Wat is de dikte van keramische baksteenstrips en aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Gepubliceerd op 20 Oktober 2021

Keramische baksteenstrips zijn ideaal om gevels in een eigentijds jasje te steken. Vergeleken met volle gevelstenen, bespaart u met steenstrips algauw 11 à 12 cm in muurdikte. Hierdoor is er ruimte voor een bijzonder efficiënt buitengevelisolatiesysteem: E-Board. Dit is uw kans om uw gevels te isoleren en uw energiefactuur te verlagen. Ontdek snel of uw project in aanmerking komt.

Uw gevel afwerken met steenstrips = meer ruimte voor isolatie

Wilt u duurzaam bouwen of renoveren met uitstraling van baksteen? Met steenstrips geeft u uw gevels een fraaie baksteenlook naar keuze. Snel, efficiënt en duurzaam. Hun belangrijkste voordeel: deze schijfjes van baksteen zijn slechts 2 cm dik. Of iets dikker, als men speelse reliëfs wil creëren. Hierdoor is er meer ruimte voor isolatie dan wanneer u volle gevelstenen zou gebruiken. Dat biedt perspectieven! Vraag uw infobrochure aan en leer meer over de mogelijkheden met baksteenstrips.

Combineer een baksteenafwerking met gevelisolatie

De energieprijzen pieken. Door uw gevels te isoleren aan de buitenzijde, beperkt u warmteverliezen via de buitenmuren. Steenstrips laten zich vlot combineren met het isolerend, malgevormd en waterdicht E-Board EPS-paneel van Vandersanden. Zo isoleert u uw gevel en werkt u die esthetisch af in één klap. Het resultaat: een duurzame baksteenlook voor uw gevel, extra wooncomfort en een lager energieverbruik. Ontdek alle voordelen in de gratis infobrochure en leer meer over de plaatsing van E-Board.

Investeren in buitenmuurisolatie, een slim idee

Een investering in gevelisolatie verdient u terug via uw energiefactuur, bovendien zijn er interessante isolatiepremies. Sinds 1 januari 2021 is de basispremie van de netbeheerder voor muurisolatie langs de buitenkant trouwens verdubbeld van 15 naar 30 euro per vierkante meter geïsoleerde muuroppervlakte. Ontdek hier de voorwaarden. Uw woning klaarstomen voor de strengere energienormen en tegelijk de waarde van het pand verhogen, check!

Steenstrips, ook voor uw project

Is een gevelafwerking met steenstrips ook haalbaar voor uw project? Vast wel! Steenstrippen zijn toepasbaar op bijna alle soorten bouwconstructies en -systemen zoals beton, snelbouw, bestaand metselwerk, staalconstructies, CLT-panelen, etc. Het verschil met een traditioneel gemetselde gevel is niet te zien. Ook bij moeilijke constructies ligt een adembenemende baksteenlook op een eenvoudige manier binnen handbereik. Denk bijvoorbeeld aan de bekleding van overkragingen. Bekijk uiteenlopende realisaties met steenstrips en laat u inspireren.

Keramische baksteenstrips zijn geschikt voor:

  • Bekleding van binnen- en buitenmuren in elk gewenst verband met reliëfs, patronen of verschillende soorten metselverbanden, mét voeg of voegloos.
  • Renovatie 
  • Nieuwbouw, staalbouw, passiefbouw, lage-energie woningen
  • Speciaal metselwerk zoals uitkragend metselwerk, hangend metselwerk, gebogen wanden, schuine wanden en speciale metselverbanden. 
  • De afwerking van gevels aan de kust, indien u rekening houdt met de enkele regels en richtlijnen.

Ontdek hier de mogelijkheden voor uw buitenmuren en neem contact op met een adviseur van Vandersanden voor advies op maat.

Mogelijkheden met steenstrips voor nog niet-geïsoleerde buitenmuren

Een slecht geïsoleerd gebouw jaagt uw energieverbruik de hoogte in. Zijn uw buitenmuren nog niet geïsoleerd? Dan isoleert u ze het best langs buiten. U pakt uw woning volledig in met een warme isolatielaag en u werkt alle koudebruggen weg. U bepaalt zelf in welke mate u bijkomend wilt isoleren door de dikte van de isolatie te kiezen, gaande van 4 cm tot wel 30 cm.

Kiest u voor het E-Board gevelsysteem, dan combineert u gevelisolatie met een baksteenlook naar keuze. Voor de afwerking van uw gevels kiest u uit een breed assortiment aan baksteenstrips, die men op de E-Board EPS verlijmt. E-Board is geschikt voor het renoveren van bestaande projecten, voor nieuwbouwprojecten, of de combinatie van beide. Ontdek de mogelijke toepassingen van E-Board en hun voordelen.

Ontdek uw match in het brede assortiment steenstrips

Hoe ziet u uw gevels het liefst? Laat uw creativiteit gerust de vrije loop, want met steenstrips zijn de mogelijkheden quasi eindeloos. Verschillende metselverbanden, een reliëf, gedurfde kleurnuances … Met de productzoeker maakt u vlot een selectie uit het assortiment. U filtert het aanbod steenstrips makkelijk op kleur, stijl en textuur.

Tip: via deze online referentietool vindt u snel realisaties met de steenstrip van uw keuze in uw regio. Stippel uw route uit en doe frisse ideeën op.

Hoe uw gevels slank en duurzaam afwerken met baksteen? Door steenstrips te gebruiken kunt u rekening houden met de bestaande rooilijn en een stijl toepassen die toegestaan is volgens de richtlijnen binnen uw gemeente. Ontdek ook het E-Board buitengevelisolatiesysteem, waarmee u in één moeite uw gevels isoleert en tegelijkertijd afwerkt met een baksteenlook.