ze een veel lagere milieu-impact dan andere soorten baksteen.

Een doordachte zet, want Vandersanden wil tegen 2050 volledig CO2-neutraal zijn en meer doen met minder grondstoffen en energie. De missie is duidelijk: bouwen aan een duurzame toekomst.

Ontdek het S-line® assortiment smalle, ecologische bakstenen.

Waarom zou u als (ver)bouwer voor smalle gevelstenen kiezen? We zochten het voor u uit!

Waarom kiezen voor de smalle S-line® gevelstenen?

De slanke, ecologische S-line® gevelstenen van Vandersanden hebben belangrijke voordelen voor u in petto:

1. Voldoe makkelijker aan de isolatienormen …

Omdat uw gevel met smalle gevelstenen 2 tot 3,5 cm dunner uitvalt, kunt u dikker isoleren. Zo wordt het makkelijker om te voldoen aan de isolatienormen. En natuurlijk zorgt extra isolatie voor een lagere energiefactuur en een aangenaam binnenklimaat. Voordelen waar u jaar in jaar uit van profiteert.

2. Of geniet van extra leefruimte

Geen behoefte om dikker te isoleren? Dan wint u met de S-line® gevelstenen kostbare ruimte om comfortabel te leven en werken in huis. Reken het gerust eens uit: enkele centimeters meer woonruimte per muur maakt echt een verschil.

3. Help het klimaat een handje

Met smalle gevelstenen gaat u voor duurzaam. Bij de productie van S-line® gevelstenen is 25 procent minder energie en grondstoffen nodig dan normaal. Omdat er meer stenen vervoerd worden per vracht, is er bovendien minder transport nodig. De CO2-uitstoot daalt, et voilà: een kleinere ecologische voetafdruk.

4. Bespaar op uw budget

Met smalle S-line® gevelstenen bespaart u op uw (ver)bouwbudget. De aankoopprijs ligt 10% lager dan wanneer u gaat voor het bredere alternatief. Katsjing!  

5. Krijg waterdichte garanties

Met S-line® gevelstenen geniet u een leven lang van mooie gevels, want ze bieden dezelfde hoogwaardige kwaliteit als hun bredere broertjes. Maar er is meer. Ook bij de S-line® gevelstenen van Vandersanden krijgt u de bekende 25 jaar garantie tegen vergipsing door het impregneren van de bakstenen, of door de speciale receptuur. Hierdoor is uw gevel meteen ook beter beschermd tegen andere vervuilingen, witte vlekken en sluiers.

6. Ontwerp uw creatieve, stijlvolle gevel

Met de smalle S-line® gevelstenen heeft u alle mogelijkheden om een tijdloze gevel te realiseren en uw stempel te drukken, of u nu bouwt of renoveert. U kiest uit tal van stijlvolle kleuren in diverse structuren. Verder kunt u naar wens spelen met metselverbanden, voegkleur en -dikte.

Benieuwd naar de ideale match voor uw gevel? Laat u gidsen door de productzoeker. Met deze tool maakt u vlot een selectie uit het S-line® assortiment smalle gevelstenen, op kleur, stijl of textuur. Daarna kunt u met de handige textuurgenerator een levensecht ontwerp bekomen, waarmee uw architect aan de slag kan. Maak hier een afspraak voor een showroombezoek en krijg advies van experts. 

Over Vandersanden

Vandersanden is het grootste baksteenproducerende familiebedrijf in Europa van gevelstenen, kleiklinkers, eco-baksteenstrips en isolerende gevelsystemen. De firma biedt ook volledig geïntegreerde oplossingen aan om de uitdagingen in de bouwsector aan te pakken. Met het Together to Zero-duurzaamheidsprogramma zet Vandersanden alles op alles om tegen 2050 volledig CO2-neutraal te werken en produceren. De smalle bakstenen uit het S-line® assortiment vormen daarvan een goed voorbeeld.

Duurzaam en budgetvriendelijk (ver)bouwen? Verken het assortiment smalle gevelstenen van Vandersanden en laat u adviseren tijdens een showroombezoek.

Met de smalle gevelstenen van Vandersanden wint u ruimte voor gevelisolatie. Wilt u nog een stap verder gaan? Ontdek dan het E-Board® gevelisolatiesysteem, waarbij de isolatiepanelen bekleed worden met ultradunne baksteenstrips.