Smalle gevelstenen voor een gunstiger E-peil: ontdek alle voordelen

Gepubliceerd op 18 November 2021

Smalle gevelstenen worden almaar populairder. Niet verwonderlijk, want met slanke gevelstenen wint u ruimte die u gebruikt voor isolatie, wat een lagere energiefactuur en een gunstiger E-peil oplevert. Of u gaat voor extra woonruimte, wat uw wooncomfort ten goede komt. Ontdek alle voordelen van smalle gevelstenen en verken een breed assortiment.

Slanke gevelstenen = extra ruimte voor isolatie

Op zoek naar gevelstenen voor uw nieuwe of te verbouwen woning? Ontdek dan zeker de voordelen van smalle gevelstenen voor u de knoop doorhakt. Met smalle bakstenen bereikt u een geveldikte van 6,5 à 8 cm, in plaats van de gangbare 10 centimeter. Zo komt er ruimte vrij die u gebruikt voor isolatie, of die u benut als extra woonruimte. Maak de opstelsom en u beseft: enkele centimeters meer leefruimte per muur maakt echt een verschil. Denk ook eens aan het esthetisch voordeel. Met slanke gevelstenen zet u een tijdloze, stijlvolle look neer. Bekijk een breed assortiment slanke gevelstenen en vraag uw inspiratiegids gevelstenen aan.

Ecologische gevelstenen met slank formaat

Gevelsteenfabrikant Vandersanden is fan van smalle gevelstenen, want het concept past helemaal bij hun visie op duurzaam ondernemen. Baksteen is een heel duurzaam bouwmateriaal. Het bestaat uit natuurlijke, vaak recycleerbare grondstoffen als klei en zand. Tijdens de productie van baksteen ontstaat er bijna geen afval. Wel belandt er daarbij CO2 in de lucht. Om die uitstoot te beperken, zetten ze bij Vandersanden hun gevelstenen op dieet. Dit heet ‘dematerialiseren’, en levert smallere gevelstenen op. Less is more! Lees meer over de baksteen van de toekomst.

Tip: ontdek ook de ECO-baksteenstrips van Vandersanden. Deze dunne schijfjes van baksteen kunt u gebruiken om uw gevels een baksteenlook te geven. Bovendien kunt u ze combineren met een kwalitatief gevelisolatiesysteem: E-Board. Zo vernieuwt en isoleert u uw gevels in één moeite.  Benieuwd? Vraag uw infobrochure over ECO-baksteenstrips aan.

Duurzaam bouwen of renoveren, zonder compromissen

Slanke gevelstenen vragen minder grondstoffen en minder energie. Bovendien is het transport ervan energiezuiniger en minder vervuilend, waardoor er minder CO2 in de lucht terechtkomt. Met de smalle gevelstenen van Vandersanden heeft u ecologische gevelstenen in handen om duurzaam mee te bouwen of te renoveren. En dat zonder compromissen. Buiten een slank formaat hebben hun smalle gevelstenen dezelfde eigenschappen als traditionele keramische gevelstenen. Laat u adviseren door een expert en ontdek de meest geschikte slanke gevelsteen voor uw project.

Nu nog meer keuze bij Vandersanden

Om u nog meer keuze te geven, heeft Vandersanden zijn aanbod van smalle gevelstenen stevig uitgebreid. Ze zorgden voor een groter, maar ook diverser assortiment. Laat u inspireren en ontdek: heel wat karaktervolle, sterke kleuren en texturen zijn nu ook smal te verkrijgen. Welke formaten en kleuren kunt u kiezen als u voor smalle gevelstenen gaat? Ontdek hier een handig overzicht.

Tip: vraag hier een gratis staal aan van uw favoriete gevelsteen en overtuig uzelf.

Voor nieuwbouw- en renovatieprojecten

Wat is uw (ver)bouwplan? Slanke gevelstenen zijn bruikbaar voor nieuwbouw én renovatie. Een bestaande bakstenen muur isoleren en afwerken met een nieuwe gevelsteen, uw nieuwbouwproject een tijdloze uitstraling geven en isoleren volgens de isolatienormen, een oude gevel afbreken en isoleren, uw gevels renoveren binnen het rooilijndecreet en in een moeite gevelisolatie voorzien ... Het zijn maar enkele uitdagingen waarbij de slanke gevelstenen van Vandersanden hun troeven uitspelen. Laat u de smalle gevelstenen verlijmen of metselen? U kiest! Bekijk uiteenlopende projecten en laat u inspireren.

Smalle gevelstenen en het rooilijndecreet

Dankzij het rooilijndecreet mag u uw normale bouwlijn met 14 centimeter overschrijden om te isoleren. Met slanke gevelstenen krijgt u hiertoe alle kansen en kunt u uw gevels optimaal isoleren. Breekt u een oude gevel af en laat u de binnenmuur staan, dan heeft u met smalle gevelstenen meer plaats voor extra isolatie. Een volle bakstenen muur die u niet kunt afbreken? Dan krijgt u met slanke gevelstenen extra ruimte om te isoleren tussen de oude gevel en de gevelsteen. Laat u adviseren door een expert van Vandersanden.

Met de smalle gevelstenen van Vandersanden geeft u uw gevels een tijdloze uitstraling, terwijl u profiteert van extra ruimte voor isolatie of woonruimte. Zonder toe te geven op kwaliteit en duurzaamheid! Wist u dat hun aanbod recent is uitgebreid? Verken het assortiment smalle gevelstenen van Vandersanden en laat u adviseren tijdens een showroombezoek.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan