De Latero gevelsteen Ultieme puurheid, power en punch

De nieuwe reeks gevelstenen ‘Latero’ van Wienerberger bundelt de krachten van de natuur om uw gevel nog een sterkere uitstraling te geven. De Latero is gemaakt met de inzet van de vier elementen: aarde, water, lucht en vuur. Het resultaat: een keramische steen met een brede variatie aan kleurnuances en een oneffen oppervlak dat uw gevel meer diepte en dynamiek geeft.

De kracht van de natuur

Latero verenigt de vier oerelementen tot een gevelsteen die puurheid tot in de puntjes uitstraalt. Aarde is de basis voor de zuiverste klei. Voor die wordt gebakken in het vuur, ondergaat hij twee behandelingen waaraan water en lucht te pas komen. Dankzij water, toegepast bij de Wasserstrich-techniek, krijgt de steen de oneffen textuur die een levendig gevelbeeld oplevert. Lucht zorgt dan weer voor de verneveling van de engobes, met de subtiele kleurnuances als resultaat. Kortom: een gevelsteen die de primitieve kracht van Moeder Aarde perfect onderstreept.

Engoberen: beproefde verfijning

Kers op de taart in dit verhaal over puurheid zijn de engobes. Via deze eeuwenoude techniek wordt een extra deklaag meegebakken op de steen. Die vormt niet alleen een duurzame beschermingslaag, maar accentueert ook de wisselende kleuren. Glanzend als satijn of mat: met een engobe zet u de zuiverheid van uw ‘Latero’ gevel extra in de verf.

Natuurlijke schoonheid

De ‘Latero’ is verkrijgbaar in Waalformaat (ca. 215x102x50 mm) en bestaat in zeven verschillende tinten, gaande van zacht tot sterk genuanceerd: Fire, Sepia, Oriente, Menta, Mogano, Avorio en Rosso. Dankzij zijn unieke uiterlijk, de rijke keuze aan kleuren en de vertrouwde kwaliteit komt deze nieuwe Terca gevelsteen tegemoet aan de hoogste verwachtingen op het vlak van architectuur en kleur. Want welke ook de omstandigheden of toepassingen zijn, de Latero gevelsteen toont zich altijd van zijn ‘buon latero’, zijn mooiste zijde.

 

In samenwerking met Wienerberger NV

Meer nieuws van Wienerberger NV

Hoeveel kan ik besparen op mijn waterfactuur door regenwater te gebruiken?

Door regenwater in te zetten waar het kan, kan je fiks besparen op je waterfactuur.

Circulair bouwen: ontdek het bouwen van de toekomst

Bij het slopen van een gebouw ontstaat doorgaans een berg afval. Zonde eigenlijk.

Elignia gevelsteencollectie met lineaire en tijdloze look

Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen, lanceert de gloednieuwe gevelsteencollecti

GRATIS Nieuwsbrief