Jouw ideale gevelsteen? Ontdek hem bij realisaties in jouw buurt

Gepubliceerd op 23 April 2019

De gevelsteen anno 2019 komt in tal van kleuren, formaten en structuren. Mét speciale eigenschappen, om een echte eyecatcher te maken van je gevel. Keuzestress? Bezoek realisaties die passen bij jouw smaak en laat je overtuigen. Wij tippen adressen in je buurt!

Waarom gevelstenen?

Tegenwoordig zijn er uiteenlopende gevelmaterialen verkrijgbaar, maar met de kwalitatieve Terca en Desimpel gevelstenen combineer je diverse voordelen. Deze bakstenen zijn gebruiks- en onderhoudsvriendelijk, vormvast en bestand tegen vorst en hoge druk. Ze zijn te combineren met diverse woonstijlen en dragen bij tot een aangenaam binnenklimaat. Wist je dat gevelstenen zonnewarmte opslaan en deze warmte langzaam weer afgeven? Dat maakt ze ook prima geschikt voor lage-energiewoningen en passiefhuizen. Vind jouw ideale gevelsteen op basis van kleur, formaat en type.

Vind je ideale gevelsteen

Welke Terca of Desimpel gevelsteen past het best bij jouw smaak en project? Een strakke of rustieke look? Gebroken of getrommeld? Wij helpen je graag kiezen uit het overweldigende aanbod. Ontdek diverse collecties, samengesteld volgens structuur en visueel effect. Zo krijg je een idee van de mogelijkheden. Gebruik de handige online tool om je ideale gevelsteen te vinden op basis van kleur, formaat en type. Wil je de aanbevolen gevelsteen bekijken, toegepast in een project dat aansluit bij jouw plannen? Dat kan!

Ontdek kijkwoningen in je buurt

Je weet welke gevelstenen je mooi vindt, maar je kunt niet kiezen? Dan is het een goed idee om woningen te gaan bekijken waarbij je favoriete gevelsteen is toegepast. Hoe vind je snel projecten in je buurt, gerealiseerd met gevelstenen die jij mooi vindt? Kijk eens op huizenspotten.be. Kies er een of meerdere looks en ontdek bijhorende referentieprojecten in je buurt. Voer je woonplaats in je kunt meteen de route bekijken. Et voilà, je bent klaar om gevels te gaan spotten! Zo ontdek je snel of de bewuste gevelsteen en look iets voor jou is. Probeer de referentie zoekmachine. Goed om te weten: daarmee vind je ook adressen van dakpan- en kleiklinkerreferenties.

Bezoek een showroom voor advies en inspiratie

Wil je meerdere soorten gevelstenen bekijken en in één moeite advies op maat krijgen? Bezoek dan een showroom van Wienerberger, in Kortrijk of Londerzeel. Je bekijkt uiteenlopende looks en maakt combinaties van kleidakpannen, gevelstenen, voegen en raamprofielen. Zo zie je alle elementen van de ruwbouw naast elkaar en krijg je één realistische totaalindruk. Vuur je vragen af en krijg stalen van je favoriete gevelstenen (met eventueel bijpassende kleidakpan en/of kleiklinker) mee. Specifieke vragen over jouw (ver)bouwproject en weinig tijd? Dan kun je telefonisch een afspraak maken voor een bezoek aan de showroom.

Oplossingen voor energiezuinig (ver)bouwen

Hecht je vooral belang aan een energiezuinige oplossing? Ontdek dan de slanke ecologische gevelsteen Eco-brick waarmee je tot 3,5 centimeter extra kunt isoleren. Of ga voor een totaaloplossing waarmee je je gevels isoleert en renoveert tegelijkertijd. Bij dit Façabrick-systeem wordt gebruik gemaakt van dunne steenstrippen. Voor de afwerking kun je alle kanten uit. De diverse baksteencollecties zijn immers ook verkrijgbaar als steenstrippen. Interesse? Bezoek een showroom en krijg advies voor jouw project.

Op zoek naar de ideale gevelsteen voor jouw woning? Bezoek een Wienerberger showroom voor advies op maat. Probeer zeker de handige referentiezoeker en ga kijken naar realisaties in je buurt. Ongeduldig? Vraag dan nu je gratis inspiratiegids aan.

 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan