Energiezuinig wonen? Daarom is een woning in prefabbeton een goede keuze

28/11/2022

Heb je bouwplannen? Dan twijfel je misschien over de bouwmethode en het materiaal voor je nieuwe woning. Energiezuinigheid speelt ongetwijfeld een rol in het maken van je keuze. Tegenwoordig zijn er heel wat vooruitstrevende bouwmethodes, een hiervan is betonbouw. Wat zijn de troeven van prefabbeton? Maak kennis met dit veelzijdige bouwmateriaal en ontdek de ervaring van een tevreden bouwheer.

Vereisten van de hedendaagse woning

Strak, modern, ruimtelijk, lichtrijk, flexibel, snel gebouwd, grote ramen, ... deze wensen staan vaak op het verlanglijstje voor een hedendaagse nieuwbouwwoning. Maar ook duurzaamheid en energiezuinigheid zijn steeds belangrijker voor bouwheren. De steeds strengere EPB-eisen spelen een rol, maar ook comfortabel wonen, de hoge energiekosten en het toenemend ecologisch bewustzijn. Betonbouw biedt een antwoord op al die hedendaagse woonvragen. Wat zijn de troeven?

Besparen op je energiefactuur

Ben je het beu dat een groot deel van je huishoudbudget verloren gaat aan energiekosten? Dan is een betonnen woning het overwegen waard. Hiermee worden de stookkosten tot een minimum herleid. Beton heeft namelijk een hoge thermische inertie, wat wil zeggen dat het weinig warmte absorbeert en afgeeft. Bovendien is beton een duurzaam materiaal en dus futureproof. Met een woning in beton behaal je makkelijk de energie-eisen voor isolatie, luchtdichtheid en een laag S-peil.

Isolatie

Een van de belangrijkste acties in het verlagen van je energieverbruik is isoleren. De buitengevels van de betonnen prefabwoning worden geïsoleerd waardoor een luchtdichte buitenschil gecreëerd wordt en je het hele jaar door geniet van een constant en comfortabel binnenklimaat. Aangenaam koel in de zomer, gezellig warm in de winter. Hoe je de gevels aan de buitenkant afwerkt kies je helemaal zelf.

Moderne technieken

Ook nieuwe technieken zijn het overwegen waard. Door te kiezen voor slimme technieken bespaar je op kosten, zonder in te boeten op comfort. Elke prefabwoning bij Concrete House wordt uitgerust met een type D ventilatiesysteem met warmterecuperatie en zomerbypass. Zo geniet je het hele jaar door van een aangenaam en gezond woonklimaat.

Hernieuwbare energie

De weinige energie die je nodig hebt om je betonwoning te verwarmen en van elektriciteit te voorzien kun je verkrijgen met installaties die werken met hernieuwbare energiebronnen. Ga bijvoorbeeld voor een warmtepomp en zonneboiler of zonnepanelen.

Moderne, strakke stijl

Fan van een moderne, strakke nieuwbouw met grote overspanningen en raampartijen? Een betonnen woning is allesbehalve een triestige, saaie blok. Met een prefabwoning in beton heb je net meer architecturale vrijheid en geniet je naderhand van op-en-top wooncomfort. Ga in zee met een architect die jouw persoonlijke woonwensen kan vertalen in een ontwerp op maat. Je kiest die zelf of wordt via Concrete House in contact gebracht met een architect in je buurt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Doe hier alvast ideeën op. Of neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Flexibel bouwen

In een betonnen prefabwoning kunnen grote overspanningen gecreëerd worden. Je bent dus niet gebonden aan een heleboel dragende binnenmuren. Enkel de noodzakelijke dragende binnenwanden worden in beton gemaakt. Dit geeft je de nodige flexibiliteit en mogelijkheden voor de toekomst. Zo kan je huis ‘mee leven’ en evolueren op jouw levensritme.

Snel gebouwd

Doordat de betonnen vloerplaten en wanden in de fabriek worden geprefabriceerd kunnen de nodige elementen voor de prefabwoning kant-en-klaar op de werf geleverd worden. Dat scheelt enorm in bouwtijd, in slechts drie maanden is je betonnen woning regen- en winddicht gebouwd. Zo geniet je nog sneller van de energiezuinige voordelen. Ideaal, zeker nu bij de hoge energieprijzen. Ontdek het traject naar je nieuwe betonnen huis.

Klantengetuigenis

Jaarlijks worden er zo’n 70 energiezuinige gebouwen gebouwd door Concrete House. Een prima keuze, want deze woningen voldoen aan de strenger wordende EPB-eisen voor nieuwbouw. Heel wat tevreden klanten kunnen hier van mee spreken. Zoals ook deze bouwheer die zijn prefab betonwoning in 2019 liet bouwen en die er nu de vruchten van plukt. Lees de getuigenis en ontdek hoeveel hij bespaart.

Kom het zelf ontdekken

Benieuwd naar de mogelijkheden van betonbouw? Laat je inspireren door de realisaties online. Wil je liever de ruimtes in werkelijkheid bekijken en ervaren? Bezoek dan de kijkwoningen in Herent en Olen. De aanwezige bouwprofessionals informeren je graag over het betonbouwsysteem en de gebruikte materialen. Kom meer te weten over de kijkwoningen.

Wil je graag meer weten over de bouw van je droomwoning in prefabbeton? Informeer je op de website van Concrete House of download de gratis brochure. Vragen? Neem gerust contact op. Ook voor projectbouw of de bouw van je kantoor of praktijkruimte kun je bij Concrete House terecht.

In samenwerking met Concrete House

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.