Geïmpregneerde gevelstenen: geniet nu nog langer van mooie gevels

Gepubliceerd op 24 April 2020

Gevelstenen hebben een extreem lange levensduur. Maar mettertijd kunnen witte uitslag, groenafzetting en vervuiling het gevelbeeld verstoren. Dit kunt u gelukkig makkelijk voorkomen. Door te kiezen voor geïmpregneerde gevelstenen geniet u zo lang mogelijk van mooie gevels. Ontdek alle voordelen.

De vijanden van een mooie gevel

Wie gevels laat optrekken uit baksteen, hoopt dat die na jaren nog net zo mooi ogen dan bij de oplevering. Helaas kunnen gevelstenen witte uitslag gaan vertonen door zout- en kalkuitbloeiingen of vergipsing. Ook kunnen ze vervuild raken door weersinvloeden en groenafzetting. Zo kan uw gevel er na verloop van tijd lelijk gaan uitzien, terwijl die bouwtechnisch nog in perfecte staat is. Kiest u echter voor geïmpregneerde gevelstenen, dan geniet u ook na jaren nog van mooie gevels. Tijd voor een kennismaking!

Gevelbescherming tegen vervuiling en vergipsing  

Wat zijn de voordelen van geïmpregneerde gevelstenen? Geïmpregneerde gevelstenen zijn beschermd tegen witte uitslag en vervuiling. Ze blijven dus veel langer mooi dan bakstenen die niet zijn geïmpregneerd. En omdat de poriën van deze bakstenen open blijven, vriezen ze niet kapot. Mocht er toch vervuiling ontstaan, dan kan men de gevel beter reinigen. Best interessant, want het reinigen van hardnekkige uitslag op traditionele gevelstenen kost al snel een flinke duit. Interesse in geïmpregneerde gevelstenen? Vraag dan hier meer info aan een expert.

Geïmpregneerde bakstenen: zelfde look, beter beschermd

Hoe worden geïmpregneerde gevelstenen gemaakt? Na het bakproces bewerkt men de stenen met een speciale, milieuvriendelijke vloeistof, waardoor ze waterafstotend worden. Dit impregneermiddel dringt zo’n 5 tot 15 mm in de steen. Dit proces, hydrofuge genaamd, heeft geen effect op de kleur van de steen. Een geïmpregneerde baksteen ziet er dus hetzelfde uit als een ‘gewone’ baksteen, maar is veel beter beschermd.

Tal van voordelen, zonder meerprijs

Goed om te weten: bij Vandersanden betaalt u geen meerprijs wanneer u voor geïmpregneerde bakstenen kiest. De firma heeft zo’n 35 miljoen euro geïnvesteerd in haar fabrieken om dit mogelijk te maken en draagt deze investering volledig zelf. U kunt dus evengoed voor geïmpregneerde bakstenen gaan, zodat u nog langer van uw mooie gevels geniet. U kunt deze gevelstenen bovendien op dezelfde manier laten verwerken als gewone bakstenen, met bestaande mortels. Als kers op de taart biedt Vandersanden u 25 jaar garantie tegen vergipsing.

Voor de eerste keer op grote schaal

Deze innovatie is het resultaat van teamwork. Dankzij een nauwe samenwerking met de KU Leuven kon Vandersanden het product vlot doorontwikkelen. Vandersanden is trouwens het allereerste bedrijf in Europa dat deze impregnering voor bakstenen zo grootschalig inzet. Een belangrijke investering waar u als klant van kunt meeprofiteren. Benieuwd naar de ideale gevelsteen voor uw project? Probeer de handige kleurenselector en ontdek uw favorieten. Via de referentietool vindt u snel realisaties met de gevelsteen van uw voorkeur in uw buurt. Zeker een bezoekje waard!

Interesse in geïmpregneerde gevelstenen, of een vraag? Neem vrijblijvend contact op met Vandersanden voor gratis advies en een offerte op maat. Tip: vraag hier uw gratis inspiratiegids gevelstenen aan en laat u inspireren.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan