Zelf je vloeropbouw plaatsen? Met dit zelfbouwsysteem lukt het!

Gepubliceerd op 27 October 2020

Of je nu je badkamer wil plaatsen, je zolderruimte wil herinrichten of een nieuw terras wil aanleggen. Met het Staenisrooster, een robuust zelfbouwsysteem voor kleine oppervlaktes, plaats je je vloeropbouw makkelijk zelf. Zo kun je vaak rekenen op een mooie besparing. Vind de meest geschikte vloeropbouw voor jouw project en ga aan de slag!

Zelf aan de slag met het Staenisrooster

Wat als je zelf je vloeropbouw kon plaatsen, ook zonder ervaring? Dat kan! Het Staenisrooster biedt voor elk project de gepaste oplossing. Dit zelfbouwsysteem voor een hoogwaardige vloeropbouw vul je in met chape, isolatiechape, droge vulmiddelen of drainagemortel. Je kunt het zowel voor binnen- als buitentoepassingen gebruiken. Volg het online stappenplan en vind de geschikte vloeropbouw voor jouw project via de handige vloeropbouwtool. Daarna bestel je in de webshop, makkelijk en snel!

Plaatsen, invullen, uitvlakken … en klaar!

Hoe werkt het systeem precies? Het Staenisrooster is een modulair roostersysteem. Het bestaat uit latten en in hoogte regelbare poten van 5 tot 9 cm, die je vlot waterpas plaatst. Daarna vul je het rooster met een chape, isolatiechape, drainagemortel of droge vulmiddelen. Daarop kun je meteen betegelen, of je schroeft er eerst een OSB-plaat op vast. Tijdens het aandammen en uitvlakken volg je de hoogte referentiepunten van het Staenisrooster. Graag meer info? Ontdek een handig stappenplan voor jouw project en bekijk de demo.

Combineer met vloerverwarming, isolatie en een afwerking naar wens

Voor de afwerking van de vloer kun je alle kanten uit. Je kunt kiezen voor een droogbouwvloer of vloerafwerking zoals keramische tegels, natuursteen, parket of zwevende vloerbekleding. Een combinatie met vloerverwarming en dikke isolatiepakketten vormt geen probleem. Dankzij het Staenisrooster zal er geen schade optreden en blijft alles vlak. Er is een passend systeem voor elke situatie.

Waarom kiezen voor zelfbouw met het Staenisrooster?

Vooral bij kleine oppervlaktes spaar je met dit zelfbouwsysteem enorm uit. Je plaatst je vloeropbouw wanneer het jou uitkomt én je bent zeker van een professioneel resultaat. Het Staenisrooster zorgt voor een spanningsloze ondergrond, waarin geen barsten kunnen ontstaan. Naast chape zijn er nog vulmiddelen, waarmee je uitdagende situaties aanpakt. Welk vulmiddel jij nodig hebt? Ontdek het snel via het overzicht van de verschillende soorten vloeropbouwen.

Voorkom barsten, verzakkingen en loskomende voegen

Met het Staenisrooster ben je zeker van een toekomstproof resultaat. Het rooster deelt de krimpspanningen op in vierkanten, waardoor je barsten, verzakkingen en loskomende voegen vermijdt in je vloerafwerking. Bij het aanleggen van een terras komt daar nog een troef bij. Een opbouw met drainagemortel laat het vocht afvloeien en is spanningsvrij, waardoor het tegelwerk in topconditie blijft. Spanningen en vocht, de twee grootste oorzaken van schade aan een terras, krijgen zo geen kans. Ontdek hier een geschikt systeem voor jouw toepassing.

Wil jij zelf je kwalitatieve vloeropbouw plaatsen en zo flink besparen? Met het innovatieve Staenis zelfbouwsysteem plaats je je vloeropbouw snel en vlak, zonder gevaar voor barsten. Ontdek met de Staenis vloeropbouw tool wat de beste vloeropbouw is voor jouw werf. Je Staenisrooster, de nodige vulmiddelen en het plaatsingsgereedschap bestel je makkelijk online via de webshop. Het Staenisrooster met eigen ogen previewen voor je beslist? Bezoek een toonzaal van Sack zelfbouw.