Waarom kiezen voor nieuwe verouderde gevelstenen in de plaats van oude bakstenen?

Gepubliceerd op 29 May 2020

Ben je fan van de oude baksteenlook, dan kun je kiezen voor authentieke gerecupereerde gevelstenen of nieuwe bakstenen met een verouderde look. Waarom kies je best voor nieuwe bakstenen? Kom het hier te weten.

Recuperatiestenen een goed idee?

Tegenwoordig hechten we veel belang aan authenticiteit, ook voor onze woningen. Zo is er een grote interesse voor recuperatiestenen. Helaas zijn deze bakstenen veelgevraagd en is het aanbod ervan beperkt. En dat drijft de prijs omhoog! Vaak is het zoeken naar een naald in een hooiberg. Als je al de juiste recuperatiebakstenen vindt, dan mag je hopen je dat je er meer dan genoeg gaat hebben en dat ze voldoen aan de hedendaagse bouwnormen. Gelukkig bestaat er een waardig budgetvriendelijk alternatief: nieuwe getrommelde bakstenen met de look van oude bakstenen.

Nieuwe bakstenen met doorleefde look

Nieuwe getrommelde bakstenen bootsen perfect de look van recuperatiestenen van weleer na: grillige vormen, mortelsluier, ruwe randen en nerven, sporen van verwering, enzovoort. Ze zijn nauwelijks te onderscheiden van de ‘echte’ oude stenen. De baksteen producerende bedrijven hebben allerlei types bakstenen met recuperatielook. Maak kennis met een selectie:

  • Handvormstenen

Ben je fan van de rustieke uitstraling van 19de-eeuwse gevels? Deze ruwe handvormstenen met een zachte cementsluier, afgeronde hoeken en ruwe nerven doen je huis er uitzien als een woning in een schilderachtig tafereel. Ontdek dit type gevelsteen met vier rode kleurnuances en inspirerende referenties.

  • Rode bakstenen

Hou je van de roodoranje bakstenen van vroeger? Boots deze authentieke look na met nieuwe bakstenen in verschillende roodtinten. Ze zijn nauwelijks van hun oude broertjes te onderscheiden en tonen respect voor de oude ambacht. Zo hebben ze bijvoorbeeld de typische details van de traditionele bouwwijze zoals: mortelsluier op de stenen, licht afgeronde hoeken, ruwe randen, … Ontdek deze rode, nostalgische bakstenen en inspirerende projecten.

  • Bakstenen recuperatielook

Op zoek naar retro bakstenen met de uitstraling van zeldzame recuperatiestenen? Splinternieuw en een pak minder duur dan de echte oude stenen? Deze bakstenen met een mooi verweerd karakter en brede toepassingsmogelijkheden zijn het overwegen waard. Vind je favoriete nieuwe baksteen en ontdek inspirerende woningen van klanten die je voorgingen.

  • Bakstenen onregelmatige look

Rustieke, warme bakstenen met de uitstraling van doorleefde bakstenen geven je woning karakter. Elke baksteen is uniek, samen vormen ze een gevel met traditionele charme. Met sporen van verwering, mortelresten en afgesleten randen. De kleurnuances gaan van geelroze tot oranjerood en van bruin tot greige, voor iedereen wat wils dus. Ontdek deze baksteen met de typische onregelmatige look van oude bakstenen en inspirerende projecten.

Hedendaagse kwaliteit

Niet alleen de look van je keramische gevelstenen is belangrijk, ook de kwaliteit is van tel. Je wilt niet voor verrassingen staan met echte oude stenen. Ze zouden immers poreus en minder sterk kunnen zijn. Koop je nieuwe, verouderde bakstenen, dan ben je zeker dat deze voldoen aan de hedendaagse kwaliteitsnormen én dat je er nog een hele tijd van kunt genieten. Deze bakstenen zijn milieu- en onderhoudsvriendelijk, vormvast, bestand tegen vorst, vocht en hoge druk. Ze zijn duurzaam en zowel thermisch als akoestisch isolerend.

Budgetvriendelijk

Echte recuperatiestenen lijken op het eerste gezicht misschien goedkoper maar zijn dit meestal niet. Door de populariteit, het lage aanbod en het werk dat een handelaar er in moet steken om ze schoon te maken, kan de prijs hoger zijn dan die van nieuwe verouderde bakstenen. 

Jouw favoriete retrolook gevelsteen

De keuze in nieuwe gevelstenen met authentieke look is groter dan bij echte recuperatiestenen. Je vindt de bakstenen in allerlei afmetingen, kleuren en variaties. Hulp nodig bij je zoektocht? Vind de gevelsteen die je zoekt op basis van kleur, formaat en type of krijg persoonlijk keuzeadvies in een showroom of bij een verdeler in je buurt.

Op zoek naar de perfecte bakstenen voor je nieuwbouw- of renovatieproject? Doe ideeën op in de gevelinspiratiegids of bezoek een verdeler in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan