Gevelstenen en kleiklinkers kiezen: probeer online diverse looks uit

Gepubliceerd op 01 February 2022

Benieuwd hoe je gevel, terras of oprit er kan uitzien? Probeer dan de online Textuurgenerator van Wienerberger. Met deze slimme tool vind je eenvoudig de geknipte gevelsteen of kleiklinker voor je project. Doe inspiratie op en bekijk levensechte beelden van gevelstenen en kleiklinkers in een specifiek verband, of met een specifieke voeg. Experimenteren maar!

Test diverse looks vanuit je zetel

Hoe zou je gevel, terras of oprit eruitzien met de gevelsteen of kleiklinker van je keuze? Daar heeft Wienerberger een oplossing voor. Dankzij een handige tool kan je vanuit je zetel grasduinen in het volledige aanbod aan gevelstenen en kleiklinkers, en de stenen of klinkers die jij het mooist vindt combineren. Je kan meteen de gewenste voeg kiezen en experimenteren met formaten, maar ook met metselverbanden (gevelstenen) of legverbanden (kleiklinkers). Dit tot je helemaal tevreden bent met het resultaat. Je textuur blijft twee weken beschikbaar via een unieke code.

Benieuwd? Ga dan aan de slag met de Textuurgenerator voor gevels of kleiklinkers en ontdek jouw match! Naast een 3D-textuur krijg je een pdf met de gegevens van je genereerde textuur. Professionals kunnen bovendien een Revit-bestand genereren voor hun BIM-model.

Keur levensechte visualisaties

Veel fantasie heb je niet nodig om je project te kunnen visualiseren, want de generator levert levensechte visualisaties op van zowel gevels als bestratingen. Voor gevelstenen kan je met de generator het type gevelsteen, het formaat, de voegdikte, de voegkleur en het metselverband combineren. Voor kleiklinkers gaat het om het type kleiklinker, het formaat en het legverband. Verder kan je gevelstenen en kleiklinkers mixen tot diverse texturen. Laat je creativiteit maar de vrije loop!

Verfijn je keuze tot in de details

Hoe werkt de Textuurgenerator voor gevelstenen? Eerst kies je de gevelsteen die je het meest vindt passen bij jouw (ver)bouwproject. Selecteer daarna formaat, voeg en metselverband. Je krijgt meteen een levensechte simulatie van hoe jouw gevel eruit zou kunnen zien. Niet helemaal tevreden? Probeer dan nog eens en kies eventueel andere stenen, metselverbanden of voegen. Met schuifbalken kan je de dikte van de voeg aanpassen. Je kan zelfs kiezen uit diverse voegkleuren.

Tip: liever inspiratie voor je oprit of terras? Gebruik dan de Textuurgenerator voor kleiklinkers die volgens hetzelfde principe werkt.

Combineer diverse gevelstenen of kleiklinkers

Fan van een speels of origineel effect? Met de Brick-mix textuur kan je diverse gevelstenen (of kleiklinkers) met elkaar combineren. De tool laat je kiezen uit compatibele gevelstenen of kleiklinkers, zodat het resultaat altijd uitvoerbaar is. Daarbij wordt gelet op diverse factoren, zoals het formaat en de porositeit (het vermogen om vocht vast te houden) van de stenen. Niet helemaal tevreden over de random verdeling van de stenen in de textuur? Klik op ‘reshuffle’ en de tool toont een andere mix. Handig!

En daarna: huizen spotten!

Heb je met de textuurgenerator je favoriete gevelsteen of kleiklinker gekozen? Dan ben je vast benieuwd hoe die er in de praktijk uitziet. Met de handige Huizenspotten-tool van Wienerberger vind je snel referentiewoningen bij jou in de buurt. Ga naar www.huizenspotten.be en zoek op product, type woning, stijl en locatie. Je kan je zoekopdracht gemakkelijk verfijnen en de snelste route berekenen naar de woningen met jouw gekozen gevelsteen of kleiklinker. Veel plezier!

Het toekomstige uitzicht van je gevel, terras of oprit bepalen tot in de puntjes én previewen? Dat kan gewoon vanuit je zetel met de online Textuurgenerator voor gevelstenen en kleiklinkers van Wienerberger. Dat levert levensechte visualisaties op, een pdf met gegevens van de textuur en nuttige info voor de architect of aannemer.

Graag professioneel advies bij je keuze? Bezoek dan een Wienerberger-showroom in je regio en laat je begeleiden. Vergeet je gratis brochures niet te downloaden!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan