Vandersanden innoveert: ECO-baksteenstrips in XL40 formaat

ECO-baksteenstrips worden niet uit een baksteen gezaagd maar direct in de vorm van een steenstrip geproduceerd. Met deze techniek geeft Vandersanden een nieuwe impuls aan het gekende principe steenstrips op zowel esthetisch, economisch als ecologisch vlak. De wijze van produceren heeft ook zijn weerslag op de zichtbare zijde van de strip. Typisch is de “getrokken” wasserstrich-textuur met fijne verticale groefjes. Puur keramiek qua karakter, maar met een strak uiterlijk.   

Het slanke XL-formaat

Naast de gekende formaten WF (± 21/2/5) en DF (± 21/2/6,5) zijn de ECO-baksteenstrips ook in een bijzonder lang en smal formaat verkrijgbaar. Een XL40-strip is 290 mm lang en slechts 40 mm hoog. Een slank formaat voor een strakke en verfijnde architectuur. Het visuele effect van een langformaat komt perfect tot uiting in een voegloze verwerking.

Een verouderd uiterlijk

De keramische kwaliteit van ECO-baksteenstrips is dermate hoog dat de strips getrommeld kunnen worden. Door het verouderingseffect van het trommelen krijgt het oppervlak van de steenstrip een subtiel, verweerd karakter. Deze stoere varianten met een vintage look vormen een mooie aanvulling van het ECO-baksteenstrip kleurenspectrum: Oud Kopenhagen, Oud HamburgOud Arhus en Oud Rostock.

De verouderde kleuren zijn ook in het langformaat XL40 te verkrijgen. Een strakke steenstrip in een lang formaat met een verweerd uiterlijk, dat is vrij uniek te noemen. Dit nodigt uit om toegepast te worden in moderne (binnenhuis-)architectuur met een aparte invulling. Waar oude of verouderde gevelstenen vroeger uitsluitend werden gebruikt in klassiekere bouwstijlen, zien we steeds vaker dat architecten de warmte van authentieke materialen combineren met moderne architectuur. Meestal niet klassiek gemetseld, maar voegloos verlijmd. ECO-baksteenstrips zijn ook perfect te combineren met het E-Board® gevelisolatiesysteem voor een renovatie- of nieuwbouwgevel met hoog thermisch comfort.

Graag meer info? Vraag je inspiratiebrochure ECO-baksteenstrips aan of neem contact op met Vandersanden voor advies

In samenwerking met Vandersanden

Meer nieuws van Vandersanden

Gevelstenen kiezen: bescherm uw gevels tegen witte vlekken en sluiers, zonder extra kosten

Witte uitslag op een nieuwe gevel, da’s zonde. Hoe kunt u dit voorkomen?

Witte vlekken op uw bakstenen gevel, wat nu?

Bakstenen gevels kunnen met de jaren witte vlekken gaan vertonen.

Gevelsysteem E-Board: isoleer en vernieuw uw gevels in één klap

Wilt u uw gevels isoleren én ze een make-over geven?

GRATIS Nieuwsbrief