Kan ik de vernieuwing van mijn bouwschil in fases aanpakken: eerst het dak, dan de gevel?

Kan ik de vernieuwing van mijn bouwschil in fases aanpakken: eerst het dak, dan de gevel?

Dat een nieuwe bouwschil steeds populairder wordt bij (ver)bouwers, ligt aan de talrijke voordelen. Eén daarvan is de praktische manier van werken. Maar hoe pak je de renovatie nu concreet aan? In fases, of alles tegelijk?

Eerst je dak renoveren en dan pas je gevel is een optie, maar het is interessanter om de renovatiewerken te combineren. Zo kan één aannemer alle werken uitvoeren, wat de prijs gevoelig drukt. Bovendien ben je dan zeker dat dak- en gevelisolatie goed op elkaar aansluiten. Dat garandeert je een bouwknoopvrije isolatieschil.

Kies je er toch voor om in verschillende fases te renoveren, bijvoorbeeld om kosten te spreiden, begin dan zeker bij het dak. Daar krijg je namelijk het meeste energiewinst (tot 30%). Voorzie ook bij je dakrenovatie extra ruimte voor de oversteek (de uitstulping van je dak tegenover je gevel). Bij buitenisolatie neemt de dikte van je gevel immers toe. Zo zorg je er in de eerste fase al voor dat een goede aansluiting van de dakisolatie op de gevelisolatie kan gerealiseerd worden, en vermijd je extra werken en kopzorgen achteraf. Voorzie ook dat de luchtdichtheidsfolie van het dak voldoende uitsteekt op de gevel om in de tweede fase deze van de gevel er te kunnen op aansluiten.

Meer info? Ontdek alle voordelen op www.allesoverdebouwschil.be.

In samenwerking met Alles over de Bouwschil

ONTVANG GRATIS DOCUMENTATIE

GRATIS Nieuwsbrief