Gevelsysteem E-Board: isoleer en vernieuw uw gevels in één klap

24/08/2021

Wilt u uw gevels isoleren én ze een make-over geven? Met het E-Board gevelsysteem doet u beide in één moeite. U geniet van het uitzicht van een nieuwe gevel, terwijl u profiteert van de isolatievoordelen: een lagere energiefactuur, extra wooncomfort en een gunstig E-peil. What’s not to like?

Isolatie is een must

De huidige isolatienormen geven het al aan: een goede isolatie van uw woning is een must. Het is voordelig voor het milieu, uw comfort en uw budget. Bovendien kunt u interessante premies krijgen. Let wel: dakisolatie helpt, maar volstaat niet. Voor een goed resultaat, moet u ook uw gevels aanpakken. Ontdek hoe u deze klus klaart, en tegelijk uw gevels renoveert.

Besparen en genieten met gevelisolatie

Met het E-Board gevelsysteem geeft u uw woning een stevige isolatie-upgrade. Omdat u bespaart op uw energiefactuur, betaalt dit systeem zichzelf terug. Verder geniet u van meer wooncomfort: tijdens de winter blijft de warmte beter binnen, in de zomer geniet u van het omgekeerde effect. Benieuwd? Vraag gratis uw E-Board infobrochure aan.

Een nieuwe uitstraling voor uw gevel

Hoe ziet E-Board eruit? Het E-Board gevelsysteem bestaat uit isolatiepanelen die u aan de buitenkant van uw gevel bevestigt en daarna bekleedt met baksteenstrips: 2 cm dikke gezaagde plakken van originele gevelstenen. De look van uw gevels bepaalt u volledig zelf. Een speciaal metselverband, een reliëf, een gevelbeeld zonder voegen ... Het kan allemaal. Bekijk indrukwekkende gevel make-overs en laat u inspireren. Tip: met de extra duurzame ECO steenstrips verkleint u uw ecologische voetafdruk nog verder.

De uitstraling en de kwaliteit van baksteen

Bij een gevelrenovatie met E-Board krijgt uw woning dus opnieuw de uitstraling van metselwerk. De baksteenstrips zijn esthetisch identiek aan nieuwe gevelstenen. Ze passen bij het uitzicht van de bestaande omgeving, of zorgen juist voor een compleet nieuwe uitstraling. U kiest welk effect u wilt bekomen. Ontdek hier de verhalen achter diverse E-Board realisaties en doe frisse ideeën op.

Kies uw favoriete look en laat u adviseren

Graag een steenstrip die perfect past bij de originele baksteen van het gebouw? Of liever een totaal nieuwe look? Steenstrips zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan structuren, kleuren en afmetingen. Door te spelen met de steenstripkleur, -dikte en richting, ontstaat een ongekende creatieve vrijheid. Ontdek het uitgebreide assortiment steenstrips bij Vandersanden en neem contact op voor advies, volledig vrijblijvend.

Snel geplaatst, zonder veel breekwerk

En de plaatsing van E-Board? Die kunt u zelf voor uw rekening nemen, of uitbesteden aan een ervaren plaatser. U brengt de E-Board gevelpanelen aan tegen de bestaande buitengevel en klikt ze vlot in elkaar. Zo gaat de klus snel vooruit. Door de verlijming met PU-lijm bekomt u één gesloten isolatieschil. Er is geen breekwerk of extra fundering nodig, en de bewoners hoeven niet te verhuizen. Ontdek hier hoe de plaatsing van E-Board verloopt.

Een onberispelijke afwerking

Tot slot werkt u de gevelpanelen af met baksteenstrips. Het resultaat: een splinternieuwe gevel met een kwalitatieve en duurzame baksteenafwerking. Het verschil met een traditioneel gemetselde gevel is niet te zien. Oneffenheden of scheurtjes in de bestaande gevel kunt u makkelijk opvullen met een cementmortel-lijmlaag achter de E-Board platen. Wilt u zelf E-Board leren plaatsen? Houd dan zeker de website van Vandersanden in de gaten, want zodra de overheid het weer toelaat kunt u bij hen een gratis opleiding gaan volgen.

Het E-Board gevelsysteem is een handige totaaloplossing voor het isoleren en het renoveren van gevels. Vraag gratis uw inspiratiebrochure aan en ontdek de mogelijkheden. Via de online referentietool vindt u snel E-Board realisaties in uw buurt, die u kunt gaan spotten. Stippel alvast uw route uit en neem contact op met een gevelexpert voor advies op maat.

In samenwerking met Vandersanden

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.