Ecotip: isoleer je gevel en werk af met ECO baksteenstrips

Gepubliceerd op

Tegenwoordig kun je je gevel isoleren en afwerken tegelijkertijd. Jouw voordelen: een mooie gevel en een betere isolatiewaarde van je woning. Met de nieuwe ECO baksteenstrips verklein je je ecologische voetafdruk nog verder. Ontdek deze groene jas voor je woning! 

Beperk warmteverliezen met gevelisolatie

Je dak is vast al geïsoleerd, maar hoe zit het met de gevels van je woning? Zonder gevelisolatie gaat er zo’n 20% van de warmte in huis zomaar verloren. Met gevelisolatie houd je de warmte binnen en moet je dus minder verwarmen. Zo bespaar je op je energiefactuur én je bewijst het milieu een dienst. Er bestaan systemen voor nieuwbouw en voor renovatie. Ontdek hier hoe het werkt. Maar je kunt nog meer doen!

Duurzame gevelafwerking

Graag een duurzame afwerking voor je gevel? Combineer je gevelisolatiesysteem dan met ECO baksteenstrips, voor een natuurlijke look met een groen hart. Steenstrips ken je al. Ze zijn slechts 2 cm dik en hebben dezelfde technische eigenschappen als gevelstenen. Steenstrips zijn wel duurzamer dan gewone bakstenen. Want je kunt met hetzelfde aantal stenen een grotere oppervlakte afwerken, en er is meer ruimte voor isolatieVerken het aanbod.

Nieuw: ECO baksteenstrips

Met ECO baksteenstrips ga je nog een stapje verder. Wat maakt deze steenstrips zo speciaal? Ze worden niet uit volle stenen verzaagd, maar rechtstreeks in speciale mallen gevormd en gebakken als strip. Zo is er nog minder verlies van materiaal, grondstoffen en energie. Bij de productie van deze steenstrips ontstaat zelfs geen afval. Ontdek alle milieuvoordelen en vraag je gratis brochure aan.

Talrijke looks en kleuren

Welke looks zijn er zoal mogelijk? ECO baksteenstrips zijn verkrijgbaar in verschillende structuren, kleuren en afmetingen. Naast de typisch generfde handvormstructuur is er ook de eigentijdse tafelpersstructuur Wasserstrich. Bekijk het brede gamma. Voor de afwerking van de hoeken gebruik je bijpassende ECO hoekstrips. Voor een look die klopt tot in de puntjes!

Voor uiteenlopende projecten

Ook de bouwkundige mogelijkheden zijn uitgebreid. Je kunt met de ECO baksteenstrips zowel buiten- als binnenmuren bekleden, in elk gewenst verband. Met reliëfs, patronen of verschillende soorten metselverbanden. Ook bij prefab bouwconstructies, al dan niet gecombineerd met staal of hout, spelen ze hun troeven uit. Bekijk inspirerende realisaties en neem contact op voor advies op maat.

Stijlvol met karakter

Naast de courante formaten zijn de ECO baksteenstrips ook in een bijzonder lang en smal formaat verkrijgbaar: 290 mm lang, en slechts 40 mm hoog. Dit slanke formaat komt mooi tot zijn recht bij een strak en verfijnd ontwerp, zeker bij een verwerking zonder voegen. Ook dit formaat is verkrijgbaar als getrommelde versie, voor een karaktervolle vintage look. Instant uitstraling!

Benieuwd naar de ECO baksteenstrips en de mogelijkheden voor jouw project? Neem contact op met Vandersanden voor meer info en advies op maat. Tip: vraag zeker ook je gratis brochure aan.